Image
Foto: Profimedia
Drew Barrymoore
Foto: Profimedia

Drew Barrymoore

Glumica je odlučila naglasiti svoje zeleno-plave oči bijelom maskarom, no naglasila je pritom samo trepavice i to vrlo nespretno. Ne možemo se oteti dojmu da je prije pojavljivanja na crvenom tepihu u New, u prosincu lani, imala kod kuće ličilačke radove i pritom trepnula u kreč.

January Jones
Foto: Profimedia

January Jones

Glumica je za crveni tepih MET Gale 2013. naglasila oči, a taj naglasak i dan-danas pamtimo. Crna olovka, crna maskara i crni cirkoni... Izdaleka je još i dobro izgledali, no izbliza baš i ne, u što ćeš se uvjeriti na idućoj fotografiji.

January Jones
Foto: Profimedia

January Jones

Onaj tko je šminkao January Jones, previše se zaigrao.

Claudia Winkleman
Foto: Profimeida

Claudia Winkleman

Britanska TV i radijska voditeljica i novinarka voli svoje plave oči naglasiti crnom olovkom i vjerna je smokey tehnici. No, nekad crna linija izmakne kontroli pa smokey više ne izgleda hotty, već kao da nastoji poput ljubavnika koji bježi pred mužem, "preskočiti ogradu" i pobjeći s Claudijinog oka.

Kerli
Foto: Profimedia

Kerli

Estonska pjevačica Kerli voli osebujnu šminku pa se 2013. na Grammyjevom crvenom tepihu pojavila s ružičastim obrvama i rogovima. I to ne jednim parom rogova, nego je pojačala još jednim - jedni su bili iznad obrva, jedni na glavi.

Charlize Theron
Foto: Profimedia

Charlize Theron

Jedna od najljepših glumica na svijetu, Charlize Theron te 2004. odabrala je pogrešan makeup za, možda joj i najvažniji crveni tepih u životu - dodijelu Oscara, na kojoj je i sama nagrađena zlatnim kipićem za glavnu žensku ulogu, za onu u filmu Čudovište. Zagasita svjetlosmeđa boja nije istaknula njezine oči, već učinila da Charlize izgleda kao da se priprema za ulogu u novom nastavku Obitelji Adams.

Jennifer Lopez
Foto: Profimedia

Jennifer Lopez

Latino diva gotovo uvijek izgleda savršeno, no s vremena na vrijeme i njoj se zna potkrasti pokoja pogreška, poput izbora makeupa koji je odabrala 2015., za FOX-ov zimski party. Crvena šminka na očima izgleda pomalo kao alergijska reakcija na lošu maskaru ili pak kao da Jen muči hunjavica i da će svaki čas kihnuti.

Jennifer Lopez
Foto: Profimedia

Jennifer Lopez

I još jedan makeup promašaj Jennifer Lopez iz 2015. godine. Mjesto radnje ponovno je Foxov party u Los Angelesu, ovog puta povod je finale showa "American Idol". Jen je konturirala oči presvijetlim sjenilom i još jednom dobila efekt alergije.

Kesha
Foto: Profimedia

Kesha

Američka pjevačica Keshau srpnju 2022. na premijeri horor serije Zazivajući Keshu, pojavila se s neobičnim i nespretno izvedenim makeupom. Ovakve linije oko očiju, da bi ispale dobro, traže savršeno mirnu ruku, koju Kesha ili onaj tko ih je radio, nije imao.

Tyra Banks
Foto: Profimeida

Tyra Banks

Američka TV voditeljica i glumica Tyra banks pretjerala je sa crnim sjenilom te se 2012 na zabavi u čast redatelja Martina Scorsesea pojavila u vrlo neobičnom (čitaj zastrašujućem) izdanju....

Nicole Kidman
Foto: Profimedia

Nicole Kidman

Holivudska glumica Nicole Kidman na premijeru filma "Devet", u prosincu 2009. došla je čudno našminkana, što se itekako dalo vidjeti kada je pozirala na crvenom tepihu. Čini nam se kao da se zamjerila vizašistu pa joj se on odlučio osvetiti, poslavši je ovakvu pred svjetla reflektora.

Makeup failovi

Što kada vizažisti pogriješe? Slavne dame koje su lošu šminku 'isfurale' na crveni tepih

Postoji li prilika koja traži savršenije izdanje od crvenog tepiha? Teško. Ok, vjerojatno se, kao ni mi, nećeš naći u situaciji da koračaš crvenim tepihom i da su svi objektivi i reflektori upereni u tebe, no ima žena kojima je to stvarnost - poput Charlize Theron, Jennifer Lopez i brojnih drugih. Za te prilike one će angažirati najbolje vizažiste kako ništa ne bi prepustile slučaju te kako bi u medijima diljem svijeta osvanule najljepše moguće. I onda, taj vizažist ima loš dan ili mu se zamagli vid pa od ljepotice koju treba tek malo dotjerati, uz pomoć tuša, maskare i sjenila, napravi nešto sasvim drugo... U nastavku ti otkrivamo slavne žene kojima su šminkeri "zabrljali" oči i u konačnici učinili da te ljepotice izgledaju smiješno, alergično, anemično pa čak i strašno.

M.M.