Protivnici društvenih mreža

Ove zvijezde nemaju profile na društvenim mrežama, a evo i zašto

Iako nam se čini da su danas gotovo svi 'online', posebno zvijezde, postoje i oni koje misle da obožavatelji ne trebaju znati svaku sitnicu koja im se događa u životu, te su veliki protivnici društvenih mreža

zvijezde protivnici društvenih mreža.jpg
Foto: Profimedia

Internet je postao dio svakodnevnog života mnogih ljudi, a to naravno uključuje i poznate osobe. Milijuni obožavatelja prate svoje omiljene zvijezde na društvenim mrežama i redovito ih obasipaju 'lajkovima', komentarima ili dijele sve što rade.

Image

Slava ih nije pokvarila: 7 poznatih osoba koje su u privatnom životu vrlo skromne

Međutim, postoje poznate osobe koje misle da obožavatelji zapravo ne trebaju znati svaku sitnicu koja im se događa u životu, te su veliki protivnici društvenih mreža. Naravno, tu odluku nisu donijeli hirovito, već imaju svoje razloge koji im pomažu da vode bolji i kvalitetniji život.

Bacile smo se na istraživanje i izdvojile nekoliko slavnih osoba koje nemaju službene profile na društvenim mrežama, ali i njihove razloge za to.

Daniel Radcliffe

Čini se da ne postoji čarobna čarolija koja će djelovati na jednog od naših omiljenih britanskih glumaca da bi pristao koristiti društvene mreže. Radcliffe je tijekom jednog intervjua rekao da bi bilo ludo i nezdravo čitati komentare o sebi na društvenoj mreži. Na trenutak je razmišljao o otvaranju profila na Twitteru, ali je ubrzo odustao kad se sjetio nepotrebnih kritika na društvenim mrežama.

Emma Stone

Glumica, koja ćemo uskoro gledati u filmu Cruella, odlučila je držati se podalje od bilo kakvih društvenih mreža, barem za sada. Emma je priznala da za nju ne bi bilo pozitivno što bi se morala nositi sa svime što se događa na društvenim mrežama te jednostavno nema namjeru sudjelovati u takvim stvarima.

Brad Pitt

Prije nekoliko godina jedan od najpoznatijih američkih glumaca spomenuo je da nikad nije osjećao potrebu imati profil na društvenoj mreži. Međutim, slaže se s činjenicom da društvene mreže mogu biti koristan alat kada trebaš spriječiti da se dezinformacije odmah šire. To je isti razlog koji ga je naveo da dvaput razmisli o tome i zapravo je na kraju priznao da bi vjerojatno imao profil na nekoj društvenoj mreži da su one postojale u njegovim mlađim danima.

Sandra Bullock

Na pitanje osjeća li društveni pritisak zbog toga što nema društvene mreže, Sandra Bullock odgovorila je da bi, ako bi imala društvene mreže, bila jedna od onih koja neprestano podsjeća druge da ne mora sve što je objavljeno biti istina. Sandra je rekla da je komentari koje čuje u vezi s njom pogađaju, što je vjerojatno još jedan razlog da ne želi biti na društvenim mrežama. Unatoč tome, ostavila je otvorena vrata kada ih njezina djeca jednom počnu koristiti, jer ne želi biti naivna i misliti da će zauvijek biti daleko od društvenih mreža.

Cate Blanchett

Dobitnica Oscara i jedna od najtalentiranijih glumica današnjice vrlo je ustrajna u tome što nema profil na društvenim mrežama. Iako društvene mreže smatra doista moćnim načinom stvaranja novih zajednica, vjeruje da je biti tamo kao biti na igralištu osnovne škole. Smatra da one razdvajaju ljude i stvaraju neke ne baš pozitivne osjećaje koji kasnije 'napadaju' stvarni život.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, istaknula je još 2011. godine kako nema profil na društvenim mrežama jer se ne može sjetiti ničega što želi raditi manje, nego dijeliti ono što radi u svom svakodnevnom i privatnom životu. Godinama nakon te izjave Johansson je spomenula da se povremeno pojavljuje na internetu kako bi vidjela memove ili sadržaje povezane s "Osvetnicima" u kojima glumi, ali da je to poprilično to.

