#podrzidomace: Bojanova Roza nastala je u inat ovim tužnim vremenima i donosi smijeh najmlađima

Bojan Jambrošić je doista svestran umjetnik. Pjevač, zabavljač, glumac, a odnedavno i autor crtića o jednoj zabavnoj mački

#podrzidomace: Bojanova Roza nastala je u inat ovim tužnim vremenima i donosi smijeh najmlađima

"Jeste li vidjeli Rozu, negdje skriva se", pjeva Bojan Jambrošić u zaraznoj pjesmi koja je dio njegova najnovijeg projekta "Roza, ti i ja". I ne, ne pjeva po klubovima,koncertnim dvoranama i svadbama već je Bojan, baš kao i svi drugi glazbenici u doba korone, kod kuće. 

ImageNo, situacija u kojoj se našao i u kojoj već više od mjesec dana nema nikakvih nastupa, Bojana nije bacila u letargiju i očaj. Upravo obrnuto, u njemu se mogli bismo reći probudio inat. I u ovim teškim vremenima, kada nam svima nedostaje smijeha i zabave, odlučio je napraviti edukativni animirani film i to potpuno sam. 
“Trebalo mi je dosta vremena za izradu cijelog projekta jer sam sâm odradio posao, koji inače radi najmanje petnaestak ljudi: od crtanja, animacije, glazbe, aranžmana, snimanja, montiranja i - naravno - glume i pjevanja. U cijelom procesu mi je definitivno puno pomoglo četverogodišnje iskustvo u sinkronizaciji crtića", objasnio je Bojan koji je crtati i animirati počeo još prije nekoliko godina. 

"Mojim je nećacima trebalo smisliti neki crtić na njihovu omiljenu pjesmicu. I bio je to izazov kojem nisam mogao odoljeti.  Od tad sam napravio nekoliko dječjih pjesmica i crtića koji bilježe milijunske preglede. A sada kada je situacija u zemlji i svijetu takva te imam viška slobodnog vremena, odlučio sam se ponovno posvetiti toj ljubavi, ali i smisliti zanimljivu i poučnu tematiku, koja bi ujedno mogla i razveseliti klince", kaže Bojan koji je to defitnitvno i uspio. A ovim projektom je razveselio i sebe u ovim vremenima. 


Image"Naravno da kao i svi imam dobrih i loših dana, no prevladavaju dobri iako je situacija za nas glazbenike itekako nesigurna. Često si govorim da će sve ovo brzo proći. Iskreno jedva čekam nastupe pred publikom jer to je nešto što doista volim raditi i uživam u kontaktu s publikom", objašnjava Čakovčanin koji je u glazbu zaljubljen od malih nogu. Na sceni više od 10 godina, a trenutačno razmišlja i o novim pjesmama, albumu, baš kao i novim avanturama nestašne Roze. 

"Vidjet ćemo što će Roza napraviti sljedeće. Imam već nekoliko ideja o njezinoj i mojoj sljedećoj avanturi", kaže Bojan.