Image
Foto: www.profimedia.hr
Princeza Alexandra od Hanovera
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Alexandra od Hanovera

21-godišnja princeza Alexandra i po ocu i po majci ima kraljevsku krv. Naime, njezin je otac princ Ernst August od Hanovera, a majka princeza Charlotte od Monaca. Kao i svoja majka, Alexandra obožava visoku modu te ju se često može vidjeti kako sjedi u prvim redovima ekskluzivnih modnih revija. Njezina je obitelj poznata po glamuroznom lifestyleu, a čini se kako i ova mlada princeza namjerava u istom stilu živjeti ne obazirući se na komentare javnosti kako troši javni novac na vlastita zadovoljstva.

Princeza Elisabeth od Belgije
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Elisabeth od Belgije

Lijepa plavokosa Elisabeth od Belgije jednog će dana naslijediti svog oca na tronu te zemlje. Stilski Elisabeth često uspoređuju s Kate Middleton. Naime, ona se u javnosti uvijek pojavljuje u ženstvenim haljinama i decentnim kompletićima, a rijetko kada dogodi joj se neki modni promašaj. Iako joj je tek 19 godina, već pokazuje da će biti odlična nasljednica svog oca jer ju zanimaju državnički i javni poslovi. Poznata je i po tome što je provela više mjeseci služeći u belgijskoj vojsci.

Princeza Charlotte od Cambridgea
Foto: www.profimeda.hr

Princeza Charlotte od Cambridgea

Najmlađa, ali najslavnija članica ove kraljevske liste princeza svakako je malena Charlotte, kćer princa Williama i Kate Middleton. Ova slatka članica britanske kraljevske obitelji tek je krenula u školu, a već je modni uzor djevojčicama diljem svijeta. Poznato je kako obožava ponije i jahanje, a voli i igru sa svojim psom. S obzirom da joj je tek 6 godina, tek nam predstoji za vidjeti kako će se razvijati kao mlada žena.

Princeza Ingrid Alexandra od Norveške
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Ingrid Alexandra od Norveške

Ova lijepa 17-godišnja princeza kestenjasto smeđe kose bit će prva norveška kraljica od 15. stoljeća! Njezina je zemlja dugo vjerovala u pravo nasljeđivanja trona isključivo za muške pripadnike kraljevske obitelji, no s modernizacijom, došlo je i do promjena zakona pa će tako Ingrid Alexandra jednog dana vladati tom bogatom zemljom. Inače je poznato da jako voli fotografiju, a i ekološki je jako osviještena te se u tom smislu bavi aktivizmom.

Princeza Alexandra od Luxembourga
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Alexandra od Luxembourga

Jedinica kneza Henrija i Marie Terese, 30-godišnja princeza Alexandra najstarija je članica ove liste. Već udana žena i majka, Alexandra je uvijek dotjerana, elegantna i uljudna - baš kao što princeza treba i biti. Poznato je kako obožava nositi raskošan nakit i tijare, a često posuđuje modne komade iz ormara svoje majke te tako reciklira odjeću.

Princeza Iman Bint Abdullah od Jordana
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Iman Bint Abdullah od Jordana

Drugo dijete i najstarija kći kralja Abdullah II. i prekrasne kraljice Ranie od Jordana, ova je 24-godišnja princeza naslijedila svu eleganciju i ljepotu svoje majke. Trenutno Iman Bint studira na Washington DC’s Georgetown Universityju, a kada se pojavljuje u javnosti većinom ju možemo vidjeti u dizajnerskim haljinama koje koštaju pravo bogatstvo. S obzirom da je njezina obitelj jedna od najbogatijih na svijetu, uopće nas ne čudi da je razvila skup modni ukus.

Princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske

Maria-Olympia pripada grčkoj, ali i danskoj kraljevskoj obitelji te je u direktnoj krvnoj vezi s pokojnim princom Philipom, suprugom kraljice Elizabete II. od Engleske. Ova 24-godišnja princeza svakako je atipična - ima preko 200 stiuća pratitelja na Instagramu, obožava objavljivati svoje golišave fotke, a bavi se i modelingom te ju se svake godine može vidjeti na svjetskim Tjednima mode.

Princeza Aiko od Japana
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Aiko od Japana

19-godišnja princeza Aiko jedina je nasljednica japanskog prijestolja. Njezin je otac car Naruhito, a majka carica Masako. Ova mlada djevojka trenutno studira na sveučilištu u Tokyju. Poznata je po strogom slijeđenju pravila ponašanja vezanih uz carsku obitelj te ju se rijetko može vidjeti u opuštenom izdanju. Ova je fotografija nastala u sklopu fotografiranja njezinih službenih portreta kada je proslavila 18. rođendan.

Lady Louise Windsor
Foto: www.profimedia.hr

Lady Louise Windsor

Iako službeno nema titulu princeze, već onu britanske Lady, Louise Windsor je kćerka princa Edwarda, sina kraljice Elizabete II. i tako punopravna članica britanske kraljevske obitelji. Ova 17-godišnjakinja tijekom 2020. po prvi je puta prihvatila aktivniju ulogu ambasadorice svoje obitelji pa ju tako sada sve češće viđamo na javnim događanjima. Samozatajna je i decentna te ju karakterizira uvijek elegantan stil odijevanja.

Princeza Leonor od Španjolske
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Leonor od Španjolske

15-godišnja princeza Leonor nosi puno ime Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, a posjeduje titulu princeze od Austrije. Ta se titula tradicionalno dodjeljuje španjolskim prijestolonasljednicima, slično kao što se titula princa od Walesa dodjeljuje engleskim. U budućnosti će postati španjolskom kraljicom, jer čak i da njezin otac kralj dobije sina, ona po pravu rođenja nasljeđuje prijestolje. Njezina majka, kraljica Letizia, velika je modna ikona, a čini se da i Leonor ide njezinim stopama jer se već sad priča o njezinim odličnim outfitima.

Buduće kraljice

Tko su princeze nove generacije koje će naslijediti svjetska kraljevstva?

Svi znamo za Meghan Markle, princezu Dianu i Kate Middleton no znaš li za princezu Jordana ili Japana, a koje će naslijediti velika kraljevstva te vladati milijunima ljudi? Zapadni su mediji oduvijek fascinirani britanskom kraljevskom obitelji, no ona ni približno nije jedina preostala institucija monarhije na svijetu. U Europi, ali i šire, još uvijek postoje brojna kraljevstva i kneževine koje imaju svoje vladajuće obitelji, a mi ti ovog puta predstavljamo deset mladih princeza nove generacije. Ove kraljice budućnosti već sada mijenjaju pravila upravljanja monarhijama. Slikaju se za Instagram, pohode modne revije i partijaju kao bilo koja druga djevojka njihove dobi - evo što sve znamo o njima.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.