Predstava "A je to!" ovog vikenda u kazalištu Trešnja

Sjećate se Pata i Mata, majstora iz kultnog animiranog serijala? Upravo njih oživjelo je Gradsko kazalište Trešnja u predstavi A je to, redatelja Maria Kovača.

Predstava "A je to!" ovog vikenda u kazalištu Trešnja

Na daske Gradskog kazališta Trešnja stižu najsmotaniji i najsimpatičniji prijatelji Pat i Mat. Predstava “A je to!”, prema poznatom animiranom serijalu, oživljava ponešto zaboravljene vrijednosti, ponajviše “uradi sam” duh kojeg je nekoć posvud bilo.

U vrijeme instant-rješenja kad kupujemo samo gotove proizvode koji kratko traju, pomalo su u zaborav pali kućni i ini “majstori” kakvi su bili Pat i Mat, glavni likovi “A je to!”. Uz stilizirani pokret, kakav koristi i stop-animacija vjerno prenesena na daske, predstava ima i bazičan i duhovit zaplet, baš kao u originalnom crtiću. Gledajući televizijsku reklamu, Pata i Mata oduševe prikazane ljepote hrvatskog Jadrana pa odluče krenuti na more. Kao češki turisti doputuju na hrvatsku obalu i tu se susreću sa raznim “fenomenima” novogradnje: nabrzinu sklepanim apartmanima, neobičnim auto-cestama, kao i čudljivim vremenom. Kakve su još zgode i nezgode putem doživjeli pogledajte u ovoj kazališnoj adaptaciji za sve generacije.


shimmer fallback


Predstavu možete pogledati ovog vikenda u Trešnji, u subotu u 17 sati i nedjelju u 11 sati. Predstava je namijenjena najmlađoj publici, a u njoj mogu uživati i odrasli prisjećajući se ovog češkog crtića uz kojeg su rasle brojne generacije.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.