Odlični filmski klasici koje uvijek volimo gledati

Filmska preporuka za vikend

Odlični filmski klasici koje uvijek volimo gledati

Vikend je idealan za gledanje filmova, a osim novih filmskih hitova koji su tek stigli u kina, postoje i dobri stari klasici kojima se uvijek rado vraćamo.

Odabrali smo 5 odličnih filmova koje obožavamo, a donosimo ih u nastavku.


Foto: Instagram

Kum

Davne 1972. godine prvi put je održana premijera filma Kum. Film američkog redatelja Francisa Forda Coppole, temeljen na romanu Maria Puza, kasnije je dobio još dva nastavka i jedan je od najpoznatijih i najupečatljivijih uradaka u povijesti filmske industrije. Film donosi epsku priču o mafiji i obiteljima čiji je život popraćen raznim dramama i borbom za moći. Zbog neviđenog redateljevog talenta te nevjerojatne glumačke postave, Kum je definitivno jedan od najboljih filmova svih vremena.


Iskupljenje u Shawshanku

Iskupljenje u Shawshanku donosi priču o zatvorenicima, a riječ je o drami iz 1994., redatelja i scenarista Franka Darabonta. U glavnim su se ulogama našli talentirani TIm Robbins i Morgan Freeman, a priča se vrti oko čovjeka koji nevin biva osuđen za ubojstvo supruge. Iako na kinoblagajnama i nije ostvario veću zaradu, od filmskih je kritičara odlično prihvaćen i važan je dio filmske kulture te se i danas ističe jedan od najboljih filmova svih vremena.Zameo ih vjetar

Jedan od najpopularnijih filmskih klasika zasigurno je ovaj o djevojci po imenu Scarlett O'Hara - razmaženoj bogatašici koja živi na američkom jugu. Radnja se odvija u vrijeme Građanskog rata, a govori o isprepletenim ljubavnim odnosima. Dodatnu napetost u film unose i popratna ratna zbivanja koja utječe na živote glavnih protagonista. Unatoč tome što je snimljen davne 1939. godine, film i dalje ostaje visoko na ljestvici najboljih filmskih klasika koje treba pogledati barem jednom u životu.

Doručak kod Tiffanyja

Doručak kod Tiffanija je film kojeg bi svaka djevojka trebala pogledati barem jednom u svom životu. U glavnoj ulozi simpatične i vrckaste djevojke Holly našla se neponovljiva glumica Audrey Hepburn. Film je izuzetno šarmantan i duhovit, a u središtu zbivanja je romantičan odnos između dvoje glavnih protagonista. Osim odlične priče, film donosi i vrlo inspirativne modne outfite iz doba šezdesetih pa bi se ovaj film svakako trebao naći na tvojoj listi.

Forrest Gump

Za kraj ove filmske liste, još jedan odličan film iz davne 1994. godine. Forrest Gump zapravo je tragikomedija američkog redatelja Roberta Zemeckisa. U središte radnje nalazi se mentalno zaostali junak, kojeg tumači briljantni Tom Hanks, a koji zbog puke slučajnosti ali i svoje upornosti postaje uspješan i popularan. Cijeli je svoj život zaljubljen u djevojku iz svog djetinjstva. Film je zbog odlične radnje i talentirane glumačke postave postao vrlo popularan i ne silazi s ljestvica najboljih filmova svjetske kinematografije.