Ove slavne žene prešle su 50., a i dalje izgledaju nevjerojatno dobro

Sudeći po fotografijama nekih od slavnih glumica i pjevačica, vrijeme nas ne dotiče sve na isti način. Naime, ove dame jednostavno s godinama izgledaju sve bolje i bolje te dokazuju da se u svakoj dobi može biti iznimno seksi

Ove slavne žene prešle su 50., a i dalje izgledaju nevjerojatno dobro

Svi znamo da su holivudski standardi ljepote doista nerealni. Promoviranje savršenih vitkih tijela, uskih strukova, a raskošnih oblina, kože bez mane i bujnih kosa sastavni su dijelovi showbusinessa. Iako ni muškarcima nije lako, jer se od njih uvijek očekuje da budu savršeno mišićavi, ženama je znatno teže.

Općenito se smatra da žene lošije stare, a Hollywood je prema njima okrutniji. I dok neke slavne dame tako pokleknu pod pritiscima svijeta u kojem žive i rade, pa se počnu podvrgavati brojnim estetskim zahvatima, druge pak kao da vrijeme uopće ne dotiče. Bez operacija i botoksa, neke slavne glumice i pjevačice izgledaju i nakon 50. godine života jednako dobro kao i njihove mnogo mlađe kolegice.  
Zdrav način života, praćenje strogih pravila prehrane, svakodnevna tjelovježba i male beauty tajne održavaju njihov izgled besprijekornim, a nas zavidnima.

Izdvojile smo pet slavnih dama koje su ušle u šesto desetljeće života, a i dalje izgledaju apsolutno fantastično. Evo kako im to uspijeva.

Halle Berry

Slavna holivudska glumica i oskarovka Halle Berry uskoro će nauniti 54 godine, no izgleda barem 20 godina mlađe. Kada usporedimo njezine fotografije od prije 15 godina i ove sadašnje, razlika je jedva primjetna, a tajna dugovječnog i mladolikog izgleda ove ljepotice je – rigorozna rutina vježbanja.

Naime, Halle svakodnevno vježba boks i yogu, a ima i posebno kreirane intervalne treninge koji joj pomažu da ostane u zavidnoj formi. Uz to, Halle je poznata zagovornica Keto dijete, tj. prehrane iz koje su u potpunosti izbačeni ugljikohidrati, pa tijelo nakon nekog vremena počne kao primarni izvor energije trošiti masti. Upravo zbog striktnog poštovanja ovakve prehrane, postotak masnih naslaga kod Halle je iznimno nizak, zbog čega se ona može pohvaliti neodoljivo definiranim mišićima.

Halle je uz to i zagovornica prihvaćanja prirodnog starenja pa se protivi odlascima pod nož.

Jennifer Lopez

Ova 51-godišnja latino diva mnogima je fitness inspiracija. Već više od 25 godina žari i pali svjetskom glazbenom i filmskom scenom, a izgleda bolje no ikad. Njezini su trbušnjaci stvar općeg divljenja, a pozamašna stražnjica osigurana joj je na nekoliko milijuna dolara. Sve to govori koliko je tijelo i fizička forma ove pjevačice savršena.

Kao što smo rekli, iako je zašla u šesto desetljeće života, Jennifer i dalje uspjeva održati besprijekoran izgled. Jede mnogo povrća, voća i ribe, a u širokom luku izbjegava slatkiše i ugljikohidrate. S obzirom na to da je, po vlastitom priznanju, iznimno sklona grickanju, uvijek uz sebe ima svježe voće ili narezano povrće kako ne bi posezala za junk foodom. Uz to, ova se ljepotica kune u to da joj ispijanje i do 5 litara vode dnevno pomaže u održavanju kože mekom i mladolikom, a veliku važnost pridaje i snu.

Sandra Bullock

Oskarovka i sve donedavno najplaćenija glumica Hollywooda, genijalna Sandra Bullock, sada ima već 56. godina, no to se po njezinom izgledu nikada ne bi reklo. Ova miljenica publike definitivno je dokaz da su godine samo broj, jer ovako fit nije izgledala ni na početku svoje karijere. 

Svoju odličnu formu Bullock održava svakodnevnom intenzivnom fitness rutinom koja se sastoji od kardio vježbi, yoge, pilatesa i boksa. Sandra tako dnevno vježba i po četiri sata, a jednom je prilikom novinarima otkrila da nije zaljubljenica u takav način života, ali ga mora voditi, jer je plaćena kako bi na filmu dobro izgledala. 

Osim tjelovježbe, Sandrina se prehrana također bazira na mediteranskoj kuhinji, a jedini porok kojeg se odbija odreći je vino. 

Elizabeth Hurley

Britanska seks bomba Elizabeth Hurley gotovo se uopće nije promijenila u odnosu na to kako je izgledala na početku svoje karijere 1990-ih. Hurley danas ima 55 godina, a mi moramo reći kako bismo joj dali barem dvadeset godina manje. Vitko tijelo, besprijekorna koža i uvijek isti pomalo zavodnički izraz lica ove glumice svrstavaju je među najzgodnije 50-godišnjakinje svijeta.

Danas Hurley ima i svoju modnu liniju kupaćih kostima koje nerijetko sama i reklamira, a formu održava prehranom temeljenom na organskom voću i povrću te isključivo lokalno uzgojenom mesu koje jede u samo posebnim prilikama. Uz to, Elizabeth ima i neobične rituale poput ispijanja litre mlake vode na tašte kada se probudi, kao i svakodnevno dvosatno vježbanje.

Salma Hayek

2016. Salma Hayek je napunila 50 godina i time dokazala da žena može biti nevjerojatno seksi u bilo kojoj dobi. Ova latino glumica malo se promijenila od početaka svoje karijere, a i dalje su joj zaštitni znak nevjerojatne obline i uzak struk.

Salma se u svojoj prehrani jako oslanja na smoothije i zdrave cijeđene voćne sokiće koje pije za doručak i večeru, a vježba svakodnevno, ali u kratkim intervalima. Naime, nije zaljubljenica u fitness pa izbjegava teretane, ali zato uživa u dugim šetnjama i igranju sa svojim psima koji joj pomažu da ostane aktivna i fit.