Image
Foto: www.profimedia.hr
Drew Barrymore i Tom Green
Foto: www.profimedia.hr

Drew Barrymore i Tom Green

Glumački par Drew Barrymore i Tom Green vjenčali su se 2000. nakon samo par mjeseci poznanstva i ljubavi. Mladi i zaljubljeni, mislili su da su pronašli srodne duše jedno u drugome no na kraju je njihov brak potrajao samo 140 dana. Par se navodno rastao u prijateljskim odnosima, a oboje su kasnije priznali kako su bil jako mladi i glupi kada su pomislili da su već tada zreli za vjenčanje.

Eddie Murphy i Tracey Edmonds
Foto: www.profimedia.hr

Eddie Murphy i Tracey Edmonds

Komičarska zvijezda Eddie Murphy nekoliko je puta stupao u brak, no onaj najkraći trajao je samo 15 dana i to s Tracey Edmonds, filmskom producenticom koju je upoznao na jednom setu. Njihovo je vjenčanje bilo luksuzno te je koštalo oko 3 milijuna dolara. Unajmili su privatan otok u Indoneziji te se na njemu vjenčali, no sva je romantika bila uzaludna - dva tjedna kasnije Eddie je zatražio razvod.

Carmen Electra i Dennis Rodman
Foto: www,profimedia.hr

Carmen Electra i Dennis Rodman

Brak između američke glumice i plesačice te NBA košarkaša poništen je nakon nešto više od tjedan dana u 1998. godini. Agent Dennisa Rodmana otkrio je medijima da je košarkaš bio pod utjecajem alkohola i droga kad se upustio u tu avanturu, pa se tako par službeno razveo nakon samo 9 dana bračnog života.

Britney Spears i Jason Alexander
Foto: www.profimedia.hr

Britney Spears i Jason Alexander

Britney Spears i Jason Alexander bili su dugogodišnji prijatelji kada su se odlučili vjenčati. Tako se pop-zvijezda udala za svojeg prijatelja iz djetinjstva u iznenadnoj vjenčanoj ceremoniji koja se zbila u siječnju 2004. godine u Las Vegasu. Pedeset i pet sati kasnije brak je poništen jer je par priznao da su se vjenčali "iz šale". Britney je navodno zaprosila Jasona.

Cher i Greg Allman
Foto: www.profimedia.hr

Cher i Greg Allman

Tjedan dana nakon što se razvela od Sonnyja Bona, Cher je uplovila u novu bračnu luku s glazbenikom Greggom Allmanom u Las Vegasu. On ju je odmah nakon toga napustio kako bi uživao u svim slastima Las Vegasa. Cher je zatražila razvod devet dana nakon izgovaranja sudbonosnog "da". Međutim, par se u međuvremenu pomirio, Cher je rodila njihovo zajedničko dijete Elijaha Bluea Allmana, a zajedno su snimili i album. Rastali su se tek četiri godine kasnije, no nakon tog prvog ishitrenog razvoda se više nikada nisu vjenčali.

Lisa Marie Presley i Nicolas Cage
Foto: www.profimedia.hr

Lisa Marie Presley i Nicolas Cage

"Žalosna sam, no nismo se niti trebali vjenčati", izrekla je slavna Elvisova kćerka u službenom priopćenju kada je 2002. godine zatražila razvod od Nicolasa Cagea. Rastali su se svega tri mjeseca nakon vjenčanja. Zanimljivo je pripomenuti da je Lisa Marie Presley bila udana i za Michaela Jacksona, a brak je trajao 20 mjeseci.

Pamela Anderson i Kid Rock
Foto: www.profimedia.hr

Pamela Anderson i Kid Rock

Pamela i Kid vjenčali su se na jahti u srpnju 2006. godine, a ona je zatražila razvod u studenom iste godine. Nisu željeli otkrivati razloge razvoda, a navodno nisu komunicirali od prekida. U braku su tako proveli samo 3 mjeseca i 29 dana, no čak su i u tom kratkom vremenu uspjeli biti jedan od najfotografiranijih parova tadašnjice. Ljubili su se po crvenim tepisima te si izjavljivali vječnu ljubav, da bi onda naglo prekinuli.

Jennifer Lopez i Chris Judd
Foto: www.profimedia.hr

Jennifer Lopez i Chris Judd

Američka pjevačica i glumica udala se za svojeg plesnog koreografa u rujnu 2001. godine, a u siječnju su potpisivali papire za razvod. Jennifer Lopez nakon razvoda je morala isplatiti navodno 15 milijuna dolara Juddu kako bi ga se zauvijek riješila iz svog života. No, iako je bio kratak, ovaj brak navodno je bio i vrlo turbulentan.

Kim Kardashian i Kris Humphries
Foto: www.profimedia.hr

Kim Kardashian i Kris Humphries

Reality zvijezda i košarkaš izrekli su sudbonosno "da" pred televizijskim kamerama, a vjenčanje je stajalo nevjerojatnih 10 milijuna dolara. Unatoč tome, zatražili su razvod nakon 72 dana. Kim Kardashian otkrila je medijima da su ih dijelile nepomirljive razlike, no mnogi su vjerovali da je brak bio samo dobar promidžbeni trik. Kris je navodno bio samo pijun u reality igri koja je Kiminom showu donijela milijune gledatelja, a time i nevjerojatnu zaradu.

Amelia Warner i Colin Farrell
Foto: www.profimedia.hr

Amelia Warner i Colin Farrell

Glumica Amelia Warner imala je svega 19 godina kada je pristala udati se za Coliina Farrella. Irski zavodnik tetovirao si je ime svoje ljubavi – Millie – na prstenjak kao trajno sjećanje. Rastali su se četiri mjeseca kasnije i priznali kako je njihov brak bio jedna velika pogreška te posljedica seksualne zaluđenosti jedno drugime.

Ljubav iznimno kratkog vijeka

Odmah su se predomislili: 10 najkraćih holivudskih brakova

Postoji uvriježeno mišljenje kako brakovi u holivudskoj tvornici snova ne mogu opstati. Skandali, afere, opijati i stalna izloženost novim ljudima mnoge je celebove dovela do toga da partnere mijenjaju kao čarape. No, rijetki su otišli toliko daleko da su se odlučili razvesti nekoliko dana nakon što su pred matičarem zakleli se 'na vječnu ljubav'. Danas ti donosimo upravo takvih deset priča koje bi mogle biti prave filmske priče o kratkim brakovima.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr