Žena jakog karaktera

Uči od najbolje: Ona zna kako starjeti sa stilom i uživati u životu

Helen Mirren u srpnju će napuniti 76 godina. Neopterećena je izgledom, vrlo racionalna i staložena osoba, a ovo su njezini inspirativni citati

profimedia-0501667991.jpg
Foto: Profimedia.hr

Velika britanska diva Helen Mirren baš poput kraljice može nositi krunu jer već desetljećima suvereno vlada kazališnim daskama i filmskim platnom, no usprkos tome i dalje je izuzetno skromna osoba koja čvrsto, objema nogama, stoji na zemlji.

Image

Sophia Loren i u devetom desetljeću ostavlja bez daha. A otkrila je što je njezina 'fontana mladosti'

Mirren je jedna od rijetkih glumica koja se može pohvaliti svim bitnim nagradama poput zlatnog kipića za ulogu u filmu Kraljica, u kojem je utjelovila Elizabetu II, četiri Emmyja za uloge u serijama Elizabeta I, Osumnjičeni te film Strastveni život Ayn Rand i nagradu Tony za kazališnu predstavu Audijencija.

Za nju kažu da je jako susretljiva i ugodna, uvijek nasmijana. Možda nisi znala, ali Helen je po ocu Ruskinja i njezino je pravo ime Ilena Vasiljevna Mironovna. U braku je s američkim redateljem Taylorom Edwinom Hackfordom od 1997. Vjenčali su se nakon 12 godina veze. Helen je to prvi brak, a njemu treći, Taylor ima dva sina, no ona nikada nije sanjala o majčinstvu, već se u popunosti posvetila karijeri. Što o tome i o ostalim bitnim stvarima kaže ova karizmatična žena, otkrij u nastavku.

O majčinstvu

"Nikada nisam imala potrebu za djecom, niti sam osjećala gubitak jer ih nemam. Karijeru sam uvijek stavljala na prvo mjesto"

O starenju

"Postoje dobre i loše strane starenja. Svaka nam dobo donosi novu osobu. Uživala sam u mladosti, ali uživam i u svakom drugom razdoblju života na svoj način. Sretna sam u sedamdesetima i nadam se da ću biti drugačija osoba u osamdesetima. Jedva čekam da je upoznam"

O suprugu

"Znam reći Tayloru: 'Zašto se nismo prije upoznali?', ali ustvari dobro je da nismo jer vjerojatno sada ne bismo bili skupa. Ne bih se mogla nositi s mlađom verzijom njega"

O sebi

"Voljela bih da me pamte kako produktivnu osobu ili barem nekoga tko nije nikome naštetio. I svakako kao veliku umjetnicu jer mi je to uvijek bila primarna pokretačka sila. Također, voljela bih da me pamte kao dragu - iako, sigurna sam, mnogi ne misle da sam draga osoba"

O strpljenju

"Strpljenje može biti dobra stvar, ali ne nužno. Ponekad uopće nije loše biti nestrpljiv. Ja sam prepristojna"

O samopouzdanju

"Ne možemo utjecati na to kako nas drugi vide, no to nas ne smije opterećivati"

Koje su godine najteže?

"Najteži životni period su 20-te. Šteta, jer smo tada najljepši i fizički u vrhunskoj formi, ali zapravo tada smo i najnesigurniji i puni sumnje u sebe"

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.