Ovo zlato sja!

Nećeš vjerovati za koliko je prodana ova torbica od 18-karatnog zlata!

Vjerojatno možeš pogoditi u kojoj državi se ovo dogodilo? Dat ćemo ti mali hint - u njemu je jedini hotel sa 7 zvjezdica smješten na umjetnom otočiću

profimedia-0642352130.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kad pomislimo na Dubai, odmah pomislimo i na raskoš - najskuplji hoteli, skijalište u pustinji, bogati šeici, veličanstveni trgovački centri. Sada se ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima još jednom upisao na ljestvicu luksuza - uz pomoć torbice inspirirane popularnom Hermès Birkin torbom koja je napravljena od 18-karatnog zlata!

Kreirala ju je dizajnerica je Debbie Wingham, a ova torbica je ustvari izljev od pravog zlata napravljen pomoću 3D printera. Cijena joj je nevjerojatnih milijun dolara, ili oko 6,519,500.00 kuna, i svi znatiželjnici mogli su je vidjeti u Sofitel Obelisk hotelu u Dubaiju gdje je izložena danas, petka 12. studenog 2021. Nakon toga odlazi u jednu privatnu kolekciju u emirat Abu Dhabi, jer je ova torbica već kupljena!

shimmer fallback

Nedavno je umjetnica napravila okvir za fotografije koji je optočen s 10.000 dijamanata i sadrži sliku najvišeg nebodera na Zemlji, Burj Khalife. Komad se također reklamira kao najskuplji okvir za slike na svijetu. Još jedna njezina kreacija je privjesak sa satom od topljene platine koji dolazi sa sedefastim završetkom i referenca je na Salvadora Dalija za one koji su zaintrigirani njegovim radom.

U zadnje vrijeme sve češće možemo čuti kako je trenutno najbolje ulaganje upravo u dizajnerske torbice, među kojima je upravo i Hermès Birkin. Iako ovu ne bismo mogli baš nazvati klasičnom torbicom, spoj zlata i luksuza zasigurno je modernija verzija zlatnih poluga. Za razliku od zlata, cijena popularnih 'Birkinica' u posljednjih 35 godina samo je rasla. Iako je ova zlatna samo inspirirana pravom, njezina cijena je još viša pa vjerujemo da će se ova investicija ipak isplatiti.

Što ti kažeš?

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.