Jedan od najvećih zavodnika današnjice: Ryan Gosling slavi rođendan

Da izgleda odlično bez majice te da ženama diljem svijeta klecaju koljena pred njim već svi znamo, no manje je poznato da je Ryan pjevač u bendu te da je bio u vezi sa Sandrom Bullock

profimedia-0236148707.jpg
Foto: Profimedia.hr

Među mnogim ljepotanima filmske i glazbene industrije postoji nekoliko muškaraca koji su se posebno izdvojili kao neodoljivi šarmeri za kojima 'lude' žene diljem svijeta. Jedan od njih je i Ryan Gosling, kanadski glumac poznat po ulogama u nekim od najromantičnijih filmova ikad snimljenih.    

Image

Stare ljubavi: 10 celebrity parova za koje smo zaboravili da su bili zajedno

Kako je 12. studenog, Ryanov 42. rođendan, idealna je prilika za prisjetit se njegove biografije i pronaći nekoliko manje poznatih činjenica o njemu. Ako si okorjeli fan ovog zavodnika, možda si sve ove pikanterije znala i prije, ali za nas su neke informacije bile zbilja iznenađujuće. 

Ryan Thomas Gosling rođen je 12. studenog 1980. godine u kanadskom gradiću London. Njegovi roditelji bili su izrazito religiozni. Nije imao najsretnije djetinjstvo i u nekoliko navrata je priznao da gotovo i da nije imao prijatelje do svoje 14. godine. U školi su ga često zadirkivali zbog čega je razvio buntovnu stranu koja ga je na kraju koštala školovanja. 

Roditelji su se rastali kada je imao 13 godina, a Ryan je zajedno sa sestrom Mandi ostao živjeti s majkom. Nakon incidenta u školi Gosling je izbačen te ga je njegova majka podučavala kod kuće. Kasnije je priznao da mu je školovanje kod kuće, pomoglo stvoriti autonomnost te da je zahvalan majci što se žrtvovala za njega. 

Iako je često nastupao pred svojim vršnjacima i na zabavama, karijeru je službeno započeo 1993. te se zbog glume preselio u Floridu. Potpisao je dvogodišnji ugovor s Disneyjem, no rijetko se pojavljivao na malim ekranima jer je prema mišljenju nadređenih, bio manje talentiran od ostale djece. No unatoč tome, Ryan te dvije godine opisuje kao najsretnije doba života. 

Nakon što je ugovor istekao, Ryan se vratio u Kanadu gdje je glumio u nekoliko manjih serija. Kada je napunio 19 godina, odlučio je postati ozbiljan glumac te se nekoliko godina mučio s pronalaskom posla sve dok nije dobio ulogu u filmu 'Bilježnica' koja ga je vinula u zvijezde.

Nakon ovog ultimativnog romantičnog filma Ryanova popularnost nastavila je rasti, a da Gosling nije zavodnik samo na ekranu mogu potvrditi i njegove kolegice Sandra Bullock, Rachel McAdams i Eva Mendes s kojom danas ima dvoje djece. 

Da su Ryan i Sandra bili zajedno smo potpuno zaboravile, pa je to bio dovoljan razlog da istraže još nekoliko zanimljivih, ali manje poznatih činjenica o jednom od najvećih zavodnika Hollywooda.    

Slavni prijatelji

Za vrijeme dok je radio za Disney, Ryan je bio u slavnom društvu. Dio njegovog kruga prijatelja bila je Britney Spears, Christina Aguilera, ali i Justin Timberlake. Iako je poznato da su se mladi glumci i glazbenici družili, manje je poznato da je Justinova majka šest mjeseci bila skrbnik mladom Ryanu jer se njegova majka zbog posla iz Floride morala vratiti u Kanadu. 

Ulogu u 'Bilježnici' nije dobio zato što je cool

Iako smo se sve zaljubile u Ryana baš u ovom filmu, Gosling je ulogu dobio zato što je producent smatrao da glumac nije dovoljno zgodan i cool. Kada ga je producent upoznao, prvo što mu je rekao je da će biti odličan za ulogu jer nije zgodan kao ostali glumci nego je jednostavno običan muškarac.

Vrlo je spretan s rukama

Onaj upečatljivi auto koji pamtimo iz filma Vožnja zapravo je složio sam Ryan. Da, dobro smo rekle. Ryan je vlastitim rukama rastavio, popravio i sastavio auto koji vozi u filmu. Osim automobila, Gosling je vlastitim rukama izgradio stol na kojem on i Rachel McAdams vode ljubav u filmu Bilježnica

Jako je spontan

Nakon što je jednog dana pojeo ukusan obrok, Ryan je odlučio otvoriti vlastiti marokanski restoran u Beverly Hillsu pod imenom Tagine. U njega je uložio sva svoja sredstva i doslovno bankrotirao, a dio cijevi i instalacija sam je ugradio. Danas mu se taj pothvat isplatio jer Tagine još uvijek posluje.

Pokušao se tetovirati - i pogriješio

Jedna od nekoliko tetovaža na Ryanovom tijelu je neuspjeli pokušaj 'uradi sam' eksperimenta. Gosling je pokušao sam sebi na podlakticu tetovirati ruku monstruma iz koje kaplje krv, ali je umjesto toga završio s tetovažom koja izgleda kao kaktus. No opušteni Ryan na to gleda kao anegdotu, a ne pogrešku.

Ima psa koji je jako odlučan oko frizure

Ryan je poznat kao ljubitelj pasa i životinja općenito, a da razumije svog ljubimca pokazao je u jednom intervjuu kada je priznao da se njegov pas potpuno promijeni kada mu napravi frizuru. Tako Ryan redovito vodi na šišanje svog psa Georgea, a frizura na kojoj pas inzistira je vrlo smiješna irokeza. 

Trudio se zvučati kao Marlon Brando

Kada je njegova karijera naglo krenula uzlaznom putanjom, Ryan je odlučio promijeniti svoj naglasak. Smatrao je da kanadski naglasak kojeg je imao do tada nije dovoljno muževan pa je pokušao kopirati Marlona Branda. Danas mu je takav govor prešao u naviku te i dalje ne čujemo njegove kanadske korijene u govoru. 

Gosling pjeva i svira u bendu

Da njegov talent ne staje samo na glumi pokazao je u filmu La La Land, ali je manje poznato da Gosling ima i svoj bend pod nazivom Dead Man's Bones. U bendu Gosling pjeva, svira klavijature te gitaru i bas. 

Imao je vrlo kompliciran odnos s Rachel McAdams

Iako su Ryan i Rachel bili u vezi i iza kamera, na setu su se navodno toliko svađali da je u nekoliko navrata Ryan tražio zamjensku glumicu koja će s njim vježbati čitati tekst. No ljubav je na kraju prevladala, Rachel i Ryan bili su nekoliko godina u sretnoj vezi, a nakon toga su se razišli u prijateljskim odnosima. 

Omiljeni hobi mu je pletenje

Da, žene drage, istina je, Ryan Gosling u slobodno vrijeme izrađuje džempere i čarape. Dobro, možda nismo sigurne kakve predmete izrađuje, ali je u nekoliko intervjua izjavio da je njegov idealan dan proveden u pletenju, a da ga posebno veseli vidjeti kreaciju koju je napravio na kraju. A mi smo mislile da nam ne može postati još draži.