Novo normalno: Otvaranje filmskog festivala u Veneciji - glamour, maske i sjajne kreacije

Nešto staro, nešto novo, nešto plavo - podsjeća na mladenkin dress code, a ustvari je najkraći rezime crvenog tepiha Filmskog festivala u Veneciji

Novo normalno: Otvaranje filmskog festivala u Veneciji - glamour, maske i sjajne kreacije

Venecija i maske odavno se vole, ali u siječnju i veljači. Ove godine po prvi puta se održava festival pod maskama u rujnu. I nije to maskenbal, veći 77. Venecijanski filmski festival u doba korone. Zbog virusa koji nam mrsi poslove i planove već mjesecima, u Veneciju je došlo puno manje uzvanika, no ikada, ali glamura nije nedostajalo.

Image


(FOTO: Profimedia.hr)

Usprkos maskama i poštivanju strogih epidemioloških mjera, glumice su zablistale na crvenom tepihu. Holivudska diva, predsjednica žirija, Cate Blanchett, na ceremoniju otvaranja festivala stigla je u haljini kojoj crveni tepih u Veneciji nije prvi. Tamnoplavu haljinu sa šljokicama Estebana Cortazara Oskarovka je nosila 2015. na Filmskom festivalu u Londonu, predstavljajući film Carol.


U nastavku pogledaj fotogaleriju s crvenog tepiha. Nas su oduševile šarmantna Taylor Hill, Anna Foglietta i njezina sunarodnjaknja, talijanska glumica Sveva Alviti koja se pojavila u retro izdanju podsjećajući na holivudske dive iz '60-ih. 

Oskarovka Tilda Swinton u Chanelovoj haljini

Španjolska glumica Ester Esposito u Etro bijeloj satenskoj haljini s floralnim žakard uzorkom

Oskarovka Cate Blanchett u spomenutoj kreaciji Estebana Cortazara

Model i glumica Taylor Hill zablistala je u haljini Etro

Anna Foglietta nosila je predivnu Armanijevu haljinu

Nizozemska glumica Lotte Verbeek utjelovila je eleganciju na crvenom tepihu u haljini od šifona talijanse dizajnerice Alberte Feratti

Sveva Alviti u svevremenskom Valentinu

Mlada talijanska pjevačica Eleonora Gaggero privukla je pažnju izborom boje kreacije

(FOTO: Profimedia.hr)

Image


Talijanska glumica Laura Morante u bogatom svilenom kimonu i haljini nalik spavaćici