Visina nije važna

Iznenađenje! Iako na filmskom platnu izgledaju vrlo visoko, ovi slavni glumci niži su od 180 centimetara

Holivudski glumci vrlo često u filmovima izgledaju kao da su vrlo visoki muškarci, ali radi se o filmskim trikovima jer su mnogi od njih zapravo niži no što se čine

profimedia-0752270630.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svijet filma je po mnogo čemu poseban i u većini slučajeva nema veze sa stvarnošću već je sve čista fikcija. Osim toga neke filmske priče su pune hrabrih junaka, a u njima se najčešće nalaze muškarci koji hrabro brane svijet od zločinca, vanzemaljaca, ali uspijevaju izbjeći metke i bombe. No kada žene i muškarci spomenu riječ "heroj" ili "zavodnik" odmah će zamisliti nekog visokog, mišićavog i snažanog muškraca. No filmski svijet je mašta, a junaci koji na ekranu izgledaju snažno i visoko su često puno sitniji u stvarnosti i nose cipele s platformama ili visokim petama.

Image
Prirodno je ipak najljepše

Vratili se prirodnom 'looku': Zvijezde koje su požalile zbog estetskih zahvata

Koji glumci su na popisu Hollywoodski ljepotana koji su niži od 180 centimetara možeš otkriti u nastavku. Zanimljivo je da su mnogi od njih glumili super junake, ali i osvajali puno žena te su dokaz da za uspjeh centimetri nisu važni..

POGLEDAJ VIDEO: Napredni trening za gornji dio tijela

Tom Cruise — 170 centimetara

Tom Cruise osvojio je srca obožavatelja u akcijskom spektaklu "Top Gun" davne 1986. godine i od tada je u samom holivudskom vrhu. Njegovi filmovi su gledani, a žene i danas uzdišu za ovim glumcem koji ima 60 godina. Svoj status najveće holivudske zvijezde ponovno je potvrdio s filmom "Top Gun: Maverick" iz 2022. koji je zaradio više od milijardu dolara. No ovaj glumački velikan je visok samo 170 centimetara, a osvojio je srca najljepših žena Hollywooda poput Cher, Nicole Kidman i Penelope Cruz.

Robert Downey Jr. - 174 centimetra

Robert Downey Jr. postao je zvijezda još u 80-im godinama prošlog stoljeća. No slava je možda kod njega došla prerano jer se godinama borio s ovisnošću. No opet se uspio vratiti u holivudski vrh 2008. godine s filmom "Iron Man". Postao je jedan od najplaćenijih glumaca, oživio karijeru i još nekoliko puta glumio super heroja. No zanimljivo je da je Robert Downey Jr. visok 174 centimetara.

Mark Ruffalo - 173 centimetra

Ovo je još jedan glumac koji je utjelovio velikog filmskog heroja, glumio je Hulka. No bez obzira na to što izgleda nezaustavljivo na ekranu, u stvarnom životu visok je 173 centimetra. 55-godišnji glumac je vrlo samozatajan, a uspio je u glumačkom svijetu iako se kao dijete borio s disleksijom. Kasnije se borio s teškom bolesti i izgubio sluh na jedno uhu. No poput pravog junaka uspio je i dalje graditi uspješnu karijeru. Tri puta je bio nominiran za Oscara.

Daniel Craig — 178 centimetara

Glumac koji se proslavio ulogom Jamesa Bonda možda je blizu 180 centimetara, ali je zanimljivo da je najniži glumac koji je glumio agenta 007. I zbog toga umalo nije dobio ulogu. No Daniel Craig završio je snimanjima super uspješnih filmova o James Bondu. Glumio je u čak pet nastavka. Craig je visok 178 centimetara, ali smo kroz avanture agenta 007, koji je nebrojeno puta spasio svijet, dobili dojam da je puno, puno viši.

Toby Maguire - 173 centimetra

Veliku holivudsku karijeru započeo je još kao tinejdžer, a ipak je najpoznatiji kao Spider-Man. Glumio je u tri filma o super junaku i postao poznat u cijelom svijetu, ali njegov fizički izgled nije odgovarao glumcu koji će često spašavati svijet. Visok je samo 173 centimetra

Antonio Banderas - 174 centimetra

Antonio Banderas jedan je od najpoznatijih španjolskih glumaca u svijetu. Karijeru je prvotno gradio u rodnoj Španjolskoj, a zatim je osvojio malo pomalo Hollywood. Pamtimo ga po ulogama u vrlo različitim filmovima - "Desperado", "Intervju s vampirom" i "Zorro: Maskirani osvetnik". Nerijetko se na nađe na listama najzgodnijih glumaca, a bio je u braku s Melanie Griffith. Visok je 174 centimetra.

Kit Harington - 173 centimetra

Britanski glumac najpoznatiji je po ulozi Jona Snowa u seriji "Igra prijestolja", a upravo je zbog te uloge postao megazvijezda u cijelom svijetu. Ipak se radi o jednoj od najgledanijih serija svih vremena. Ovaj junak je visok 173 centimetra, a priča o njegovom junaštvu će se nastaviti jer će se snimati spinoff serija o Jonu Snowu.