Nije im bilo lako

Od prikolice i zatvora do milijuna: Slavne face koje su preokrenule svoj život

Mnoge slavne face danas uživaju u jahtama i privatnim avionima, ali neki od njih su svoj put započeli u vrlo skromnim uvjetima i bilo im je sve samo ne lako

profimedia-0581126344.jpg
Foto: Profimedia.hr

Oni su danas među najvećima i cijeli svijet zna za njih, imaju slavu i bogatstvo, i više nikada se neće brinuti kako platiti račune jer mogu kupovati otoke, najskuplje kuće i avione. No, bez obzira na to što danas imaju sve što požele njihov početak je bio težak, a mnogi od njih su počeli iz potpunog siromaštva i zato je njihov uspjeh još i veći.

Image
Urbane legende

Od toga da su mrtvi godinama pa do lažnih trudnoća: Najbizarnije teorije zavjera o slavnim facama

Njihove priče o uspjehu dokazuju da uz naporan rad, upornost i talent, ali i puno sreće zaista svatko može završiti na boljem mjestu od onoga na kojem ga je život smjestio. Zato u nastavku saznaj koje zvijezde su živjele u prikolici, a tko je bio u zatvoru.

Leonardo DiCaprio

Oscarom nagrađen glumac Leonardo DiCaprio nije uvijek imao 200 milijuna dolara. Ovaj holivudski neženja glumio je u bezbroj filmova koji su nagrađeni Oscarom što mu je sigurno pomoglo da zaradi puno novaca. No, prije nego što je počeo uživati u privatnim avionima i skupim jahtama gledao je kako njegovi roditelji jedva spajaju kraj s krajem. Odrastao je u siromašnom dijelu Los Angelesa, dok mu je mama radila kao tajnica, njegov otac je neuspješno prodavao stripove.

"Dok sam odrastao uvijek sam mislio na novac jer sam se pitao ćemo si priuštiti svakodnevne stvari. Činilo mi se da mi gluma može osigurati brzi izlazak iz tog nereda", izjavio je 2016. godine za časopis Telegraph. DiCaprio je postao super zvijezda 1997. nakon što je izašao film Titanic, a Oscara je dobio 2016. za film Povratnik.

Demi Moore

Početak života slavne Demi nije bilo lagan, ali iako je živjela u prikolici danas se njezino bogatstvo procjenjuje na 150 milijuna dolara. Njezin uspjeh ima još veće značenje kada se zna koliko joj je djetinjstvo bilo teško. Odrastala je naseljima s prikolicama s roditeljima alkoholičarima i cijelo se vrijeme selila iz mjesta u mjesto. To je trajalo cijelo djetinjstvo, a sa 16 godina je napustila školu i iselila se iz doma punog nasilja. Radila je kao utjerivačica dugova i model prije nego li je 1981. dobila ulogu u filmu Choices koji je označio početka njezine sjajne karijere. "Nismo bili potpuno siromašni, ali nismo imali puno novca", objasnila je kasnije za The Guardian. "Ušla sam u ovaj posao bez podrške, a nisam imala veze s glumom. Ništa nisam mogla izgubiti, a mogla sam puno dobiti", rekla je dalje.

Hilary Swank

Hilary Swank je još jedna zvijezda koja nije imala lagan početak, ali danas se njezino bogatstvo procjenjuje na 40 milijuna dolara. Filmovi Million Dollar Baby i Freedom Writers pomogli su joj da napravi sjajnu karijeru, ali ona je također život počela u naselju s prikolicama. Kada je njezina majka ostala bez posla, preselile su se u Kaliforniju i živjele u automobilu.

Dvostruka dobitnica Oscara vrlo otvoreno govori o siromašnom odrastanju, a čak je bila kritizirana zbog romantiziranja siromaštva. "Ne znam što sam učinila u životu da sam ovo zaslužila. Ja sam samo djevojka iz prikolice koja je sanjala. Nikada nisam mislila da će se ovo dogoditi", rekla je u svom govoru kada je primala drugog Oscara.

Nicki Minaj

Nicki Minaj željela je zaraditi novce kako bi uzdržavala svoju mamu, a danas s 14 milijuna dolara to sigurno može. Kao i druge zvijezde s ovog popisa i ona je imala težak početak jer je odrastala s ocem ovisnikom koji je prodavao stvari kako bi došao do droge. Jednom je prilikom zapalio njihovu kuću dok je njezina mama bila unutra.

Odlučila je raditi, posvetiti se školi, voljela je glumu i na kraju je uspjela. Kada je postigla veliki uspjeh nije zaboravila one koji nemaju dovoljno, 2017. godine otkrila je da godinama donira novac za infrastrukturu jednom selu u Indiji.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg također nije lako došao do 225 milijuna dolara. Prije nego što je postao jedan od najpolarnijih glumaca i počeo dobivati ​​uloge u holivudskim blockbusterima, Wahlberg je bio kriminalac. Odrastao je razorenom domu i svoje tinejdžerske godine proveo dilajući drogu, bio je ovisnik o kokainu i redovito upadao u tuče. Zbog jedne je završio u zatvoru jer je bio optužen za pokušaj ubojstva.

"Kada sam završio u zatvoru shvatio sam da to uopće nije ono što sam želio. Završio sam na najgorem mjestu koje sam mogao zamisliti i nikada se nisam želio vratiti. Prije svega, morao sam naučiti ostati na pravom putu", izjavio je kasnije za The Daily Mail. Nakon izlaska iz zatvora preokrenuo je svoj život i postao jedan od najvećih glumaca.

Celine Dion

Celine Dion imala je dug put do svog bogatstva, točnije do 380 milijuna dolara. Njezine pjesme My Heart Will Go On i The Power of Love osvojile su svijet, ali prije nego je došla na pozornicu radila je u baru svog oca kako bi pomogla. Bila je najmlađa od 14 djece u obitelji koja je preživljavala sa 160 dolara tjedno.

Vrata uspjeha su joj se otvorila kada je Celine poslala snimku pjesme Ce N'etait Qu'un Rêve menadžeru Renéu Angélilu. Bio je dirnut njezinim glasom, a čak je uzeo hipoteku na svoju kuću kako bi financirao njezina prva dva albuma, ali sve se isplatilo. Njih dvoje su se kasnije vjenčali i bili u braku do njegove smrti.

Chris Pratt

Chris Pratt je živio u kombiju prije nego što je postao poznat. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 17 milijuna dolara, a glumio je u uspješnicama poput Guardians of the Galaxy i Jurassic World, ali prije toga je napustio fakultet i jedno vrijeme je živio u kombiju na Havajima.

Kaže da je za njega to bilo sretno vrijeme i da živio bez ambicija."Samo smo pili i pušili travu, ali i minimalno radili. Samo 15 do 20 sati tjedno jer je dovoljno da pokrijemo plin i hranu. Bilo je to zanimljivo vrijeme", kasnije je izjavio za Independent.