Sretna godišnjica!

Princ William i Kate slave 10. godišnjicu braka. Objavili su divne nove portrete

Princ William i Catherine, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, objavili su dva nova portreta za 10. godišnjicu braka

Kate Middleton i princ William 10. godišnjica braka
Foto: www.profimedia.hr

Sigurno se sjećaš kad je stariji sin Lady Di i princa Charlesa tek prohodao s Kate. On je uvijek bio ozbiljniji od Harryja, možda i zato jer je u liniji za postati budući kralj. I dok je Harry tulumario i pozirao za maškare u politički nekorektnim uniformama, William je studirao, postao pilot i prohodao s Kate, elegantnom mladom damom koju je britanska javnost odmah zavoljela.

Kraljevski par upoznao se 2001. godine dok su oboje bili brucoši na Sveučilištu St. Andrew u Škotskoj, gdje su oboje studirali povijest umjetnosti i živjeli u zajedničkoj kući. Oboje su bili samozatajni, bez skandala - baš kao što se očekuje od pripadnika kraljevske obitelji.

shimmer fallback

Kad su 2007. mediji prenijeli vijest da je omiljeni par prekinuo, brojni obožavatelji mlade Kate bili su razočarani. No, prekid je trajao svega nekoliko mjeseci, a Kate i William su se pomirili i zaručili u listopadu 2010. , dok su bili na odmoru u Keniji.

Princ William poklonio je tada Catherine plavi safir i dijamantni zaručnički prsten svoje majke, princeze Diane. Par se oženio u Westminsterskoj opatiji 29. travnja 2011., a kraljevsko vjenčanje uživo je pratilo stotine milijuna ljudi diljem svijeta. Nedugo prije vjenčanja, kraljica je dodijelila Catherine titulu Njezinog kraljevskog visočanstva vojvotkinje od Cambridgea.

Njihovo prvo dijete, maleni princ George rođen je 22. srpnja 2013. u bolnici St. Mary u Londonu u istom krilu u kojem je princeza Diana rodila Williama i njegovog brata Harryja. George je sljedeći na redu za tron nakon Williama.

Njihovo drugo dijete je Charlotte rođena je 2. svibnja 2015. Puno ime joj je Charlotte Elizabeth Diana, koje je odavanje poštovanja djedu princu Charlesu, prabaki kraljici Elizabeti II i pokojnoj baki Diani. Treće dijete kraljevskog para, princ Louis rođen je 23. travnja 2018.

Kako danas William i Kate slave 10. godišnjicu braka, objavili su dva nova portreta koja je u vrtu njihovog doma, odnosno palače Kensington, snimio britanski fotograf Chris Floyd.

Ovaj kraljevski par izgleda sve zaljubljenije kako godine prolaze. Sretna im 10. godišnjica!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.