Upoznavanje sebe

Riješi jednostavan psihološki test i saznaj što skriva tvoja podsvijest

Donosimo ti kratki test koji će ti pomoći da se povežeš s nesvjesnim dijelom svog uma i otkriješ nove stvari o sebi, a usput se i dobro zabaviš

profimedia-0375851652.jpg
Foto: Profimedia.hr

Psihoanalitička teorija Sigmunda Freuda definira koncepciju nesvjesnih mentalnih procesa kao skupinu osjećaja, misli, poriva, želja i sjećanja koji su izvan naše svijesnosti. Misli koje su nesvjesne su osnovni instinkti i potrebe, a razlog zašto ih nismo svjesni je što bismo ih doživjeli kao neprihvatljive i iracionalne kada bismo djelovali prema njima.

Image
Astronom, teleskop, lice ili most?

Što prvo vidiš? Vizualni test osobnosti otkriva što ti je najmanje privlačno u vezi

Nesvjesni um također može potisnuti sjećanja i emocije koji bez obzira na to imaju utjecaj na naše misli i ponašanja. S obzirom na to da nismo svjesni podsvjesnih utjecaja ne činimo ništa kako bismo ih obuzdali, ali one su uvijek tu. Kako bismo se više povezali s nesvjesnim, pomoći nam mogu brojni psihološki testovi.

Bella Avila je poznata TikTokerica, a ima diplomu STEM-a te često objavljuje zanimljive videe sa psihološkim temama. Tako je objavila i zanimljiv psihološki test uz koji je moguće otkriti nesvjesni dio svog uma. Ako te zanima što se skriva u tvom umu dovoljno je da odvojiš pet minuta i odgovoriš na nekoliko pitanja.

Uzmi olovku i papir te odgovori na sljedeća pitanja, a u nastavku pronađi što predstavljaju odgovori na ova pitanja. No nemoj previše razmišljati nego odgovori na pitanje s onim što ti prvo padne na pamet i kreni dalje. Avila dodaje da se uz pomoć ovog testa može puno toga otkriti o nesvjesnom dijelu sebe.

No prije nego odgovoriš na sljedeća pitanja zamisli kako hodaš kroz šumu i u društvu si jedne osoba. Priča će naravno krenuti dalje, a odgovori će dati objašnjenja o nesvjesnom.

POGLEDAJ VIDEO: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?

S kime hodaš kroz šumu?

Osoba na koju si pomislila je trenutno najvažnija osoba u tvom životu. No kako dalje hodate kroz šumu čuješ neke zvukove u grmlju, a zatim iskoči životinja.

Image
Foto: Unsplash

Koju životinju si susrela i što radiš?

Veličina životinja koja je iskočila iz grmlja predstavlja količinu stresa u tvom životu, a kako si reagirala kada je životinja iskočila pokazuje kako reagiraš na stres u svom životu. Krenula si dalje kroz šumu i ugledala si kuću.

Image
Foto: Unsplash

Koliko je kuća velika? Vidiš li ogradu?

Veličina kuća označava veličinu tvoje ambicije. Ako si vidjela ogradu znači da imaš vrlo zatvoren um, no ako nema ograde znači da si osoba koja ima vrlo otvoren um. Dalje u priči odlučila si ući u kući i istražiti je, a unutra si pronašla stol na kojem je šalica.

Image
Foto: Unsplash

Od čega je napravljena šalica? Vidiš li nešto na ili oko stola?

Trajnost materijala od koje je šalica napravljena predstavlja trajnost veze s osobom s kojom se šećeš kroz šumu odnosno koju si zamislila. Što više predmeta vidiš na stolu to si sretnija u svom životu. Dalje u priči odlučuješ napustiti kuću i otići u dvorište gdje vidiš vodenu površinu.

Image
Foto: Unsplash

Koliko je velika vodena površina i kako ćeš je prijeći?

Veličina vodene površine predstavlja veličinu tvoje seksualne želje. Što više dotičeš vodu dok je prelaziš to imaš veću želju za čudnim stvarima u krevetu.

Image
Foto: Unsplash