Nemoguće ljubavne priče i šokantne obiteljske drame osvajaju milijunsko gledateljstvo

Turske serije i dalje obožavamo, baš kao i njihove zgodne glumce

Sve omiljene turske serije možete pratiti na jednom mjestu – novom, još boljem PLAYU

BK8_2508 - Copy.JPG

U svijetu u kojem dominira američka televizijska produkcija malo tko je mogao predvidjeti eksploziju popularnosti turskih dramskih serija. Pa ipak, posljednjih desetak godina turske serije postale su neizostavan dio TV programa televizijskih kuća diljem svijeta, a prati ih i mlado i staro. Ove serije imaju svoje milijunsko gledateljstvo, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i na Bliskom istoku, Rusiji, Kini, Sjevernoj Africi, a osvojile su i Južnu Ameriku, kolijevku telenovela. U Turskoj pak kažu kako ovdje nije riječ o sapunicama, oni svoje serije nazivaju dizi i kažu da je riječ o potpuno novom žanru.

Sve omiljene turske serije možete pratiti na jednom mjestu – novom, još boljem PLAYU. PLAY od sada možete gledati na televizorima i ostalim pametnim uređajima, možete i kad ste offline ili izvan granica Hrvatske, u svim zemljama Europske unije.

Pogledajte koje serije su nam uvukle pod kožu.

Miriše na ljubav

Image

Romantična humorna dramska serija 'Miriše na ljubav' (Sen Çal Kapımı, 2020.) prava je poslastica koja je zahvaljujući intrigantnoj ljubavnoj priči, odličnoj glumačkoj postavi i sjajnoj produkciji zaokupila pozornost gledatelja diljem svijeta. Na novi PLAY je stigla nova, druga sezona serije!

Radnja serije prati skromnu, ali impulzivnu djevojku Edi Yıldız (Hande Erçel) te uspješnog, pomalo arogantnog i egocentričnog poduzetnika Serkanu Bolatu (Kerem Bürsin). Kako bi oboje dobili ono što žele - Eda svoju priliku za stipendijom, obrazovanjem i boljim životom, a Serkan svoju bivšu djevojku koja se iznenada zaručila s drugim, pristaju na nesvakidašnji dogovor - odluče se pretvarati da su zaručeni i tad počinje pravi zaplet ove planetarno popularne serije.

Budi moje sunce

Image

Romantična turska serija 'Budi moje sunce' (Ada Masali, 2021.) prati sudbonosan susret dvoje mladih, ali potpuno različitih ljudi. Haziran je moderna urbana djevojka, ovisnica o tehnologiji i izlascima, no sudbina je odvede na rodni otok njezine majke. Pojraz je mladi muškarac koji gotovo nikad nije otišao s otoka, povučen je, radišan i živi u skladu s prirodom.

Njih dvoje ne mogu se složiti ni oko čega. Navike i način života totalno su im drugačiji, jedno drugo uopće ne razumiju. Ali postoji nešto među njima, luda privlačnost koja se odmah primijeti. Uz sve nedaće koje ih sustižu, Haziran i Pojraz mijenjaju svoje navike i razmišljanja i sve bolje počinju shvaćati jedno drugo.

Moja lijeva strana

'Moja lijeva strana' (Sol Yanim, 2020.) ljubavna je priča o dvoje mladih ljudi koji su stvoreni jedno za drugo, ali dolaze iz različitih svjetova. Mladi studenti Sera (Özge Yağiz) i Selim (Tolga Mendi) već pri prvom susretu na fakultetu osjete nevjerojatnu privlačnost. Dok se lijepa Sera bori sa siromaštvom, a zgodni Selim uživa u velikom bogatstvu, oboje su obilježeni emocionalnom traumom koju je uzrokovala smrt njihovih najbližih.

Sanjalica

Image

Pomalo drugačija od ostalih turskih serija, 'Sanjalica' (Erkenci Kus, 2018) je protkana humorom i neopisivom željom jedne djevojke da izađe iz društvenih okvira i slijedi svoje snove. Priča prati mladu djevojku Sanem (Demet Özdemir) koja sanja o tome da postane spisateljica i živi na Galapagosu, no roditelji je prisile da bira između dogovorenog braka i pronalaska odgovarajućeg posla. Odlučuje se za posao i pronalazi ga u marketinškoj agenciji, a ubrzo se zaljubi u svog šefa pustolovnog fotografa Cana (Can Yaman).

Gospodin pogrešni

Image

Zabavna romantična serija 'Gospodin pogrešni' (Bay Yanlis, 2020.) priča je o potrazi jedne žene za pravim muškarcem. Mlada djevojka Ezgi (Özge Gürel) osjeća se izdano od strane muškog roda, a njezina posljednja veza doživjela je pravi debakl kada je dečka pronašla s ljubavnicom. I dok se oporavlja od traume i vjeruje kako nikada neće pronaći svog gospodina savršenog, upoznaje zgodnog Ozgura (Can Yamman). Ozgur je bogati ženskaroš, slobodnog duha i ovisnik o adrenalinu, a njegove veze su kratkotrajne.

Kraljica noći

Image

Dramska serija 'Kraljica noći' (Gecenin kralicesi) ispričat će vam priču o Selin (Meryem Uzerli), radnici u tvornici parfema, koja živi s majkom u idiličnom provansalskom gradiću Grasseu. Jednog dana ona upozna zgodnog Kartala (Murat Yildirim) koji je na poslovnom putu u Francuskoj i oni započnu romansu. Ali Kartal je oženjen, a njegova supruga Esra (Funda Eryigit) i njezin otac Aziz (Ugur Polat) stoje na putu razvodu. Četiri godine kasnije Selin putuje s Kartalovim sinom u Tursku. Slučajno upozna Aziza, koji se zaljubi u nju i predloži joj brak. Tražeći oca za svog sina, ona prihvaća ponudu…

Ova uzbudljiva i dramatična turska serija povest će vas na nevjerojatno putovanje jedne žene koja je uvučena u obiteljske intrige i ljubomoru, a sve kako bi pronašla oca svog sina.

Sudar

Image

Turska akcijska drama 'Sudar' (Carpisma, 2018.), sa savršeno doziranom romantikom, donosi priču o četiri različita života koja se isprepliću nakon ozbiljne prometne nesreće. Život Kadira, Zeynep, Cemre i Kerema nikada više neće biti isti. Već nakon prve epizode, serija je dala veliko obećanje te gledateljima ponudila dozu uzbudljivosti, napetosti i dinamičnosti.

Plima i oseka

Image

'Plima i oseka' (Medcezir,2013.) turska je verzija američke hit-serije 'O.C.'. Radnja nas uvodi u život Yamana Kopra, problematičnog siromašnog mladića kojeg iz zatvora spašavaju odvjetnik Selim Serez i njegova supruga Ender. Yamanu je pružena prilika za ostvarenjem života o kakvom je oduvijek sanjao kada ga Selim dovede u svoj dom. Mladić se odmah sprijatelji s njihovim sinom Mertom i zaljubi se u lijepu i bogatu djevojku iz susjedstva Miru. No njihova ljubav stalno nailazi na prepreke i iskušenja jer Yaman ne može pobjeći od svoje prošlosti.

Sve najpopularnije turske serije gledajte odmah na novom, još boljem PLAYU.