Pronašle smo lude online satove plesa uz koje svoj dom možeš pretvoriti u pravi plesni studio

Ples je odličan način za osloboditi se tjeskobe i anksioznosti, a pomoći će ti da ostaneš i u formi. Baš zato pronašle smo online sate uz koje možeš brusiti svoju vještinu na plesnom podiju

Pronašle smo lude online satove plesa uz koje svoj dom možeš pretvoriti u pravi plesni studio

Ove divne proljetne dane teškom mukom provodimo u karanteni, a posebno je izazovno ostati kod kuće onima koji žive u stanovima. Bez dvorišta, vrta i svježeg zraka može nas uhvatiti malodušnost, a izazov da ostanemo u dobroj formi čini se ogroman, ali postoje metode kojima možemo doskočiti gomilanju kilograma i gubitku forme za vrijeme karantene.  
Osim tradicionalnih vježbi, pilatesa ili joge koje možeš prakticirati iz sigurnosti svog doma, ne zaboravi na mogućnost topljenja kalorija plesnim pokretima. Poznato je kako plesači i plesačice imaju prekrasne figure i vretenaste mišiće, a i ti se ovih dana možeš odvažiti i pokušati naučiti neke nove plesne korake.

Naime, pronašle smo odlične online tečajeve i platforme za ples kod kuće uz koje ćeš održati sjajnu formu, oznojiti se, ali i jako dobro zabaviti i opustiti.

Ailey Extension

Ovaj njujorški plesni studio slovi za jedan od najboljih plesnih centara u svijetu, a sada Alvin Ailey American Dance Theater putem svojeg Instagram profila nudi besplatne sate plesa uz koje možeš naučiti plesati po koreografijama majstora koji rade s Beyonce ili Rihannom. Cardio plesovi, oni zapadno afrički ili pak moderni pravci plesa – izbor je velik, a ti samo moraš odabrati što ti se najviše sviđa, pojačati glazbu i razbacati se.


Dancing Alone Together

Dancing Alone Together online je platforma za stream satova, plesnih performansa i projekata koji će te inspirirati da se i sama posvetiš razvijanju svojih plesnih pokreta. Među ovim online satovima pronaći ćeš razne vrste plesova, od baleta do modernih plesova i hip hopa. Jedino na što moraš obratiti pažnju su termini streamova. No kada si sastaviš raspored željenih streamova, tvom plesnu užitku s Dancing Alone Together neće biti kraja.


305 Fitness

Na ovom kanalu možeš pronaći sve od početnih do vrlo naprednih plesnih satova i koreografija, pa je lako složiti si vježbe prema vlastitom ukusu. Ono što je posebno kod ovog kanala je to što sve vježbe nalikuju onima iz 1980-ih koje su bile uvelike inspirirane elektroničkom glazbom, radom kukovima i brzim pokretima. Uz to, plesanje uz ovaj studio je besplatno, što je dodatna pogodnost.


Jazz Dance i suvremeni ples
Online satovi jazz dancea, gdje je sve objašnjeno korak po korak, zvuče savršeno zar ne? Nema više razloga da ne naučiš barem osnove jazz dance i suvremenog plesa uz ove online lekcije koje su uz to i besplatne.


Edge Performing Arts Center

Ovaj je centar jedan od najpopularnijih u Los Angelesu, a pohađale su ga i mnoge slavne dame. Naime, smatra se kako su sati u ovom centru nužni kako bi se mogli otisnuti u zabavljački svijet Hollywooda, a iako ga sada ne možeš fizički posjetiti definitivno možeš pratiti njihove online sate.