Tabor ljubitelja mačaka

'Purrrrtastično': Slavne osobe koje su veliki ljubitelji mačaka

I među slavnima postoji podjela - neki su ljubitelji pasa, drugi više vole mačke. Ovih 10 celebova i njihove 'predilice' naprosto su nerazdvojni

profimedia-0205665536.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Prema nekim procjenama u svijetu ima oko 600 milijuna mačaka ljubimaca. Ove prelijepe životinje oduvijek su visoko na listi popularnosti, kao ljubimci drže čvrsto drugo mjesto odmah iza pasa. Ni slavne face nisu imune na njihov šarm - mnogi celebovi odabrali su upravo mačke za svoje prijateljice te se svojim ljubimcima rado hvale na društvenim mrežama.

shimmer fallback

Navodno nema ništa bolje za opuštanje nakon napornog dana na filmskom setu ili u studiju nego vratiti se kući svojoj mački. Neki od celebova nisu se zaustavili na samo jednoj krznatoj ljubimici i postali su pravi kolekcionari.

Image
Mačkoljupci, pažnja!

Ima neka tajna veza: Zašto su posebne žene koje vole mačke?

Zna se, mačke su zvijezde Instagrama, a za neke od nas su i zvijezde naših života. Kod celebrity vlasnika mačaka nitko ne može točno reći jesu li oni zaslužni za to što su nam njihove mačke tako cool - ili je zapravo obratno. Procjeni sama:

Katy Perry

Jedna je mačka lutalica osvojila srce slavne pjevačice davne 2005. - tada trudnu mačku Katy je doslovno spasila s ulice. Bila je važan dio njena života punih 15 godina, koliko se o njoj brinula skupa s bratom Davidom. No, u 2020. na Instagramu je objavila kako je ostala bez svoje drage krznene prijateljice koju je nazvala Kitty Purry:

"Na žalost, Kitty je sinoć završila svih svojih devet života. Nadam se da odmara u filetima od lososa i pašteti od tune, tamo gore u mačjem raju. Kitty, hvala ti za maženje i tvoje prijateljstvo," glasio je posljednji pozdrav od omiljene ljubimice.

Miley Cyrus

Hit-mašina Miley ima veliko srce za životinje. U svom domu našla je mjesta za pse, ribicu, svinju - i naravno nekoliko mačaka. Prva mačka koja je ušla u njezinu veliku životinjsku obitelj bile je Shanti Om Bb, davne 2015. Ova ljubimica bijelog krzna toliko je oduševila slavnu pjevačicu da joj je otvorila vlastiti Instagram profil koji ima više od 77 tisuća pratitelja. a u međuvremenu je Hanhah Montana kući donijela još tri mace, imena Kiki, Lilo i Harlem. Iako ima toliko različitih životinja, čini se da sve žive u međusobnom skladu.

Freddie Mercury

Po mnogima najveća pjevačka zvijezda svih vremena, Freddie Mercury bio je poznat po svojoj velikoj ljubavi spram mačaka. Imao ih čak deset, a najdraža mu je bila mačka imenom Delilah. Oni koji su ga poznavali tvrdili su da su mu mačke bile obitelj te ih je razmazio darovima, igračkama i poslasticama. No, ne samo to, navodno je svaka mačka imala vlastitu spavaću sobu. Jim Hutton, Freddiejev partner koji je sa zvijezdom proveo sedam godina kazao je da se Freddie prema svojim ljubimicama odnosio baš kao prema djeci.

Khloe Kardashian

Početkom godine Khloe je objavila fotografiju prekrasne sive mačke i svi su obožavatelji odmah poželjeli znati više o novoj članici Kardashian obitelji. I iako je Khloe više u taboru ljubitelja pasa, odlučila je nabaviti mačku zbog velike želje njezine kćeri True. No, čini se da ovdje neće stati jer se u jednom od svojih Instagram storyja iz prošlog mjeseca slavna Kardashianka pohvalila kako njena maca Grey Kitty odsad ima novog najbolje prijatelja - ribicu nazvanu Nemo.

Russell Brand

Slavni je britanski komičar bio nerazdvojan od svog mačka kojeg je nazvao Morrissey. Na žalost, 2020. objavio je da je Morrissey uginuo nakon što je s njim proveo 16 godina. Tom je tužnom prilikom pisao je kako nikada u životu nije bio više pogođen nečijom smrću jer mu je mačak pružao utjehu u njegovim najtežim trenucima:

"Kad sam dobio Morrisseya živio sam u jednosobnom stanu u sjevernom Londonu. Taj je mačak sa mnom proputovao preko oceana i živio je sa mnom u možda 10 ili 15 raznih kuća", prisjetio se Russell koji ima još jednu mačku imena Jericho, a u međuvremenu je nabavio još jednu.

Taylor Swift 

Jedino što Taylor Swift voli više od glazbe njezine su mačke koje su i same postale zvijezde. U razgovoru za Times kazala je kako upravo njezine ljubimice imaju najveći utjecaj u njenom životu, a bile su joj i inspiracija za ulogu Bombalurine u mjuziklu Cats. Taylor je, čini se, prava cat lady:

"Imam mačke. Opsjednuta sam njima. Toliko volim svoje mačke da kad se pojavila ta uloga za film Cats, samo sam mislila kako je moram prihvatiti. Kao da je to moj životni poziv - moram to učiniti radi dama... One su vrlo ponosne, neovisne su i sposobne same se brinuti o svom život."

Gigi Hadid

Slavna je manekenka prije 7 godina pronašla mačića kako se skriva u motoru vozila te ga je spasila. Odlučila ga je udomiti i dala mu je ime Cleo. Setre Hadid poznate su po tome da imaju veliko srce za životinje, a Gigi je nekoć redovito šetala konje koji su u vlasništvu obitelji. Na Twitteru je svojedobno napisala kako više ne provodi puno vremena s konjima te da joj jako nedostaju. Od mačka Clea zato je nerazdvojna i njezini se obožavatelji rastapaju nad njihovim zajedničkim fotografijama.

Halle Berry

Helle Berry smatra kako su mačke baš kao slavni - prave zvijezde. Popularna je glumica priznala kako prije svoje uloge kao žena-mačka baš i nije najbolje razumjela ove životinje. U međuvremenu ne samo da ih bolje razumije, nego ih je i zavoljela- te je usvojila dvije krznene prijateljice, od kojih je jedna prije nekoliko godina na žalost uginula od raka. Oscarovka je priznala kako si više ne može zamisliti život bez ovih fascinantnih bića.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.