Sada je idealno vrijeme za ponovno gledanje serije 'Seks i grad', a mi smo se prisjetile najboljih epizoda

Uvijek smo rado pratile avanture Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande, a vrijeme izolacije zbog koronavirusa i ostanak doma odlično je vrijeme da se prisjetimo naših najdražih epizoda

Sada je idealno vrijeme za ponovno gledanje serije 'Seks i grad', a mi smo se prisjetile najboljih epizoda

Prošle su 22 godine otkako se mnogima omiljena serija Seks i grad počela prikazivati na malim ekranima. Godinama kasnije, serija je jednako popularna kao i prvog dana, a usudimo se reći da će ući i u prave klasike među sitcomima. 

Avanture Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande oduvijek su nas uspijevale prikovati za male ekrane, a da je serija toliko popularna svjedoči i činjenica da su nakon nje snimljena još i dva filma. 

Image

Lekcije o stilu kojima nas je naučila Carrie Bradshaw


Koliko god voljele seriju, složit ćemo se da nisu sve epizode jednako zanimljive, a mi smo izdvojile osam najboljih epizoda koje uvijek rado iznova gledamo. Na kraju krajeva, vrijeme samoizolacije idealno je vrijeme da ponovno pogledaš sve epizode svoje omiljene serije.

Napiši nam u komentarima imaš li ti najdražu epizodu koja nije u ovih osam.

1. "Američka djevojka u Parizu (drugi dio)"

U 20. epizodi šeste sezone Carrie je usamljena u Parizu jer njezin dečko Alexander Petrovsky puno vremena provodi na psolu zbog otvaranje svoje nove izložbe. Kemoterapija ubija Samanthin seksualni nagon, a Miranda se mora pobrinuti za Steveovu majku nakon moždanog udara. Charlotte i Harry pokušavaju usvojiti dijete, a Faca sreće Carrie u Parizu i napokon izgovara riječi koje je ona čekala šest godina da ih čuje.

2. "Bijeg iz New Yorka"

13. epizoda treće sezone, u kojoj vrući asfalt New Yorka naša omiljena četvorka zamjenjuje Los Angelesom, prepuna je avantura. Carrie upoznaje Matthewa McConaugheya s kojim razgovara o mogućnostima da svoje kolumne pretvori u film, Samantha počne izlaziti s muškarcem koji je model za dildoe, a Charlotte putem interneta pokušava riješiti "problem" koji ima njezin suprug Trey. 

3. "Kornjača i zec"

U devetoj epizodi prve sezone Carrie je nesretna jer se Faca ne želi ženiti, a u cijeloj strci njezin gay prijatelj Stanford zaprosi ju kako bi udovoljio svojoj baki. Miranda odlazi na spoj na slijepo, a Charlotte postaje opsjednuta vibratorom u obliku zeca - upravo zato ova epizoda i odlazi u povijest kao ona koja je generacije žena upoznala s igračkama za seks. 

4. "Diži sidra"

U prvoj epizodi pete sezone Carrie shvaća da je njezin odnos prema New Yorku jednako disfunkcionalan kao i njezin odnos prema muškarcima. Charlotte odluči da se treba distancirati od svojeg prijašnjeg života jer je sada postala gospođa MacDougal. Miranda se pokušava prilagoditi novom životu s djetetom, a Samanthu zove Richard koji ju moli da mu se vrati.

5. "Trčanje sa škarama"

Mirandu često prate smiješne priče, pa tako i ova u 11. epizodi treće sezone - muškarac u promotivnom kostimu sendviča počinje ju pratiti, a ona počinje razvijati osjećaje prema njemu. Carrie nastavlja svoju vezu s Facom, čija ju djevojka Natasha nalazi u njegovom stanu i potjera van.  Charlotte unajmljuje stilista Anthonyja Marentina koji će joj pomoći pronaći savršenu vjenčanicu, a Samantha se susreće s muškom verzijom sebe, ali on odbija spavati s njom dok se ne testira na HIV.

6. "Djevojke od 20 godina vs. žene od 30 godina"

U 17. epizodi druge sezone Carrie na zabavi u Hamptonsu neočekivano naleti na Facu - i njegovu novu mladu djevojku koja ima dvadesetak godina.  Miranda se uzalud trudi da se malo zabavi, Charlotte se pretvara da ima 27 godina kako bi mogla izaći sa slatkim 26-godišnjakom Gregom, a Samanthina 25-godišnja bivša pomoćnica angažirana je da organizira veliku zabavu u Hamptonsu.

7. "Slobodne ljude ubijaju, zar ne?"

Sretna i slobodna Carrie u četvrtoj epizodi druge sezone ispada grozno na fotografiji snimljenoj za naslovnicu časopisa New York Magazine: Single i Fabulous ...?. Miranda glumi orgazme sa svojim dečkom, Charlotte počinje izlaziti s majstorom, a Samantha izlazi s vlasnikom kluba, koji odmah misli da su postali par.

8. "Vogue ideja"

U 17. epizodi četvrte sezone Carrie počinje pisati za Vogue i ubrzo otkriva da nema pojma o vezama o kakvima bi trebala pisati za Vogue. Charlotte organizira zabavu za Mirandinu bebu, ali se Miranda ubrzo zasiti svega. Richard traži od Samanthe da za njegov rođendan imaju seks u troje s 21-godišnjakinjom. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.