Prvi samostalni koncert Daleke obale u Domu sportova oduševio zagrebačku publiku

Tri sata zbornog pjevanja, u dupke punoj dvorani Doma sportova, obilježilo je subotnji koncert legendarne Daleke obale

PHOTO-2022-04-24-10-48-17.jpg
Foto: Josip Marković

Iako bez Marijana Bana, ali uz njegovu potpunu podršku, bend je izvodio legendarne pjesme koje su obillježile brojne generacije!

‘’Tonka’’, ‘’Roza’’ i ‘’Morska vila’’, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod”  i neizostavne ‘’Osamdesete’’ vratile su publiku u vrijeme stalnih svirki i velikih koncerata.  A baš je veliki zagrebački koncert u Domu sporotva označio I konačni povratak benda na velike pozornice, i to nakon 20 godina! 

Image
'Daleka obala u Americi'

Saznali smo sve o dokumentarcu Daleke obale

Koncert Daleke obale u Domu sportova je sigurno jedan od najvažnijih, ujedno i najdražih, koncerata naše karijere. Puno je tu bilo faktora koji ga čine tako posebnim, od toga da nam je to ujedno i prvi samostalni koncert u Domu sportova uopće, i prvo dvoranski povratnički koncert na kojem smo našoj publici prenijeli našu bogatu set listu u najboljem mogućem izdanju, uz rasvjetu, razglas, organizaciju, i što je najvažnije nas pozitivno svirački nabrijane,” prve su reakcije članova Daleke obale nakon koncerta u Zagrebu.

Kao veliko iznenađenje, cijeli koncert je na gitari svirao i veliki prijatelj benda Neno Belan, koji je već i prije pjevao s Dalekom obalom na koncertima i studijskim izdanjima kao vodeći vokal.

Image
Foto: Josip Marković

“Nezaobilaznu bratsku pomoć nam je dao, kao što je to radio tijekom cijele naše karijere još od demo faze, naš brat Neno Belan koji je cijeli koncert svirao i pjevao s nama kao član benda”, izjavio je Hrepa.

Između Daleke obale i Nena postoji jaka i snažna veza„Pa ustvari ja sam "član" tog benda od samih njegovih početaka, od "demo" faze, pa i od prije, naime Hrepa i ja smo i dečki iz iste ulice u Splitu, Zoki je svirao sa mnom u nekim srednjoškolskim bendovima, družimo se privatno, kao braća smo, Jadran je Janga svirao na Baćama, a ja pjevao u ekipi oko njega, a brat Jakša i ja smo nerazdvojni već preko 20 godina.. a opet Marijan Ban je bio "predgrupa" prvog službenog koncerta mog benda Đavoli, tu smo se i upoznali. Kad je Daleka Obala startala sa radom, i kad su počeli snimat i svirat, uvijek sam bio uz njih, recimo više manje sve back vokale sam otpjevao na njihovim studijskim snimkama, ako malo bolje obratite pažnju, skužit ćete moju boju vokala, a onda smo imali i bezbroj zajedničkih nastupa, druženja, gostovanja, a i producent sam njihove treće ploče "Mrlje",čak sam i gostovao na njihovim pločama kao solo vokal na par pjesama“.

Image
Foto: Josip Marković

Najveći teret na plećima ipak je imao Jakša Jordes koji je svoju frontmensku, sviračku i nadasve pjevačku ulogu odradio vrhunski i razuvjerio i najveće skeptike koji su se na licu mjesta uvjerili da je ona pravi čovjek na pravom mjestu. Glazbenu priču koju je Marijan Ban započeo, Jakša Jordes uspješno nastavlja i to na veliko oduševljenje publike koja ga je sa svakom izvedbom nagradila velikim ovacijama.

Image
Foto: Josip Marković

Dečki iz Daleke obale jedva čekaju ponoviti ovako lijepu priču na splitskim Gripama 30. Travnja, u gradu u kojem je ova glazbena priča i nastala. Ponovno će se iz sveg glasa uživo zapjevati hitovi svih generacija, a publika će konačno dobiti priliku osjetiti I puni potencijal novih objavljenih uspješnica u neponovljivoj izvedbi Zorana Ukića na bubnjevima, Borisa Hrepića Hrepe na basu, Jadrana Vuškovića na gitari, uz karizmatični vokal i frontmensku energiju Jakše Jordesa.