#ostanidoma: Brojne javne osobe pozvale da ostanemo doma, neke od njih pozitivne na virus

'Sada bismo na djelu trebali pokazati ljubav u doba korone. Brinite se za sebe, za svoje bližnje, za svoju djecu', poručila je Severina

#ostanidoma: Brojne javne osobe pozvale da ostanemo doma, neke od njih pozitivne na virus

Mnogi još uvijek ne shvaćaju koliko je ozbiljno stanje u svijetu, a time i kod nas zbog koronavirusa. Nema mjesta panici, no odgovorno ponašanje je od ključne važnosti. Svi se trebamo pridržavati izrečenih mjera i uputa koje nam redovito daju stručnjaci.

Društvene mreže su posebna dimenzija, u šali bismo mogli reći da su trenutno aktivnije od virusa. Uz hashtag #ostanidoma svoje poruke objavljuju i brojene osobe iz javnog života.  "Brinite se za sebe i svoje bližnje. Volite se i čuvajte", poručila je za RTL Severina.
"Samo znanjem, oprezom i odgovornim djelovanjem možemo pobijediti ovu pandemiju. Slušajte dobro preporuke odgovornih službi i razmišljajte svojom glavom kako spriječiti širenje i kako pomoći svojim najbližima'', savjetuje ugledni znanstvenik Ivica Đikić.Holivudski glumac Idris Elba objavio je u utorak da je i sam zaražen koronavirusom te pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.  Snimanje Matrixa 4 odgađa se do daljnjeg. "Ovo je ozbiljno. Sada je pravo vrijeme da se udaljite od ljudi", kaže Elba i dodaje da se osjeća dobro. Pozitivan na koronu je i njegov kolega Tom Hanks te njegova supruga Rita Wilson. Oni su danas pušteni su iz bolnice u Queenslandu u Australiji i sada se nalaze u samoizolaciji, rekao je njegov glasnogovornik za CNN.

This morning I tested positive for Covid 19. I feel ok, I have no symptoms so far but have been isolated since I found out about my possible exposure to the virus. Stay home people and be pragmatic. I will keep you updated on how I’m doing ???????? No panic. pic.twitter.com/Lg7HVMZglZ

— Idris Elba (@idriselba) March 16, 2020

"Važno je da svi ostanemo kod kuće. Iskoristimo ovo vrijeme za svoju obitelj, pokušajmo misliti na druge stvari i imajmo povjerenja u ljude koji brinu o nama", poručuje nogometaš Barcelone Ivan Rakitić na Twitteru.

??????@ivanrakitic#YoMeQuedoEnCasa#CulesEnCasapic.twitter.com/Nzub18bIZk

— FC Barcelona (desde ??) (@FCBarcelona_es) March 15, 2020


"Najbolje što možemo napraviti je ostati doma, Bez druženja, bez još jednog ročkasa, bez nepotrebnih izlazaka, čak i bez najboljih prijatelja. Izbjegavajte društvene kontakte kako bi nam što više društva ostalo", napisao je komičar Ivan Šarić na Instagramu.


Bivši guverner Kalifornije i glumac Arnold Schwarzenegger (72) na svom je Instagramu također savjetovao da nikud ne izlazimo. "Ostanite kod kuće što je više moguće. Slušajte stručnjake, to ćemo zajedno riješiti", rekao je glumac koji je otišao korak dalje. Ne samo da ne izlazi iz kuće, već je u nju uveo životinje. Schwarzie je zbog godina u rizičnoj skupini.

"Važno je ostati u kući jer je stupio policijski sat. Nitko iznad 65 ne smije u Kaliforniji izlaziti van. I to je ono što radimo - ne izlazimo u restorane, ne idemo nigdje. Samo jedemo s Whiskeyem i Lulom", kaže dobro raspoloženi glumac dok mrkvom hrani svoje ponije.
Image

Edukatorica Iva Brčić savjetuje kako djeci olakšati život tijekom izolacije zbog koronavirusa

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.