Image
Foto: www.profimedia.hr
Mezimac obitelji
Foto: www.profimedia.hr

Mezimac obitelji

Kao crvenokosi dječačić osamdesetih je osvajao svojom slatkoćom i privrženošću majci, a onda je izrastao u nestašnog mladića sklonog kršenju reda i narušavanju mira kraljevske obitelji. Kako je bio mlađi brat u obitelji, bio je mezimac svih ukućana, a posebno ga je kao dječaka voljela njegova baka, kraljica Elizabeta II. No, s vremenom i nakon smrti njegove majke, mnogo se toga u karakteru i životu mladog princa promijenilo, a on je postepeno prestajao biti sladak dječak te je postao razuzdani tinejdžer sklon partijanju i opijanju.

Nestašan i tvrdoglav
Foto: www.profimedia.hr

Nestašan i tvrdoglav

Mediji su izvještavali o njegovim ludim partyjima, a paparazzi su ga obožavali snimati kako pokušava šarmirati mlade ljepotice. Zabave s pjenom, druženje s celebovima i mijenjanje djevojaka dugo su bili povezivani uz princa Harryja, "crnu ovcu" britanskog kraljevstva. Njegov brat William bio je oličenje uzornosti, dok je Harry uvijek bio buntovnik sklon ekscesima. No, iako je često punio stupce tabloida, javnost ga je jako voljela zbog njegove jednostavnosti.

Avanturist u duši
Foto: www.profimedia.hr

Avanturist u duši

Školovao se na Eton Collegeu, prestižnom fakultetu koji pohađaju samo najviši pripadnici britanske elite, a potom je odlučio proputovati svijet. Avanturist Harry tako je godinu dana proveo u Australiji i Africi, zbog čega se i danas rado vraća tim kontinentima. Sa 17 godina uhvaćen je kako puši marihuanu, a kad su ga paparazzi fotografirali dok je kao maloljetnik pio - s njima se potukao. U mlađim je danima izazvao i kontroverze zbog nošenja nacističke uniforme na zabavu pod maskama, zbog čega se morao kasnije javno ispričati, a prozivali su ga i za rasizam jer je na kompromitirajućim videima iz srednje škole Pakistance nazivao pogrdnim imenima. Sve te zgode pogodovale su tome da ga mediji obilježe "divljim djetetom" kraljevske obitelji. Iako je oduvijek pokazivao slobodan duh i nije volio disciplinu, Harry je završio i Vojnu akademiju Velike Britanije. U vojsci je proveo tri godine, a sudjelovao je i u misijama u Afganistanu, no nakon 20-ak dana provedenih u ratnoj zoni, tajne službe su ga vratile kući.

Zavodnik kraljevske krvi
Foto: www.profimedia.hr

Zavodnik kraljevske krvi

Ovaj vragolasti princ nekoć je bio poznat i po mijenjanju djevojaka. Njegova najduža veza bila je ona s bogatom nasljednicom Chelsy Davy, s kojom je proveo pet godina, a prekinuli su 2009. Unatoč bolnom prekidu, Harry danas tvrdi da će mu ona uvijek biti draga prijateljica. U svinju 2012. Harry se opet zaljubio u plavušu. Manekenka Cressida Bonas ukrala je mladom princu srce, a špekuliralo se i da će se njih dvoje vjenčati. No, unatoč željama javnosti i odobravanju kraljevske obitelji, Cressida i Harry su prekinuli. Nakon Cresside Harry je ljubio niz mladih dama, no njegovo je srce pripalo Meghan Markle, s kojom se upoznao na spoju na slijepo. Meghan je bila sve ono što kraljevska obitelj za Harryja nije željela, a on se, opet u svom stilu, odlučio baš njome vjenčati.

Bajkoviti završetak priče ili?
Foto: www.profimedia.hr

Bajkoviti završetak priče ili?

Spetljali su se 2016., a 2017. su potvrdili svoje zaruke. Nihovo vjenčanje 2018. godine pratili su milijuni ljudi, a Harry i Meghan postali su najomiljeniji par svijeta slavnih. Prizemni i očito zaljubljeni preko ušiju, plijenili su pažnju gdje god bi pošli. No, s Meghaninim ulaskom u kraljevsku obitelj odjednom su se pojavile i prve ozbiljnije trzavice između nove snahe i ostatka obitelji...

