Omiljeni holivudski frajer životne priče koja slama srce: Keanu Reeves slavi 56. rođendan

Zaboravi na Brada Pitta i Georgea Clooneyja - omiljeni holivudski frajer desetljeća definitivno je šarmantni Keanu Reeves. Poseban i prizeman, obožavamo ga zbog njegovih uloga, ali i života koji kao da je ispao iz romantičnog romana

Omiljeni holivudski frajer životne priče koja slama srce: Keanu Reeves slavi 56. rođendan

Neobičan izgled, zanimljive uloge i tragedija koja mu je obilježila život – tako bismo ukratko mogle opisati Keanu Reevesa, nekoć pomalo zaboravljenog holivudskog glumca koji je danas naše omiljeno lice s filmskih ekrana. Ovaj sjajni glumac danas je proslavio svoj 56. rođendan, a mi smo se odlučile prisjetiti po čemu je to Keanu toliko poseban i zašto za njime uzidšu žene diljem svijeta.


Iako Keanu nije oskarovac niti ga se smatra jednim od najvećih glumačkih talenata svijeta, njegov šarm, sramežljivost i prizemnost oduševljavaju fanove. Najpoznatije uloge Keanu je ostvario u „Matrix“ trilogiji, „Brzini“, „Paklenom valu“ i „Đavoljem advokatu“, a iako je u jednom trenutku njegova karijera zamrla, komercijalni i profesionalni uspjeh je uspio povratiti trilogijom o Johnu Wicku.

Image

15 moćnih citata Keanua Reevesa koji će te inspirirati

Osim posvećenosti filmu, Reeves je tijekom svog života dokazao da je svestrani umjetnik kojem nisu strane ni druge umjetničke grane. Tako je Keanu autor knjige „Oda o sreći“, svirao je bas gitaru za sastave Dogstar i Becky te je režirao borilački film „Man of Tai Chi“. Uz sve to, cijelu svoju karijeru nastupa u kazalištima.


No, ono što ovog glumca izdvaja iz mase svih ostalih holivudskih frajera je njegova neobična i na trenutke doista tragična životna priča. Naime, Reeves se nikada nije oženio, a za to postoji i tužan razlog. U prosincu 1999. njegova je djevojka Jennifer Syme rodila mrtvo dijete, kćerkicu Avu Archer Syme-Reeves. Iako su se planirali vjenčati, ta je tužna vijest par bacila u depresiju te su se čak dvije godine borili s velikom tugom i problemima u vezi, a zatim se dogodila još jedna tragedija. Jennifer je poginula 2001. u prometnoj nesreći, nakon što se vraćala sa zabave u Los Angelesu.

Taj je životni udarac i gubitak Keanu jako teško podnio te se na par godina povukao iz javnosti ne bi li vidao svoj rane. Na čuđenje mnogih, Keanu je godinama odolijevao mnogim slavnim damama te s nikime nije potvrdio vezu niti se s pojavljivao na crvenim tepisima u društvu drugih žena. Na evente je uvijek vodio svoju majku, pa je stekao ugled „tužnog Keanua“ te je zbog toga čak i pokrenut pokret na društvenim mrežama pod nazivom „Razvedri se Keanu“.


Imidž sentimentalnog, misterioznog i prizemljenog holivudskog glumca koji se vozi podzemnom željeznicom, druži s „običnim“ ljudima i ne rasipa bogatstvo ovaj je holivudski frajer usavršio do savršenstva i time pridobio srca žena diljem svijeta.

Srećom, prošle se godine dogodilo pravo malo čudo i Keanu se doista „razvedrio“. Naime, javno je priznao da je u sretnoj vezi s umjetnicom Alexandrom Grant s kojom ima i izdavačku kuću. Njihova je veza proizašla iz dugotrajnog prijateljstva, a sada ih se zajedno može vidjeti i na javnim događanjima. Iako je prvotno njegov izbor životne družice kod mnogih izazvao šok i nevjericu, jer Alexandra definitivno nije tipična ljepotica, Keanua to ni najmanje nije smetalo. 

Naime, mnogi su se tabloidi raspisali o tome kako je mnogao "uhvatiti" mnogo ljepšu i mlađu ženu no što je to 47-godišnja konceptualna umjetnica sijede kose. Unatoč zlobnim medijskim natpisima i negodovanju fanova, Keanu je još jednom pokazao koliki je džentlmen. I dalje je ponosno dovodio svoju djevojku na evente te time svima dao do znanja da ga niti jedna druga ne zanima. 

 Čini se da šesto desetljeće života itekako dobro služi Keanu, našeg omiljenog glumca nježnog srca.