Miljenik žena

Miljenik žena- zvijezda 'Gilmoreica i 'This is us' slavi rođendan

Glumio je u kultnoj seriji "Gilmoreice" i u šestom nastavku legendarnog "Rockyja", a danas je proslavio 44. rođendan

miloventimiglia.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Mnogi ga pamte kao "zločestog" dečka Jessa iz "Gilmoreica", a neki ga znaju i zahvaljujući nedavnim ulogama u filmu "Nevjerojatan život psa Enza" i hit seriji "To smo mi". Milo Ventimiglia američki je glumac koji je početkom dvijetisućitih osvajao srca žena diljem svijeta kao novootkrivena mlada zvijezda, a danas slavi 44. rođendan te je i dalje na glasu kao glumac kojeg žene i dalje nakon toliko godina obožavaju.

Ventimiglia je rođen 8. srpnja 1977. u Kaliforniji, kao najmlađe dijete Carol i Petera Ventimiglie, veterana Vijetnamskog rata. Tijekom srednje škole bavio se hrvanjem, glumio je u dramskim produkcijama i bio predsjednik vijeća učenika, a nakon srednje škole upisao je dramu na Sveučilištu u Kaliforniji, UCLA. No, nije oduvijek sanjao o tome da postane glumac - u mladim je danima sebe zamišljao kao doktora ili vojnika, no ljubav prema glumi ipak je "prevagnula".

Image
Foto: www.profimedia.hr

U dobi od 18 godina odlučio je da će se fokusirati na karijeru glumca, a dobio je gostujuće uloge u nekoliko televizijskih serija, među kojima je i "Princ iz Bel Aira", "CSI: Crime Scene Investigation" i "Sabrina, mala vještica". Osim toga, glumio je u popularnom tinejdžerskom filmu "Ona je sve to" iz 1999. u kojemu se pojavio samo na kratko, no tek mu je uloga "zločestog" dečka Jessa Mariana u hit seriji "Gilmoreice" utrla put među zvijezde.

"Gilmoreice" i "Rocky Balboa"

Od 2001. do 2006. Ventimiglia je glumio u "Gilmoreicama", a prvi se puta pojavio u drugoj sezoni kao jedan od glavnih glumaca. U kasnijim je sezonama imao tek gostujuće uloge, pojavivši se u četiri epizode u četvrtoj sezoni i dvije epizode u šestoj sezoni, a iako je potpisao ugovor za snimanje "spin-offa" koji bi se fokusirao na odnos između Jessa i njegovog oca, to se nikada nije dogodilo. Iako je u intervjuu 2006. rekao da se nikada neće vratiti snimanju "Gilmoreica", u studenom 2016. ponovno se pojavio u ulozi koja ga je proslavila, ovog puta u nastavku "Gilmore Girls: A Year in the Life".

Image
Foto: www.profimedia.hr

Nakon "Gilmoreica", Ventimiglia se pojavio u nekoliko serija i filmova, a najzapamćenija je njegova uloga Roberta "Rockyja Jr." Balboe, sina Rockyja Balboe kojeg je glumio u šestom nastavku serijala o popularnom boksaču 2006. godine. Zanimljivo je i to da Ventimiglia ima takozvana "kriva usta" - rođen je s oštećenim živcima lica zbog čega je lijeva strana usta ostala nepokretna, a slično se dogodilo i glumcu Sylvesteru Stalloneu, s kojim je snimao film.

A osim u glumačkim, okušao se i u režiserskim vodama - režirao je web seriju "It's a Mall World" u suradnji s brendom American Eagle, s kojim je kasnije radio i na animiranoj blagdanskoj seriji "Winter Tales". Osim toga, knjiškoj publici poznat je i po tome što je narator velikog broja audio knjiga, a posudio je glas i Wolverineu u anime verziji Marvela.

Privatni život

Milo Ventimiglia nikad se nije oženio i nema djece, no hodao je s nekim od najljepših žena Hollywooda. Glumac je hodao s nekoliko svojih kolegica, među kojima je i Alexis Bledel, s kojom je glumio u "Gilmoreicama". Njih su dvoje zajedno bili od 2003. do srpnja 2006., a navodno su čak razgovarali i o braku. Ipak, veza nije potrajala, a od 2007. hodao je s kolegicom iz serije "Heroji", Hayden Panettiere, s kojom je prekinuo u veljači 2009. jer su imali različite stilove života. Posljednji je put u javnosti viđen s djevojkom Kelly Egarian 2017. godine, a od onda, o njegovom se privatnom životu ne zna mnogo.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Gdje je danas?

Glumio je kao Peter Petrelli u NBC-jevoj seriji "Heroji" od 2006. do 2010. godine, zahvaljujući čemu je bio nominiran za nagrade Teen Choice, Saturn i People's Choice Awards. Trenutno glumi Jacka Pearsona u NBC-jevoj seriji "To smo mi", koja se snima od 2016. godine, a i za tu je ulogu osvojio brojne nagrade - tri Primetime Emmy nagrade za glavnog glumca, kao i Screen Actors Guild Award. Značajan uspjeh ostvario je i 2019., kada je glumio u filmu "Nevjerojatan život psa Enza".

Image
Foto: www.profimedia.hr