Stigla nam je i posljednja sezona serije 'Zovi doktora!' Hoće li doktor ostati ili otići?

Australska verzija megapopularne serije „Život na sjeveru“ bliži se svojem kraju. Što će na kraju odlučiti dr. Hugh, hoće li ostati u Whyhopeu ili otići u veliki grad?

1RPmoc8eADJMoVQG22KQdouZIrR.jpg

Stiže nam posljednja sezona australske dramske serije „Zovi Doktora!“ („The Heart Guy“), zabavne i tople priče o perspektivnom doktoru iz velikog grada koji po kazni završi u malom mjestu na sjeveru Australije. Tijekom prve četiri sezone proživljavali smo, zajedno s doktorom Hughom, sve uspone i padove koje može donijeti život u malom mjestu s ljudima koje znate od djetinjstva. 

Podsjetimo, u prvoj sezoni upoznali smo šarmantnog mladog kardiokirurga dr. Hugh Knight (glumi ga Rodger Corser) čarobnjaka u operacijskoj sali i magneta za žene. No njegov partijanerski stil života koji se sastoji od redovnih izlazaka i neobuzdanog noćnog života ne odobravaju njegovi nadređeni. Nakon posljednjeg ekscesa, Medicinski sud odlučio je kazniti dr. Knighta i poslao ga da odradi godinu dana kao liječnik male bolnice u njegovo rodno mjesto Whyhope. Osim loše opremljene bolnice u kojoj može samo sanjati o daljnjem napretku u karijeri, ovdje ga je dočekala obitelj s kojom baš i nije u najboljim odnosima, tu su i bivši prijatelji, ali i bivša djevojka koja se nedavno udala. 

Tijekom posljednje četiri sezone, pratili smo kako dr. Hugh popravlja narušene odnose s članovima svoje obitelji, otkrio je da ima sina tinejdžera i ponovno se zaljubio, i to nekoliko puta. U petoj, završnoj sezoni cijela regija prolazi kroz izazovno razdoblje. Požari, poplave i loša turistička sezona donijele su lošu ekonomsku situaciju, a posljednji udarac bio je pronalazak azbesta u bolnici i hitno zatvaranje bolničke zgrade. 

Image

Mjesto Wyhope se suočava s ozbiljnom krizom, pa je vlast razriješila dužnosti lokalne političare, među kojima je i gradonačelnica Hughova majka, a upravljanje gradom preuzela je ambiciozna Sharna Bard. Njezin prvi zadatak je istraga korupcije unutar gradskih vlasti koje se tiče i Hughove majke pa se on ponovno nađe u neugodnoj situaciji, rastrgan između obitelji i neosporne privlačnosti koju osjeća prema Sharni. Doktor Hugh ponovno razmišlja o odlasku iz Whyhopea i vrati svojem starom životu u velikom gradu. No, nešto će dr. Hugha navesti da ostane duže nego što je planirao… 

Glumac Rodger Corser koji tumači glavnu ulogu doktora Hugha, a ujedno je i producent serije, s nostalgijom je potvrdio kraj serije. "S velikom radošću i tugom pozdravljamo se od gradića Whyhopea. Radosti zbog svih divnih uspomena i tuge što sve dobre stvari moraju završiti, iako smo sretni što smo završili onako kako smo željeli - sa zadovoljavajućim finalom serije i pravim krajem ove naše priče", napisao je u postu na Instagramu. 

Sve epizode serije „Zovi doktora!“ možete pogledati na Play Premiumu