Tri generacije slavnih dama

Jabuka ne pada daleko od stabla: Ove slavne bake, mame i unuke dijele nevjerojatnu sličnost

I dok si neke poznate osobe koje dolaze iz istih obitelji uopće ne sliče, druge su od svojih predaka, osim talenata, naslijedile i brojne fizičke osobine

profimedia-0236487185.jpeg
Foto: Profimedia.hr

U svijetu slavnih gotovo sve je moguće, a često brojne zvijezde dolaze iz obitelji slavnih gdje su im roditelji i/ili bake i djedovi također bili poznate ličnosti. Neke poznate dame svoju su ljepotu i talente naslijedile od svojih jednako slavnih mama i baka s kojima dijele i nevjerojatnu sličnost.

Image
Odlični geni na djelu

Kao jaje jajetu: Kćeri supermodela koje ljepotom pariraju majkama

U njihovom slučaju, zaista je točna ona uzrečica o tome kako 'jabuka ne pada daleko od stabla', a kada su u pitanju obitelji slavnih, često se uspoređuje njihov izgled. I dok si neke slavne osobe koje su u rodu uopće ne sliče, druge su od svojih predaka, osim talenata, naslijedile i brojne fizičke osobine.

Neke od najpoznatijih baka, mama i unuka koje si nevjerojatno sliče izdvojile smo u nastavku.

POGLEDAJ VIDEO: Nauči kako napraviti ukusan galette od gljiva

Nena von Schlebrügge, Uma Thurman i Maya Hawke

Slavna holivudska glumica Uma Thurman prava je ljepotica, a tu ljepotu naslijedila je od svoje majke, Nene von Schlebrügge koja se bavila modelingom. Maya Hawke, kći glumaca Ume Thurman i Ethana Hawke, ponešto je naslijedila i od mame i od bake.

Priscilla Presley, Lisa Marie Presley i Riley Keough

Američka pjevačica Lisa Marie Presley od svog je oca, slavnog pjevača Elvisa Presleya, naslijedila glazbeni talent, kao i neke fizičke značajke. Njezina kći Riley bavi se glumom i modom i nevjerojatna je 'preslika' svoje slavne bake Priscille Presley, koja je također bila glumica.

Image
Foto: Profimedia.hr

Tippi Hedren, Melanie Griffith i Dakota Johnson

Zvijezda filma ’50 nijansi sive' dolazi iz obitelji slavnih, a njezina su mama i baka također bile glumice. Tako se i Dakota danas bavi glumom i to prilično uspješno, a ljubav prema filmskoj umjetnosti gajile su i njezina mama, slavna glumica Melanie Griffith, te baka Tippi Hedren, koja je glumila u kultnom hororu Alfreda Hitchcock – 'The Birds'.

Ingrid Bergman, Isabella Rossellini i Elettra Rossellini Wiedemann

Ingrid Bergman bila je izuzetno utjecajna švedska filmska i kazališna glumica i trostruka dobitnica Oscara, a Američki filmski institut proglasio ju je četvrtom najvećom ženskom glumačkom zvijezdom u povijesti. U braku s talijanskim redateljem, Robertom Rossellinijom, Ingrid je dobila kćer Isabellu koja je danas poznata glumica i model. Isabella Rossellini nevjerojatno nalikuje svojoj majci, a njezine je gene naslijedila i njezina kćer Elettra koja se bavi modom.

Debbie Reynolds, Carrie Fisher i Billie Lourd

Glumica Billie Lourd također dolazi iz slavne holivudske obitelji i jedino je dijete glumice Carrie Fisher koju najviše pamtimo po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu 'Ratovi zvijezda'. Uz to, Billie je i unuka popularne holivudske glumice Debbie Reynolds s kojom dijeli nevjerojatnu sličnost.

Blythe Danner, Gwyneth Paltrow i Apple Martin

Popularna američka glumica Gwyneth Paltrow ljubav prema glumi naslijedila je od svoje majke Blythe Danner, također poznate glumica. No Gwyneth sa svojom mamom dijeli i neke fizičke karakteristike, a koje je naslijedila i njezina kćer, Apple Martin, koju je Gwyneth dobila u braku s glazbenikom Chrisom Martinom.

Image
Foto: Profimedia.hr

Jaqueline Kennedy, Caroline Kennedy i Rose Kennedy Schlossberg

Iako političarka Caroline Kennedy više nalikuje svom ocu, bivšem američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju, nego vlastitoj majci, njezina je kćer Rose Kennedy Schlossberg od svoje slavne bake ipak naslijedila neke fizičke atribute.