"U svemiru nitko ne čuje tvoj vrisak!"

Twentieth Century Fox u partnerstvu s Tongalom slavi 40. godišnjicu kultnog Aliena

"U svemiru nitko ne čuje tvoj vrisak!"

Twentieth Century Fox je danas priopćio kako se povezuje s mrežom online kreatora Tongal, kako bi pokrenula kampanju koja slavi naslijeđe Alien franšize - ali ovaj put će navijači voziti svemirski brod. U čast 40. godišnjice Aliena, Twentieth Century Fox traži fanove vizionare i producente koji će napraviti kratke filmove radnjom smještene nakon događaja iz originalnog filma.

Kampanja "od fanova, za fanove" traži od filmaša da stvore potpuno originalne priče koje se temelje na elementima koji čine Alien jedinstveno Alienom - od sporih atmosferskih nabijanja tenzija do opakih ženskih protagonistica "svemirskih kamiondžija". U sklopu kampanje šest obožavatelja će imati priliku raditi pod FOX-ovim mentorstvom kako bi napravili svoje kratke filmove.

"Alien je utjecao na cijelu generaciju znanstvenika i horor filmova sa svojim konačnim stilom i pričom koja vas drži "na rubu sjedišta". Sada dajemo obožavateljima priliku da stave vlastiti pečat na nju ", rekao je Beth Goss, glavni direktor branda, Twentieth Century Fox Film. "Kroz ovo partnerstvo s Tongalom, oduševljeni smo što ovoj novoj generaciji filmaša pružamo priliku da nastavimo s Alien pričom sa bilo kojim iskakanjem vanzemaljca iz torza ili prijanjanjem na lice koje smatraju prikladnim."

Od danas, obožavatelji mogu poslati svoje pitcheve posjetom na stranicu Tongal.com/Alien. Od ove početne baze pitcheva odabrat će osamnaest redatelja kako bi dodatno razvijali svoj pitch vizualnim postupkom, pitch videom i skriptama. Zatim će  Twentieth Century FOX odabrati šest producenata koji će oživjeti svoje kratke filmove.

"Oduševljeni smo što radimo s Twentieth Century Fox na godišnjici takve epske franšize i donosimo tu priliku našoj zajednici kreativaca", rekao je James DeJulio, suosnivač i glavni kreativni direktor Tongala. Suradnja Tongala i Foxa nam predstavlja pogodak "u sridu" jer nastavljamo s radom kako bismo osnažili kreativce da angažiraju trenutne i buduće obožavatelje oko naslova kao što je Alien. "

Obožavatelji mogu saznati više o kampanji tako posjetom web stranice Tongal.com/Alien