Zahtjevna Meghan
Foto: www.profimedia.hr

Zahtjevna Meghan

Javnost se u trenutku vjenčanja Meghan i Harryja u velikoj mjeri podijelila na dvije skupine - one koji su mislili da su par iz bajke i one koji nisu odobravali tu vezu. Čini se ipak da je ovih potonjih bilo i u kraljevskoj obitelji zbog čega je Harry stalno dolazio u sukobe sa svojim rođacima. Poznato je tako da se sukobio sa svojom bakom kraljicom oko tijare koju je Meghan željela nositi na svadbi, ali i da mu je princ William, dotad njegov najbolji prijatelj, savjetovao da ne oženi Meghan. Mnogi prijatelji Harryja su napustili, a Meghan je ubrzo došla na glas kao žena koja mora uvijek dobiti sve što želi - inače je spremna napraviti kaos svima oko sebe. Zbog toga su joj već u prvih 6 mjeseci života u Velikoj Britaniji čak 2 asistentice dale otkaz te javnosti otkrile kako se radi o nemogućoj šefici.

Otac malenog Archiea
Foto: www.profimedia.hr

Otac malenog Archiea

U svibnju 2019. godine Meghan je na svijet donijela i njihovog prvog sina, Archieja, za kojeg mnogi tvrde da iznimno sliči svom ocu. Harry je od divljeg dječaka postao nježan suprug i otac, a javnosti je i dalje bio drag član Buckinghamske palače. Ipak, iako je sve djelovalo više manje idilično, optužbe tabloida za kršenje kraljevskih protokola bile su sve žešće, a mediji su se polako, ali posve sigurno počeli okretati od mladog para koji je sve želio raditi po svom. U konačnici ih je to dovelo do mnogih problema.

Raskid s korijenima
Foto: www.profimedia.hr

Raskid s korijenima

Nakon godine i pol dana života u Velikoj Britaniji, brojnih skandala te izvještaja o raskolu u obitelji - došlo je i do službene potvrde. Harry i Meghan odlučili su se odreći svojih titula vojvode i vojvotkinje od Sussexa te su odselili prvo u Kanadu, gdje je i snimljena ova fotografija, a potom u Los Angeles gdje danas žive. Prema njihovim riječima, nisu više mogli podnijeti medijske napade na njih, Meghan je patila od depresije i anksioznosti, a bilo je i posve očito da su izgubili svu potporu ostalih članova kraljevske obitelji. Nekoć nerazdvojna braća William i Harry postali su stranci jedan drugome, a javnost je oplakivala takav raspad njihova odnosa.

Sakandalozne optužbe
Foto: www.profimedia.hr

Sakandalozne optužbe

U posljednje dvije i nešto godine Harry i Meghan neprestano šokirali javnost. Podizali su tužbe protiv medija, nisu željeli prisustvovati tradicionalnoj božićnoj proslavi koju u Škotskoj organizira kraljica, a u konačnici su ove godine imali intervju s Oprah u kojem su iznijeli sočne optužbe za rasizam unutar kraljevske obitelji. Tim istupom finalno su spalili mostove između sebe i Buckinghamske palače, pa su im tako oduzeta sva prava, novac i dužnosti koje inače postoje za pripadnike kraljevske obitelji. Sada par živi u Los Angelesu, dobili su drugo dijete, a svako malo se o njima može čitati u tabloidima kao o paru koji bi želio da ih se uzdržava na račun Harryjeve prinčevske krvi, ali bez obaveza koje uz to idu. Sve u svemu, javnost se u velikoj mjeri okrenula protiv Harryja i Meghan, a on je definitivno postao od najomiljenijeg najomraženiji član Windsor obitelji.

Što budućnost donosi?
Foto: www.profimedia.hr

Što budućnost donosi?

Danas se Harry bavi svojom malenom obitelji, ali je pokrenuo i udrugu kojoj je cilj promicanje psihičkog zdravlja. Njegova Meghan piše slikovnice, ali posuđuje glas i u crtićima, no čini se kako par za sada nema neki stalni izvor prihoda - osim njegova nasljedstva koje je dobio od majke i Meghaninog bogatstva koje je stekla kao glumica. Nedavno je Meghan pokrenula i vlastiti podcast, no zasad govora o povratku glumi nema. Tko, zna, možda će se ona vratiti holivudskim vodama, a on postati kalifornijski princ s crvenih tepiha?

Aristokratski odmetnik

Od crvenokosog dječaka do crne ovce kraljevske obitelji: Princ Harry slavi rođendan

Princ Harry rođen je 15. rujna 1984. godine kao drugi sin princa Charlesa i princeze Diane. Kao dječak se volio igrati u vrtovima Kensingtonske palače te putovati sa svojom majkom, a danas je već prekršio apsolutno sva pravila dvora na kojem je odrastao. Životna priča ovog odmetnutog princa svakako je neobična, a mi ti ju donosimo njegovom rođendanu u čast.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr