Može i bez njega

Imaju svoje razloge: Ove slavne osobe ne nose vjenčani prsten

Vjenčani prsten je simbol ljubavi, odanosti i povjerenja, ali je znak svijetu da je osoba zauzeta. No nekim slavnim osobama zlatni prsten kao simbol nije važan. Koje je tvoje mišljenje: vjenčani prsten na ruci - da ili ne?

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Mnogi bračni parovi svakodnevno nose vjenčani prsten. Zapravo, za mnoge žene i muškarce prsten je važan simbol braka i predstavlja ljubav i povjerenje prema drugoj osobi.

No za neke ljude, bez obzira na bračni status, prsten je manje važan dio njihovog braka i ljubavi. Zato neki parovi, uključujući zvijezde, nikada ne nose vjenčani prsten ili nosi samo jedna osoba.

Image
Simbol zajedništva

Treba li isprika za nenošenje vjenčanog prstena? Ovo su njegovi najčešći razlozi

Naravno, kao i pravovi koji nisu poznati, svatko od njih ima neke svoje razloge zašto im vjenčani prsten nije važan. No ipak je zanimljivo vidjeti koji slavni ljudi nikada ne nose prsten i tko smatra da je on poptpuno nevažan u njihovom bračnom životu.

Princ William, princ od Walesa

Kate Middleton i njezin suprug William su vjerojatno jedan od najpoznatijih bračnih parova na svijetu. Roditelji troje djece već godinama svijetu pokazuju kako žive u stabilnoj zajednici, odgajaju male prinčeve i princezu te se pripremaju za buduću ulogu kralja i kraljice. Svoju ljubav započeli su za vrijeme studija u proljeće 2002., osam godine kasnije su se zaručili.

Kraljevsko vjenčanje koje je pratio cijeli svijet dogodilo se godinu dana kasnije, ali princ William nakon toga nije nosio vjenčani prsten. Iako je javnost spekulirala, ispostavilo se da princ nije ljubitelj nikakvog nakita i da zbog toga ne nosi ni vjenčani prsten. Iako je kraljevska obitelj vrlo jasna u odražavanju tradicije, princ William nije jedini muški član koji ne voli nositi nakit. Ni njegov djed, pokojni princ Philip, koji je bio više od 70 godina u braku s kraljicom Elizabetom nije nosio vjenčani prsten.

Jada Pinkett Smith i Will Smith

Slavni američki par već godinama prate mnogobrojni skandali, ali bez obzira na sve što se događa i dalje su zajedno. Upoznali su se vrlo mladi, a vezu su započeli 1995. kada se Will razveo od prve supruge. Vjenčali su se 1997. i dobili dvoje djece, a nikada nisu nosili vjenčani prsten. Njihov brak je jedan od najpoznatijih holivudskih brakova, otvoreno su razgovarali o bračnim problemima, a priznali su da su u otvorenom braku. Jada je godinama bila u vezi s drugim muškarcem, no unatoč svemu i dalje su zajedno te su preživjeli sve bračne nesuglasice, ali i skandale.

Beyoncé i Jay-Z

Koliko obitelj Pinkett Smith otvoreno govori o svim svojim bračnim problemima toliko najmoćniji showbiz par čuva svoju privatnost. Njihova ljubavna priča traje već dvadeset godina, a možda i više jer se ne zna kada je točno započela. Vjenčali su se 2008. na privatnoj ceremoniji u njihovom domu i kasnije dobili troje djece. No javnost i dalje malo zna o njihovom privatnom životu. Nikada nisu nosili vjenčane prstenove. Umjesto klasičnih prstenova, Beyonce i Jay Z nose tetovaže. Oboje imaju tetoviran rimski broj četiri jer je za to njih važan broj. I Beyoncé i Jay-Z su rođeni 4., a vjenčali su se 4. travnja.

Olivia Palermo i Johannes Huebl

Modna Influencerica i voditeljica jako je poznata u svijetu mode i društvenih mreža. No Olivia Palermo ne nosi vjenčani prsten iako je u braku s modelom Johannesom Hueblom od 2014. godine. Njihova ljubav od tada mirno traje, a Olivia je ipak odlučila nositi samo veliki žuti zaručnički prsten bez vjenčanog.

Viola Davis i Julius Tennon

Jedna od najcjenjenijih američkih glumica, Viola Davis u sretnom je braku od 2003. godine. Njezina karijera je izuzetno uspješna - dobitnica je Oscara, Emmyja i dvije Tony nagrade, ali obiteljski život drži dalje od javnosti. Njezin suprug Julius Tennon, bivši igrač američkog nogometa i sam glumi, a sretan par je 2011. usvojio kći Genesis. No Viola ne nosi vjenčani prsten, nego samo zaručnički prsten kao simbol njihove ljubavi.