Bili su zajedno 35 godina

Preminuo je Richard Buckley, modni urednik i suprug Toma Forda

Richard Buckley, priznati modni urednik i novinar, "umro je u svom domu nakon duge bolesti", prema izjavi predstavnika Toma Forda

profimedia-0321511396.jpg
Foto: Profimedia.hr

Umro je Richard Buckley, suprug modnog dizajnera Toma Forda. Imao je 72 godine.

Prema izjavi Fordovih predstavnika, Buckley, priznati modni urednik i novinar, "umro je prirodnom smrću nakon duge bolesti" u nedjelju navečer.

"S velikom tugom javljamo da je preminuo voljeni suprug Toma Forda s kojim je bio 35 godina, Richard Buckley", piše u priopćenju.

"Richard je mirno preminuo u njihovom domu u Los Angelesu s Tomom i njihovim sinom Jackom pored njega ", dodaje se u priopćenju.

Buckley je bio priznati modni novinar, koji je karijeru započeo u New York Magazinu 1979. Nastavio je s publikacijama koje su uključivale Women's Wear Daily i Vanity Fair. Također je bio europski urednik časopisa Mirabella, suradnik-urednik u talijanskom Vogueu, a kasnije i glavni urednik Vogue Hommes International.

60-godišnji Tom Ford upoznao je Buckleyja 1986. na modnoj reviji. U intervju koji je dao za PEOPLE 2016. Tom Ford se prisjetio trenutka kad je upoznao Buckleya: "Oči su nam se srele i u roku od mjesec dana živjeli smo zajedno. Od tada smo nerazdvojni." Čak i nakon više od tri desetljeća, Ford je rekao da se može "živo" prisjetiti prvog susreta s Buckleyjem. Bili su u liftu i do kraja vožnje, Ford je rekao da je znao da će ostatak života provesti s Buckleyjem.

"Kada je dizalo stalo, pomislio sam: 'Ti si taj.' To je to.To je doslovno bila ljubav na prvi pogled", rekao je dizajner.

Richard Buckley i Tom Ford 2012. su uz pomoć surogat majke dobili sina Alexandera Johna Buckleya Forda, a bili su u braku od 2014.