Image
Foto: www.profimedia.hr
Naomi Osaka
Foto: www. profimedia.hr

Naomi Osaka

Naomi Osaka je japanska je tenisačica haićanskog podrijetla, prva Japanka koja je igrala i osvojila završnicu nekog Grand Slam turnira, što je ostvarila osvajanjem US Opena pobjedom nad legendarnom američkom tenisačicom Serenom Williams 2018. godine. Ove godine će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju te pokušati uzeti prvu medalju u tenisu za tu zemlju.

Marta Fedina
Foto: @marta_fedina

Marta Fedina

Sitna Ukrajinka kojoj je samo 19 godina, Marta Fedina, jedna je od najboljih umjetničkih plivačica svijeta. Iako nema ni 20 godina, već je četiri puta osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom plivanju, a ove godine se u Tokiju natječe u kategoriji dueta. Partnerica će joj biti Anastasiya Savchuck.

Leticia Bufoni
Foto: @leticiabufoni

Leticia Bufoni

Brazilke su obično smatrane najljepšim ženama svijeta, a tu tezu samo potvrđuje i brazilska skateboarderica Leticia Bufoni koja plijeni pažnju top formom tijela, ali i maestralnim potezima na terenima. Ova dama inače već ima pet zlatnih medalja u kategorijama uličnog skateanja na svjetskim prvenstvima tog sporta.

Alica Schmidt
Foto: www.profimedia.hr

Alica Schmidt

21-godišnja atletičarka Alica Schmidt slovi za jednu od najljepših sportašica svih vremena, a ne samo ovih Olimpijskih igara. Ova mlada sportašica iz Njemačke ima lice i tijelo supermodela, a zahvaljujući svojoj brzini je 2017. osvojila 2. mjesto na Europskom prvenstvu u atletici u trčanju štafete.

Allyson Felix
Foto: www.profimedia.hr

Allyson Felix

Još jedna trkačica na ovoj listi je i Amerikanka Allyson Felix. Ova 35-godišnjakinja je veteranka Olimpijskih igara, jer će joj ove u Tokiju biti čak 5. na kojima sudjeluje! Najuspješnija je u utrkama na 200 metara. U toj je disciplini olimpijska prvakinja iz 2012., trostruka svjetska prvakinja (2005.–09). i dvostruka olimpijska osvajačica srebrne medalje (2004.–08.). U utrci na 400 metara je svjetska prvakinja 2015., srebrna na SP 2011. i na OI 2016. i brončana na SP 2017. godine.

Janja Garnbret
Foto: @janja_garnbret

Janja Garnbret

22-godišnja penjačica dolazi iz Slovenije, a mnogi smatraju da je iznimno lijepa. Janja je prva žena koja je čak i u konkurenciji s muškarcima uspjela osvajati natjecanja u penjanju po stijenama, a očekuje se da na Olimpijskim igrama svakako "pobere" zlato u svojoj kategoriji.

Georganne Moline
Foto: @georganne400h

Georganne Moline

Atletičarka iz SAD-a, Georganne Moline, specijalizirana je za disciplinu trčanja s preprekama, a najbolje rezultate postizala je na 400 metara. 2012. je na Olimpijskim igrama osvojila srebro, a kako je prošle igre u Brazilu morala propustiti zbog ozljede kralježnice, sada se vraća snažnija i motiviranija no ikad. Favoritkinja je u svojoj kategoriji.

Stephanie Gilmore
Foto: @stephaniegilmore

Stephanie Gilmore

Australka i strastvena surferica, Stephanie Gilmore, oduševljava svojim vještinama "jahanja" na morskim valovima, ali i izgledom manekenke. Visoka, plavokosa i vitka, Stephanie se morala naći na našoj listi najzgodnijih sportašica. Osim svojom ljepotom, Stephanie se može pohvaliti i impresivnom činjenicom da je čak sedam puta osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u surfanju.

Simone Biles
Foto: www.profimedia.hr

Simone Biles

Vrlo vjerojatno najslavnije ime s ove liste je ono američke gimnastičarke Simone Biles. Ova mala, ali dinamitna 23-godišnja gimnastičarka u Tokio dolazi po potvrdu svog statusa najbolje gimnastičarke svih vremena. Podsjetimo se, ona već ima 5 olimpijskih medalja i čak 25 medalja sa svjetskih prvenstava.

Danusia Francis
Foto: www.profimedia.hr

Danusia Francis

Gimnastičarka s Jamajke, Danusia Francis, na svoju se žalost nije kvalificirala na prošle i pretprošle Olimpijske igre, ali joj se zato na ovima u Tokiju prema mišljenju mnogih smiješi barem jedna medalja. Naime, Danusia se nakon teških ozljeda oporavila i u posljednje je dvije sezone zadivila svijet svojim savršeno izvedenim gimnastičarskim rutinama za koje je čak 10 puta dobila maksimalan broj bodova od sudaca.

10 ljepotica

Talentirane ljepotice: Tko su najljepše sportašice Olimpijskih igara u Tokiju?

Olimpijske igre svakako su najprestižniji event u svijetu sporta, a tabloide diljem svijeta prilikom svakog njihovog održavanja zanima tko su najzgodniji sportaši i sportašice koji će javnost zadiviti svojim sportskim vještinama. Mi smo se ovog puta odlučile usredotočiti na deset ljepotica iz raznih olimpijskih sportova, koje ćemo gledati kako nastupaju u Tokiju. Od atletičarki i gimnastičarki, pa sve do tenisačica - ovo je naša lista najzgodnijih sportašica svijeta.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr/Instagram