Srpanj i kolovoz na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Ovog ljeta idemo 'GLASNO! S TVRĐAVE'

Glazbeno ljeto počinje glasno, uz obalu mora, pod zvijezdama i uz koncerte uživo koje će i izvođači i publika dugo pamtiti

1080x1080.jpg

Nakon skoro godinu dana bez glazbene buke, pozitivna energija vraća se, skupa s publikom, koncertnim pozornicama!

Image

Tako će na najglasnijoj tvrđavi na obali, u sklopu koncertnog programa GLASNO! tijekom srpnja i kolovoza nastupiti:

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor (8.7.), Vojko V (15.7.), Daleka obala (22.7.), LET 3 (12.8.), Neno Belan & Fiumens (19.8.) i TBF uz mladu predgrupu Zo (26.8.)!

Serija koncerata najavljenih za ljeto, nastavak je prošlogodišnje virtualne akcije GLASNO! koja je ove godine pretočena u svojevrsni festival i pokret dobre energije.  Održat će se na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, koja se profilirala kao jedna od najpopularnijih ljetnih destinacija kada je glazba u pitanju.

Za najavljeni koncert kapacitet Tvrđave sv.Mihovila je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 130,00 kn za nastupe Vojka V, Daleke obale, Let 3, Neno Belan & Fiumens te TBF, dok će za nastup Rade Šerbedžije ulaznica biti 170,00kn. Cijene se na dan koncerta mijenjaju!

VIŠE O IZVOĐAČIMA

↓↓↓ 

RADE ŠERBEDŽIJA – 8.7.2021.

Program „Glasno s tvrđave“ otvara, kako drugačije, nego doajen hrvatske kulture. Jednako moćan i kao glumac i kao glazbenik, Rade Šerbedžija u pratnji svog sastava Zapadni kolodvor, nježno će uvesti publiku u dugo, toplo, glasno ljeto, ljeto žedno bliskosti, ljubavi, zagrljaja i druženja. Nakon virtualnog koncerta, Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor konačno nastupaju uživo, za publiku, i to baš u gradu Arsena Dedića. Između redova glazbe, stihova i priča, publika će zasigurno čuti i jednu od najljepših glazbenih posveta Arsenu, pjesmu „Otkako te ne volim“, a koja se nalazi na novom albumu „Ne okreći se, sine“. 

Link >> Rade Šerbedžija - Govorila je tako tiho, tiho, tiho... (Official Video 2021)

VOJKO V – 15.7.2021. - Vojko je rekao – može!

Objavio je 2018. godine prvijenac “Vojko”, postao otac, osvojio tri  Porina 2019. godine, za album godine, spot godine i klupski album godine, održao veliki broj koncerata diljem regije, objavio dvije slikovnice za djecu – i umoran je. „Satra san se, ne mogu više”, kaže Vojko na kraju spota za posljednji singl “Umoran” . 2020. je možda i bio “Umoran” ali 2021. je spreman za povratak na binu i nove koncertne izazove.

Link >> Vojko V - Umoran

DALEKA OBALA – 22.7.2021.

Nakon već najavljenog velikog povratka na pozornice ovog ljeta, Daleka obala nastavlja glazbeni put, pa tako stižu i na tvrđavu kulture. Iznad mora i ispod zvijezda, publika će, nakon velike koncertne stanke benda, uživati uz hitove koji su obilježili generacije. Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa, Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari. Najavljuju nam neke “lipe dane” i neki novi reggae zvuk kao spas u zadnji čas.

Link >>  Daleka obala - Lipi dani

LET3 - 12.8.2021.

Grupa kojoj nije potrebno predstavljanje, a koja će po prvi puta nastupiti na tvrđavi Sv.Mihovila.

Let 3 je oduvijek jedan od koncertno najprisutnijih hrvatskih rock bendova.

Ova im je pandemijska pauza stoga teško pala...ali su je iskoristili za završavanje albuma s gostima koji uskoro izlazi, kao i za početak rada na potpuno novom materijalu. Vraćaju se na koncerte gladniji i nabrijaniji nego ikad prije.

Link >> LET 3 - dijete u vremenu

NENO BELAN & FIUMENS – sviraju pjesme grupe ĐAVOLI, 19.8.2021.

Neno Belan & Fiumens iako česti gosti na pozornicama diljem Hrvatske, u Šibenik dolaze održati koncert posvećen pjesmama legendarnih Đavola, koji su prije 35 godina objavili antologijski prvijenac „Ljubav i moda“. Upravo takva, antologijska, retro večer očekuje i sve posjetitelje tvrđave Sv. Mihovila 19.8.2021., jer Neno Belan i njegovi Fiumensi dolaze pričati o ljubavi, Bambini, zvucima ulice i ostat će uz publiku dok se svjetla ne ugase.

Link >> Neno Belan / Đavoli - DUGO TOPLO LJETO

TBF + predgrupa ZO, 26.8.2021.

Program završava s pozitivnim stavom i bez smaka svita! Na najljepšu šibensku pozornicu dolaze jedan od najboljih hrvatskih bendova i vječni favorit koncertne publike – TBF. Glavni predstavnici splitske hip hop scene, vjerojatno i najrokerskiji među njima, ovaj put otvaraju vrata puno mlađim kolegama, mladoj splitskoj grupi Zo, koja se javnosti prvi put predstavila prije mjesec dana sa singlom „Poslovan lik“. To su jedni od onih koncerata iz kojih nastaju urbane legende i doživljaji koji se prepričavaju godinama kasnije.

Link >> TBF - Pozitivan stav