Pronašle smo besplatne kreativne radionice za velike i male koje u Zagrebu traju cijelo ljeto

Art park ponovno je u parku Ribnjak, a do 6. rujna možete sudjelovati u edukativnim i zabavnim radionicama

Pronašle smo besplatne kreativne radionice za velike i male koje u Zagrebu traju cijelo ljeto

Nakon uzbudljivog otvorenja, zatim otkrivanja jedinstvene street art galerije na otvorenome s pogledom na reciklirane skulpture u krošnjama drveća najljepšeg gradske oaze, Art park najavljuje besplatne radionice u kojima će uživati mališani, ali i njihovi roditelji

Projekt Art park svoje peto izdanje slavi ponovno u parku Ribnjak gdje će ostati sve do 6. rujna 2020. Osim svakodnevnog programa koji uključuje različite aktivnosti, poznati zagrebački umjetnički kolektiv posebnu pažnju posvećuje kreativnim radionicama za male i velike. One su potpuno besplatne, edukativne i zabavne, a osim djece koja ih rado posjećuju, cijene ih i roditelji.

Image


(Foto: Borut Planinc)


Na tragu višegodišnje uspješne suradnje, u Art park na Ribnjak se ove godine vraća Centar KNAP sa svojim odabranim programom za djecu - dvije zanimljive interaktivne predstave Teatra Gaudeamus. Prvi igrokaz pod nazivom «Šuma Striborova» na rasporedu je 8. srpnja, s početkom u 19 sati i namijenjen je predškolskom uzrastu i svim zainteresiranima. Glumci će igrokaz izvesti kamišibaj tehnikom nakon čega slijedi kratka radionica s djecom. Interaktivni likovno-kazališni događaj u dva dijela pod imenom “Bit će kako vi kažete”, Teatar Gaudeamus će izvesti 14. srpnja, također u 19 sati. U prvom dijelu djeca će crtati na zadanu temu, nakon čega će tri glumca odigrati situacije s njihovih crteža.

(Foto: Borut Planinc)


Drugi dio kreativnog programa nosi važnu poruku «Recikliraj i kreiraj!» pri čemu mogu nastati neki novi upotrebljivi i vrlo originalni predmeti. Dugogodišnja suradnica Art parka, akademska kiparica i waldorfska pedagoginja,  Melita Omeragic aRT provodit će kreativni program za male i velike kroz tri iznimno zanimljive tematske radionice; dvije likovne - “Reci glasno” (11.7.) i “Cvijeće” (22.8.) te jedne kiparske - “Izradi kuću” (8.8.). Sve tri radionice se događaju subotom, od 11 do 12.30 sati i potpuno su besplatne, a mjesto se može rezervirati  putem maila om.art.radionice@gmail.com.

Image


Dok su mališani u dobrim rukama, roditelji se mogu prepustiti rashlađenim pićima i najljepšoj hladovini u Art parku na Ribnjaku, a mogu se i uključiti u radionice.

Više informacija na www.artparkzagreb.com te službenog FB/ IG profila.