George Clooney

Clooney je potvrdio da ne planira imati vlastiti profil na društvenim mrežama jer, s njegove točke gledišta, ljudi ne moraju cijelo vrijeme znati što slavna osoba misli ili radi. Zapravo, misli da bi to samo učinilo veću štetu. Također vjeruje da bi objavljivanje neprimjerenih sadržaja na tim prostorima moglo glumca koštati karijere i s obzirom na sve događaje i afere posljednjih godina, bilo bi teško ne složiti se s njim po tom pitanju.

Keira Knightley

Zvijezda Pirata s Kariba pokušala se pridružiti društvenim mrežama, ali trebalo joj je samo nekoliko sekundi da shvati da one nisu za nju i da zna da se nikad neće vratiti. Keira Knightley iznenadila se kad je vidjela da je samo nekoliko minuta nakon otvaranja profila već imala stotine i stotine sljedbenika. Ona vjeruje da je povlačenje bila mudra odluka, jer želi zadržati privatnost svoje djece netaknutom dok ne postanu dovoljno stara za samostalno donošenje odluke o tome žele li svoj privatni život dijeliti s drugima.

Kate Winslet

Zvijezda Titanica vjeruje da su društvene mreže kompliciran svijet i toliko je zabrinuta zbog toga da zapravo nitko u njezinoj obitelji, uključujući ni nju samu, naravno, nema aktivan profil na društvenim mrežama. Glumica smatra da, ako treba razgovarati s nekim, uvijek može uzeti mobitel u ruke i nazvati ili poslati poruku tim ljudima. Također ima dodatnu prednost što može pripaziti na aktivnost svoje djece s obzirom da ni ona nisu prisutna u online svijetu.

Ashley i Mary-Kate Olsen

Ova točka zapravo vrijedi dva boda, jer blizanke Olsen ne samo da zajedno dijele svoje umjetničke karijere, već su i složne u odluci da se klone društvenih mreža. Razlozi ove odsutnosti leže u činjenici da nikada nisu pokušale izravno stupiti u kontakt sa svojim obožavateljima i/ili potrošačima njihovih marki. Zapravo su cijeli život pokušavale zaštititi svoju privatnost, pa im se čini da društvene mreže nisu pravi smjer.

Emily Blunt

Emily Blunt svoj posao glumice opisuje prije svega kao aktivnost koja treba uvjeriti ljude da je ona netko drugi. Upravo zato vjeruje da bi, ako na društvenim mrežama otkrije previše o svom osobnom životu, njezin rad mogao patiti od toga. Neki drugi razlozi koje je navela zbog toga što nikad nije otvorila profil ni na jednoj od društvenih mreža koje većina nas koristi je da to nije nešto što joj se čini organskim. Smatra da to ne odgovara njezinoj osobnosti i da bi se osjećala poput dinosaura koji ih koristi.

Daniel Craig

Uloga tajnog agenta Njezinog Veličanstva u filmovima o Jamesu Bondu vjerojatno je naučila slavnog britanskog glumca više od nekoliko lekcija. Ako netko misli pratiti ga na društvenim mrežama, razočarat će se. Daniel Craig više puta je potvrdio da se to jednostavno neće dogoditi. Daniel je spomenuo kako se više voli nositi sa svojim statusom slavne osobe ostajući kod kuće i držeći noge na zemlji cijelo vrijeme, uglavnom zbog svoje obitelji. A kad smo već kod njegove obitelji, ni njegova supruga, glumica Rachel Weisz također nije ljubiteljica društvenih mreža, ali prvenstveno jer ne zna što bi uopće radila na njima.

Kate Moss

Britanska manekenka bila je otvorena kad je trebalo potvrditi da se vjerojatno zauvijek planira kloniti lajkova, komentara i dijeljenja. Prema njezinim vlastitim izjavama, ona "jednostavno ne želi objavljivati osobne stvari na društvenoj mreži". Kate Moss također je spomenula da voli voditi normalan život izvan posla, kao i susretati se s obitelji i prijateljima u privatnosti. Za sada Kate Moss na društvenoj mreži možemo vidjeti isključivo ako pratimo Instagram profil njezine agencije za talente.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.