Otkrijte u kojem mjesecu se beru borove iglice

Ako želite znati u kojem mjesecu se beru borove iglice, odgovor pročitajte u nastavku

Otkrijte u kojem mjesecu se beru borove iglice

Borove iglice u sebi sadrže velike količine eteričnih ulja, a njihovi vrhovi se mogu koristiti u svrhu liječenja. Od borovih grančica možete pripremiti čaj ili med te imaju protuupalno I antiseptično djelovanje. Ova svojstva su izražena samo u vrhovima koji nisu procvjetali i raspukli se. Sve su to magična svojstva prirode, ali važno je naučiti u kojem mjesecu se beru borove iglice

Image


(FOTO: Pixabay)

U kojem mjesecu se beru borove iglice?
Odgovor na pitanje u kojem mjesecu se beru borove iglice jest u rano proljeće, odnosno ožujku kada se vrhovi mogu kidati. Ljekoviti pripravci se rade i od smole, iglica, mladih izdanaka te pupoljaka, jer sadrže mnoge ljekovite tvari. Koriste se svježi, po mogućnosti odmah po branju, jer se dužim čuvanjem gube njihova ljekovita svojstva. 

Posljednjih godina sve više kućanstava ima u svojim hladnjacima upravo sirup od borovih iglica koji vrlo učinkovito pomaže kod bronhitisa, prehlade, oslabljenog imuniteta i tegoba dišnih puteva. Kupke od mladih borovih pupoljaka preporučuju se oboljelima od reumatizma i artritisa.