Živjele!

Silvije su šećer za kraj godine, a mi im želimo sretan imendan!

Kažu da Silvije krasi puno lijepih osobina. One su vedre, empatične, lijepe i inteligentne, a ime im porijeklo vuče iz latinskog jezika

Imendan Silvija

One su šećer na kraju. Na zadnji dan godine imendan slave Silvije. Poznaješ li koju, čestitaj joj imendan, a ako si ti Silvija, primi naše čestitke! Kažu da su žene koje nose ovo ime inteligentne vedre, vesele, lijepe, pomalo sramežljive, jedinstvene suosjećajne.

Silvija je ženska inačica muškog imena Silvio, koje korijen ima u rimskoj mitologiji. Silvanus je bio bog šume, a na latinskom silvus znači dubrava, gora i gaj.

shimmer fallback

Danas je i Silvestrovo, ako nisi znala, posljednji dan godine zove se po papi Silvestru I. koji je živio u vrijeme progona kršćana i za čijeg su pontifikata vjernici izišli iz katakombi, odnosno kršćanstvo dobilo slobodu. Na latinskom Silvestar znači stanovnik šume ili onaj koji šumi pripada.

Slavensko ime Goran, odnosno Gorana, slično je imenu Silvio, odnosno Silvija, a znači rođen, nastanjen u šumi. Tko bi rekao da ova dva imena imaju nešto zajedničko.

No, da se vratimo na naše Silvije i još im jednom zaželimo sve najbolje povodom njihova imendana, ali i slavlje za pamćenje u najluđoj noći u godini te sve najbolje u onoj koja nam slijedi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.