Jedinstvena!

Talentirana, direktna i posebna: Legendarna Pink slavi rođendan

Istovremeno nježna i gruba, plaha i buntovna, krhka, a tako žilava i jaka, Pink je spoj nespojivog, čista energija, čista emocija, žena netipične ljepote koja svojom pojavom i glasom razoružava

ink.jpg

Američka pjevačica Pink danas slavi 43. rođendan. Priznat ćeš, ne postoji osoba na showbizz sceni koja je više svoja od Alecie Beth Moore. Curica razvedenih roditelja i teškog djetinjstva, punkerica ružičaste kose koju su u školi zadirkivali, razvila se u jednu od najvećih pjevačica svih vremena.

Istovremeno nježna i gruba, plaha i buntovna, krhka, a tako žilava i jaka, Pink je spoj nespojivog, čista energija, emocija i žena netipične ljepote koja dolazi iznutra. Umjetničko ime posudila je od Mr. Pinka, junaka iz Tarantinovog filma Reservoir Dogs i 2000. izdala svoj prvi solo album "Can't Take Me Home". U nastavku pročitaj još zanimljivosti o ovoj izvanrednoj ženi

Glas koji se čuje

Godinu dana kasnije izlazi album "Missundaztood" kojim postaje jedna od najpopularnijih svjetskih izvođačica, a svoj moćni, duboki glas kroz pjesme koristi kako bi ukazala na društvene probleme, izrazila stav, stala u obranu nezaštićenih, dala podršku manjinama, ženama, homoseksualcima, svima onima koji na svojoj koži osjećaju nepravdu. Zaštitno je lice PETA-e.

shimmer fallback

Primjerice, prije mjesec dana tijekom Olimpijade norveške rukometašice na pijesku odbile su igrati u pripijenim ultrakratkim hlačicama zbog čega su zaradile novčanu kaznu, a upravo se Pink ponudila platiti je umjesto njih, poručivši im preko Twittera: Vrlo sam ponosna na žensku reprezentaciju jer su prosvjedovale protv seksističkih pravila vezanih za dresove. Europska rukometna federacija trebala bi biti kažnjena zbog seksizma. Svaka čast, dame!". Cure su joj zahvalile na podršci.

shimmer fallback

Na albumu "Beautiful Trauma" otvoreno proziva tada aktualnog američkog predsjednika Donalda Trump za rasizam i rušenje demokracije, dok u brojnim pjesmama hrabro razotkriva svoju intimu, govori o teškom djetinjstvu, nefunckionalnoj obitelji, a kasnije i svojim bračnim problemima, koje, po svemu sudeći, ipak konstruktivno rješava za jedno sa suprugom Careyem Hartom s kojim je u braku od 2006., no u međuvremenu su se razveli, a onda i vratili jedno drugome.

Ljubav

Svog supruga Pink je zaprosila velikim natpisom na semaforu, tijekom utrke (Carey vozi automobilističke utrke), a on je pristao. Par ima dvoje djece, desetogodišnju curicu Willow i četverogodišnjeg sina Jamesona Moona, a navodno su najnovije trzavice u njihovom braku vezane za treće dijete. On bi, kažu kuloari, htio još jedno, a ona ne bi.

Pink je predana majka i bez obzira na uspješnu karijeru, jako puno vremena provodi sa svojom obitelji.

shimmer fallback

Žena je puno više od seksepila

Ova američka diva nikada nije igrala na kartu seksepila, štoviše uvijek je isticala da se u showbizzu propagiraju pogrešne vrijednosti i da je žena puno više od izgleda. Pink se nametnula upravo talentom, a na sceni je postala prepoznatljiva po neobičnim outfitima, kratkoj kosi i vratolomijama koje su neizostavni dio njezine koreografije.

Iskrenost je najjače oružje

Uvijek izvan okvira, buntovna i potpuno iskrena, Pink je osvojla srca obožavatelja diljem svijeta i ostvarila karijeru kakvom se malo tko može pohvaliti. Prodala je više od 90 milijuna albuma i postala jedna od najpopularnijih glazbenica svih vremena. "Get the Party Started", "Truouble", "Just Like a Pill", samo su neki od hitova koje svi znamo.

Zajedno smo jači!

U veljači 2021. je objavila duet sa svojom kćeri, baladu "Cover Me In Sunshine", u kojoj pjevaju o godini lockdowna, koroni s kojom su se borile i poručuju svima: "Ovu pjesmu objavljujemo samo iz jednog razloga - nadamo se da će i vama donijeti sunce i radost". Kroz svoju nevjerojatnu energiju i optimizam, Pink mnogima daje snagu o kojoj pjeva u jednoj od svojih posljednjih pjesama.

Sretan ti rođendan, Pink!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.