Sting u Areni Zagreb

Veliki glazbenik u pratnji Kraljevskog filharmonijskog orkestra 8. studenog u Zagrebu

Sting u Areni Zagreb

Sting će s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom ove jeseni produljiti svoju europsku turneju. Turneja pod imenom „Symphonicity“, koja počinje u Vancouveru 2. srpnja, a već je obilježena rasprodanim koncertima po Sjevernoj Americi, predstavit će Stinga i njegove najpoznatije pjesme redizajnirane za simfonijski orkestar. Kraljevskim filharmonijskim orkestrom će dirigirati Maestro Steven Mercurio  koji je radio s Pavarottijem i Bocellijem.

Europska turneja počinje 3. rujna u Oslu tijekom koje će Sting nastupiti u Kopenhagenu, Newcastleu, Londonu, Firenci, Milanu, Rimu, Stockholmu, Helsinkiju, Berlinu, Kolnu, Parizu, Dublinu, Nantesu, Antwerpu, Hamburgu, Frankfurtu i Stuttgartu. Zagrebački koncert najavljen je za 8. studeni u Areni Zagreb, kad će Sting s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom održati nezaboravno glazbeno iskustvo i svoje najpopularnije pjesme uvesti na repertoar klasične glazbene scene. U novom ruhu, pjesme koje su posebno dizajnirane za orkestar, osvježit će bogatu paletu pjesama koje su već sad postale klasika u svjetskim glazbenim okvirima.

Iz jedne bogate i raznolike karijere proizašlo je mnogo multi-platinastih albuma, nevjerojatna lista fantastičnih pjesama i preko 100 milijuna prodanih albuma diljem svijeta. Na ovoj turneji, Stingovi će najveći hitovi biti reinterpretirani u potpuno drugačijem tonu zahvaljujući Jorge Calandrelliju, David Hartleyu, Michel Legrandu, Rob Mathesu, Vince Mendozi, Steven Mercuriu, Bilul Rossu, Robertu Sadinu i Nicoli Tescariu. Odabrane pjesme uključuju najpopularnija Stingova ostvarenja poput „Roxanne“, „Next To You“, „Every Little Thing She Does Is Magic“,  „Every Breath You Take“, „Englishman in New York“, „Fragile“, „Russians“, „If I Ever Lose My Faith in You“, „Fields of Gold“ i „Desert Rose“.

Kako bi upotpunili ovu očekivanu turneju, Deutsche Grammophon ovog ljeta izdaje CD pod imenom Symphonicities. Na novom studijskom albumu naći će se nedavno objavljena pjesma  „Every Little Thing She Does Is Magic“. Na albumu će se naći i najdraže pjesme iz vremena The Police, poput „Roxanne“ i „Next To You“ kao i pjesme iz Stingove solo karijere: „Englishman in New York“, „I Burn for You“, „Why Should I Cry for You” i „She’s Too Good For Me“ i još mnoge druge. Producenti albuma Symphonicities su Rob Mathes i Sting, a suradnici su Elliot Scheiner (Steely Dan, Fleetwood Mac) i Claudius Mittendorfer (Interpol, Franz Ferdinand).

Interes Stinga da kolaborira s orkestrom pojavio se početkom 2008. godine kad ga je legendarni Chicago Simfonijski orkestar pozvao da zasvira s njima. Nakon preinaka na pojedinim pjesmama, Sting se pridružio orkestru i to ga je iskustvo inspiriralo da dalje istražuje sve mogućnosti surađivanja s orkestrima. Tako se pridružio i Philadelphia orkestru na komemoraciji 153. obljetnice Muzičke Akademije.  

„Nastupi s Chicago Simfonijskim orkestrom i Chicago orkestrom je doista vrhunac moje karijere. Ponosan sam što mi se pružila prilika da idem na turneju s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom gdje sam dobio mogućnost igranja s potpuno novim muzičkim bojama i ponovo skladati pjesme koje su bile poveznica u mojoj trideset godina dugoj karijeri“, komentirao je Sting.

Kraljevski simfonijski koncertni orkestar do sad je nastupao s međunarodno poznatim glazbenicima, od opernih velikana poput Andree Bocelli, Bryn Terfeal, Renée Fleminga, Kiri Te Kanawe i pokojnog Luciano Pavarottija do popularnih kulturnih ikona kao što su Burt Bacharach, George Benson, Michel Legrand, Diana Krall, Tina Turner i Randy Newman.

Ulaznice za ovaj poseban glazbeni doživljaj u prodaji su od 18. lipnja na svim prodajnim mjestima Eventima po cijenama: VIP parter 500 kn, parter sredina 450 kn, parter 400 kn, tribina dolje 400 kn, tribina gore 350 kn i loža 800 kn. Svi članovi Fan Kluba ulaznice mogu kupiti u pretprodaji koja počinje u srijedu, 16. lipnja u 10 sati i traje do 17. lipnja u 15h, a po članu se mogu kupiti najviše 4 ulaznice. Posjetite www.sting.com i provjerite kako postati članom Fan Kluba.

Turneju promovira Live Nation, producira RZO Entertainment Inc. u suradnji s Universal Music Classical Management dok je kompletna turneja pod pokroviteljstvom Xeroxa. „Oduševljeni smo prilikom da budemo dio ove jedinstvene i uzbudljive turneje koju će Sting predstaviti svijetu. Kombinacija orkestra i Stingovog neupitnog glazbenog talenta nesumnjivo će rezultirati jednim čarobnim glazbenim događajem“, kaže Arthur Fogel, presjednik Live Nation Global Touringa.

„Svaki dobar koncert ovisi o tome kako glatko stvari prolaze u backstageu i to je uloga koju Xerox igra iza scene sa svojim klijentima. Naša tehnologija i usluge podržavaju potrebe ove turneje kako bi se oni usmjerili na ono što rade najbolje: pružaju fanovima Stinga diljem svijeta čarobnu glazbenu večer“, rekla je Christa Carone, presjednica marketinških komunikacija u Xeroxu.

Tajana Tretnjak
Foto: Fabrizio Ferri