Antonija Blaće na Weekend Media Festivalu : "Televizija je kao ognjište oko kojeg se okupljaju svi. I bit će tu zauvijek''

Ovih dana mogli bi reći, svi putovi vode u Rovinj gdje se održava 16. Weekend media festival

PXL_220923_103552537.jpg
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

U panel diskusiji s naslovom 'TV SURVIVAL KIT - kako televizija danas privlači publiku' sudjelovali su voditeljica i kreativna producentica na RTL-u Antonija Blaće, voditeljica Mia Kovačić i voditelj i producent Joško Lokas.

Nakon uvoda u četvrtak navečer koji je imao prije svega zabavni karakter, danas je počeo i 'radni' dio 16. Weekend Media Festivala. Nakon kišovitog jutra, nebo nad Rovinjem razvedrilo se upravo u trenutku kada su se počeli okupljati sudionici i posjetitelji Festivala. A na početku, prava poslastica za sve, panelkrasprava TV SURVIVAL KIT s vječnom temom - odumire li televizija i kako danas privlači publiku.

Već desetljećima se u dijelu publike i medijskih stručnjaka govori kako televizija uzmiče pred novim formatima i novim tehnologijama - ukratko, televizija odumire ili će u najskorije vrijeme odumrijeti. Međutim, nema govora o tome, složili su se sudionici panel rasprave kojom je otvoreno 16. izdanje Weekend Media Festivala u Rovinju koji i ove godine - uz mnoštvo zanimljivih rasprava na aktulane teme - donosi i atraktivan zabavni program.

Što je to čime televizija i dalje privlači publiku, što ju izdvaja od drugih brzo rastućih platformi, kakva joj je budućnost i na koji način će pridobiti nove generacije ovisne o popularnim digitalnim platformama kakav je naprimjer TikTok, samo su neka do pitanja o kojima su govorili voditeljica i kreativna producentica na RTL-u Antonija Blaće, voditeljica Mia Kovačić i voditelj i producent Joško Lokas. Raspravu je moderirao Petar Štefanić.

Image
Foto: RTL

Antonija Blaće, Joško Lokas, Mia Kovačić i moderator Petar Štefanić

„Televizor ima jednu toplu crtu zajedništva i emocija. To nemaju drugi mediji, jer se pred televizorom može okupiti cijela obitelj. Televizija je kao ognjište oko kojeg se okupljaju svi. I bit će tu zauvijek'.“, ustvrdila je Antonija Blaće koja je istaknula kako uskoro slavi 20 godina rada na televiziji što joj je, kako kaže, proteklo u trenu zbog rada na inovativnim tv-formatima sa suradnicima koji su bili spremni uvoditi nove formate osluškujući želje i potrebe publike.

"Moj dnevni ritual je, nakon ustajanja, uzeti daljinski upravljač i 'švrljati' programima. Televizija i dalje ima onu osobinu da potiče ljude na komentiranje viđenog. Nerijetko će mnogi nazvati frendicu i komentirati - 'jedi svidjela sinoć ono na televiziji' - što se ipak ne događa toliko često u konzumaciji vijesti ili zabave s nekih drugih digitalnih platformi.", dodala je Blaće.

Sudionici panela su također primijetili da je ljepota televizije i u veličina zaslona - to dokazuje i činjenica da pametni telefoni teže sve većim ekranima.

Televizija po današnjim standardima mora proizvoditi content koji će se i dalje pratiti. To je posebice važno za povezivanje sa skupinama milenijalaca i Gen Z, koji se ponekad i hvale da ne znaju što je televizor.

„Itekako se moraju povezati s televizijom jer su te generacije paradoksalno ovisne o velikim zaslonima. Zato je naš zadatak prepoznati što je njima interesantno, što neće biti jednostavno za tu publiku koja je zahtjevnija i kritički osvještenija“, rekla je Blaće.

„Publika i dalje konzumira TV sadržaj. Televizor je i dalje potreban čovjeku, inače ne bi ostao živ. Prije ću riknuti ja nego televizor“, ustvrdio je, između ostaloga, Joško Lokas.

„Ljudima je to jednostavno potrebno. Televizor donosi perspektivu jedne gomile informacija koje mali zasloni ne mogu prenijeti korisnicima u hodu. Zbog njezine tradicije, televiziji se uvijek više vjeruje nego zatrpanim društvenim mrežama. Dapače, mnogi današnji influenceri i dalje su počašćeni biti pozvani sudjelovati na televiziji, pogotovo u live programu“, zaključili su sudionici tijekom rasprave.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Antonija Blaće je nakon poslije panela uz Mateja Lončarića glavnog direktora digitalnog poslovanja CME ADRIA , sudionicima i posjetiteljima WMF-a predstavila novu streaming platformu Voyo, gdje je moguće gledati RTL-ove emisije i prije emitiranja na televiziji, baš kao i glazbeni megaspektakl 'Superstar' koji počinje u subotu 23. rujna u 20 i 15 na RTL-u.

Image
Foto: RTL

Antonija Blaće, voditeljica i kreativna producentica na RTL-u i Matej Lončarić, glavni direktor digitalnog poslovanja CME ADRIA

Image
Foto: RTL

Antonija Blaće, voditeljica i kreativna producentica na RTL-u i Matej Lončarić, glavni direktor digitalnog poslovanja CME ADRIA


Robert Zeneral/RIportal

POGLEDAJ I OVO: