Rock Akademija slavi 30. rođendan uz niz odličnih nastupa

Povodom obilježavanja 30. rođendana Rock akademije, najpoznatije zagrebačke glazbene škole, u klubu Sax! od 20. do 22. travnja će se održati niz koncerata, a neki od izvođača su: Porto Morto, Irena Žilić i Nela.

Antonela_Dindic_album_shoot - Petra Miksik (1).jpg
Foto: Petra Mikšik

Nakon 30 godina rada obilježenih glazbom i zabavom te više od 600 održanih koncerta sa stotinama polaznika, na jubilarni rođendan nastupit će upravo polaznici Rock akademije – sadašnji i bivši.

Prve večeri, 20. travnja, nastupit će jazz trio s bivšim učenicima, a sadašnjim uspješnim glazbenicima: Filipom Pavićem, Brunom Matić i Zvinimirom Šestakom te grupa Ectratis s dvojicom bivših polaznika škole (a sada nastavnika), Matejom Blečićem i Ivanom Lujićem.

Druge večeri nastupaju Irena Žilić, bivša učenica Rock akademije i poznata hrvatska kantautorica koja iza sebe ima nagradu za Pop&Off izvođača godine. Večer će završiti nastupom benda Porto Morto, koji su jedno od najvećih iznenađenja domaće glazbene scene u proteklih nekoliko godina, a novim albumom „PORTOPOP“ definirali su svoj novi zvuk.

Završna večer je rezervirana za nastup nastavnika i polaznika škole, kao i za nastup Antonele Đinđić, javnosti poznate glazbenice pod imenom Nela. Nela za sebe broji velik broj singlova i koji su osvajali radijske postaje poput zadnjeg singla „Problem“, te “Netko kao ti” i “Melodrama” po kojoj nazvan njezin prvi studijski album. Publici postaje poznata nastupima u emisiji „A strana“ i "The Voice - Najljepši glas Hrvatske".

shimmer fallback

Rock akademija, na čelu s osnivačem Ladislavom Račićem iza sebe niže mnoge uspjehe i nagrade, stvara uspješne glazbenike, kantautore i buduće glazbene nastavnike, a sve to bez velike potpore privatnih ili državnih poduzeća odnosno ustanova. Ravnatelj Račić ističe kako: „Svaka naša školska produkcija me usreći. Gledati mlade ljude kako muziciraju i uživaju je za mene snažan motiv da nastavim i ne odustanem. Često zaboravljamo da su učenici i njihove potrebe ono zbog čega škole postoje. Naravno, ne smijem zaboraviti svoje drage kolege nastavnike. Gotovo je pola više od 15 godina sa mnom, neki su od početka. Jako sam sretan zbog toga“

Iz Akademije poručuju i kako se vesele velikom odazivu na proslavi ovog jubilarnog 30. rođendana, ali i budućnosti Akademije kojoj žele još brojne uspješne godine i koja će, ne sumnjaju, izroditi još niz uspješnih glazbenika.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.