Šest feel-good knjiga koje će te uvesti u čarobno zimsko raspoloženje

Zima ne mora biti tmurno razdoblje - svoje raspoloženje popravi jednom od ovih knjiga

Šest feel-good knjiga koje će te uvesti u čarobno zimsko raspoloženje

Zima mnogima možda i nije najdraže godišnje doba, ali svi ćemo se složiti da je najčarobnije - posebno u razdoblju oko božićnih praznika. Osim toga, svi oni koji obožavaju čitati znaju da ima nešto posebno u hladnim, sivim danima koji su savršen izgovor da ostanemo kod kuće, umotamo se u toplu deku i dan provedemo čitajući.

Image

Najbolje božićne knjige svih vremenaI dok zima sama po sebi može biti tmurno i naizgled tužno razdoblje, feel-good knjige kao što su ljubavni romani sve su što nam je potrebno kako bismo se bolje osjećali, ponajviše ako je njihova radnja smještena u najčarobnije doba godine.


Zato uzmi šalicu čaja i toplu deku, upali vatru i mirisnu svijeću i opusti se uz jedan od ovih naslova čija je radnja smještena duboko u zimu. Prepusti se zimskim, božićnim romansama uz koje će i najtmurniji zimski dan postati veseliji. 


John Green, Lauren Myracle i Maureen Johnson, "Pada snijeg"

Snježna oluja na Badnjak pretvara jedan gradić u romantično utočište kakvo viđamo samo u filmovima. Na kraju krajeva, hladno i mokro pješačenje iz nasukanog vlaka usred ničega obično ne bi završilo poljupcem sa šarmantnim neznancem. I nitko ne bi pomislio da će putovanje do restorana koji prodaje vafle kroz snijeg od četiri metra dovesti do ljubavi sa starim prijateljem. Ili da put do prave ljubavi započinje ranojutarnjom smjenom u kafiću. Sve je moguće, a zahvaljujući trima najprodavanijim autorima tinejdžerskih romana - Johnu Greenu, Maureen Johnson i Lauren Myracle - čarolija blagdana obasjat će ove urnebesne i šarmantne međusobno povezane priče o ljubavi, koje su sve što nam treba ovih dana.


shimmer fallback

(Foto: Knjižare Ljevak)

Sarah Morgan, "Praporci u snijegu"

Jednom davno Kayla je voljela Božić. Sada je više posvećena svom poslu nego da razmišlja o Božiću i jedva čeka da "najdivnije doba godine" napokon završi. Dok ne stigne na očaravajuće skijalište Snow Crystal, odlučna u namjeri da osvoji predivnog vlasnika Jacksona kao marketinškog klijenta. No, udvaranje Jacksonu profesionalno brzo se pretvara u osobno jer provode čarobne blagdanske noći u ovoj blistavoj zimskoj zemlji čudesa. Uz snježne pahulje koje se kovitlaju i zvuk saonica, bi li Jackson mogao biti taj koji će natjerati Kaylu da ponovno zavoli Božić?


shimmer fallback

(Foto: Znanje)

Josie Silver, "Jednog dana u prosincu"

Ova suvremena romansa savršena je za ljubitelje blagdanskih priča poput one iz filma "Zapravo ljubav". Laurie misli da ljubav na prvi pogled postoji samo u filmovima, sve do dana kada pogleda kroz prozor autobusa, a pogled joj se zaustavi na muškarcu za kojeg odmah zna da je "onaj pravi". Kako se autobus udaljava, Laurie snažno osjeća da će se ponovno susresti, ali ni u snu ne očekuje da taj muškarac, kada ga napokon upozna, zapravo hoda s njezinom najboljom prijateljicom. Poput ostalih revolucionarnih romana u ovom žanru koji se razvija, ovaj roman pruža potresnu priču, a ako tražiš priču čija se radnja odvija u vrijeme Božića, a da nije posve blagdanska, ovo je knjiga za tebe.


shimmer fallback

(Foto: Znanje)

Julie Caplin, "Mali hotel na Islandu"

Pobjeći u najudobniju malu kolibu na Islandu zbog ljubavi, logorske vatre i Polarne svjetlosti čini se nevjerojatnim, ali ne i za Lucy, koja slomljenog srca i uništene karijere mora pobjeći od svog života u Velikoj Britaniji. No, kada se zaposli kao voditeljica hotela Northern Lights Lodge, ne očekuje da će se naći u zemlji vrelih gejzira, ledenjaka prekrivenih pahuljama i u društvu prekrasnog škotskog barmena Alexa. Odlučna da preokrene svoj život, Lucy kreće u podvig da hotel pretvori u romantično odredište broj jedan na Islandu - iako je romansa zadnje što želi. Međutim, dok se Alex i Lucy zbližavaju pod rasplesanim svjetlima Polarne svjetlosti, Lucy bi mogla naučiti kako se ponovno zaljubiti.


shimmer fallback

(Foto: Školska knjiga)

John Grisham, "Kako preskočiti Božić"

Zamisli godinu bez Božića - bez pretrpanih trgovina, otmjenih uredskih zabava, kolača i neželjenih poklona. Upravo to na umu imaju Luther i Nora Krank kad odluče da će, samo ovaj put, božićne praznike preskočiti. Njihova će kuća biti jedina kuća u ulici koja nije okićena, neće organizirati večeru na Badnjak, a neće imati ni drvce. Neće im trebati, jer 25. prosinca odlaze na krstarenje Karibima. No, ovaj će par otkriti da preskakanje Božića donosi ogromne posljedice - i nije ni upola lako kao što su zamišljali. Klasična priča za moderno doba, "Kako preskočiti Božić", nudi urnebesan pogled na kaos i mahnitost koji su postali dio naše blagdanske tradicije, a po njoj je snimljen i popularan film.


shimmer fallback

(Foto: VBZ)

Lisa Kleypas, "Na božićno jutro"

Ljubavna priča smještena u blagdansko doba iz pera jedne od najčitanijih autorica ljubavnih romana Lise Kleypas prati Rafea Bowmana, koji je upravo stigao iz Amerike kako bi se upoznao s Natalie, vrlo uglađenom i lijepom kćeri ledi i lorda Blandforda. Njegova klasična ljepota i isklesano tijelo nesumnjivo bi se dojmili te dame da nije njegovih šokantnih američkih navika i lošeg glasa koji ga prati. Rafe shvati da će, prije negoli joj se uopće počne udvarati, prvo morati naučiti pravila londonskog društva. Međutim, čarolija Božića katkad djeluje posve neočekivano pa može i cinika pretvoriti u romantika te razbuktati strast čak i u najplahijim srcima.


shimmer fallback

(Foto: Mozaik knjiga)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.