Mladi, zgodni i talentirani

Njihovo vrijeme tek dolazi: Sinovi slavnih Hrvata koji su krenuli stopama svojih očeva

Jabuka ne pada daleko od stabla, a ove mlade nade hrvatske glumačke i glazbene scene to su i dokazale i krenule stopama svojih slavnih očeva

PXL_090922_95560234.jpg
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Domaća glumačka i glazbena scena bogatija je za nekoliko novih imena - riječ je o mladim, zgodnim i talentiranim glumcima i pjevačima koji su svoj talent, ali i ljubav prema umjetnosti, naslijedili od svojih očeva, legendarnih glumaca i pjevača s ovih prostora. Dokaz je to da jabuka ne pada daleko od stabla, barem ne u njihovom slučaju, a njima su njihovi tate vječna inspiracija.

Image
Osvojili su naša srca

Najpoželjniji hrvatski neženje nove generacije za kojima luduju žene diljem regije

U kazalištu, na filmu, ali i na pozornici, ovi mladi Hrvati krenuli su stopama svojih slavnih očeva, a iako imaju poznata prezimena, nevjerojatno su talentirani i sve što su postigli, to su učinili svojim trudom i talentom. U nastavku smo izdvojile nekoliko njih za čija ćemo imena još definitivno čuti.

Fabijan Pavao Medvešek

Kazališni, filmski i televizijski glumac Fabijan Pavao Medvešek već je poznato ime na našoj sceni, a ovaj 30-godišnjak sin je poznatog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Magistrirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a već je od malih nogu znao da želi biti glumac. Iako ga najbolje pamtimo po ulogama u nekim serijama, aktivan je i u kazalištu, a član je ansambla zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

Image
Foto: Igor Soban/Davor Puklavec/PIXSELL

Zvonimir Bebek

Mladi, 20-godišnji Zvonimir Bebek preslika je svog slavnog tate Željka Bebeka u mlađim danima - nosi dugu kovrčavu kosu, naočale, a povezuje ih ljubav prema glazbi i rocku. Prošle su godine objavili i prvi zajedničku pjesmu 'Kakav otac takav sin', a mladi Zvonimir sa svojim je ocem prvi put nastupio na CMC festivalu u Vodicama 2017. godine, kada su zajedno otpjevali pjesmu 'Ono nešto naše'.

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Toma Medvešek

Tek mu je 26, a već niže uspjehe. Kazališni, televizijski i filmski glumac Toma Medvešek sin je poznatih glumaca Svena Medvešeka i Nataše Dorčić, a karijeru je započeo još kao dijete, kada je dobio prvu filmsku ulogu i posuđivao svoj glas likovima iz crtića, a stipendist je Zagrebačkog kazališta mladih i diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti.

Image
Foto: Jurica Galoic/Marko Prpic/PIXSELL

Vili Gobac

A stopama svog slavnog oca Davora Gopca krenuo je i mladi Vili Gobac, koji je od 2014. godine frontmen benda Donkey Hot. A osim što, poput svog slavnog tate, voli pjevati, diplomirao je glumu na Akademiji damskih umjetnosti u Zagrebu, a da je svestran govori i činjenica da se u međuvremenu zaposlio u IT sektoru. Nedavno je sa svojim bendom objavio novu pjesmu 'Mama Care', a sigurne smo da će se za njih još čuti.

Filip Vidović

Glumac koji je još 2017. godine oduševio ulogom u predstavi 'Ciganin, ali najljepši' u zagrebačkom HNK, Filip Vidović sin je legendarnog pokojnog glumca Ivice Vidovića i glumice Gordane Gadžić. Njegova prva uloga, u dobi od 12 godina, bila je ona u predstavi 'Play Beckett' Kazališta Ulysses, a to je bio prvi i posljednji put da je pozornicu dijelio sa svojim slavnim ocem. Upravo zahvaljujući svom ocu on je danas glumac, a osim glume, voli i plesati.

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/andrej kreutz/24sata

Lovro Juraga

Mladi 22-godišnji Lovro Juraga sin je našeg poznatog glumca Slavka Jurage, a baš poput slavnog oca, i on je zaljubljen u glumu. Polako, ali sigurno, gradi svoju karijeru, a na četvrtoj je godini studija na Akademiji dramske umjetnosti, iako iza sebe već ima nekoliko uloga, a najpoznatija je ona u predstavi zagrebačkog HNK Don Juan, za koju je i dobio nagradu. Osim toga, voli i pjevati, a 2021. godine objavio je pjesmu 'Oluja ljubavi'.

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL