Iva Stasiow

Upoznaj novu eksperticu u 'Braku na prvu': 'Izazov je to koji sam objeručke prihvatila'

Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu ekspertica upisuje poslijediplomski specijalistički studij Psihoterapija također na Medicinskom fakultetu u Zagrebu da bi potom završila Metakognitivnu psihoterapiju u MCT Instituteu u Kopenhagenu

9f51f5b2efdc75d9e067313e83b35714.jpg
Foto: RTL

Iva Stasiow individualnom psihoterapijom bavi se više od 13 godina u privatnoj praksi, bila je stručna suradnica na portalu Net.hr, a nekoliko godina zaredom odabrana je za najboljeg doktora prema iskustvima pacijenata na portalu Najdoktor.com.

Temelj njezina rada i pristupa jest takav da je pacijent aktivni sudionik u procesu izlječenja, ravnopravni sudionik koji također snosi dio odgovornosti te da svakoj osobi trebamo pristupiti na individualan način, sagledati ga kao cjelinu, zato što je svatko od nas individua, osoba sa specifičnim problemima i potrebama.

shimmer fallback

„Život je put koji nas iznenađuje mnoštvom lijepih trenutaka, ali i svojom težinom koja ponekad može postati jedva podnošljiva. Tada nam je potrebna sva moguća pomoć da bi neprihvatljivo pretvorili u prihvatljivo, neobično u obično i izdržali neizdrživo! Smatram da za svaki problem koji nosimo postoji neko rješenje, ponekad je potrebno puno truda da bismo ga dostigli - i zato se treba boriti! Svojim životnim i profesionalnim iskustvom potvrdila sam takvo vjerovanje i želja mi je pomoći svakome tko u sebi nosi određenu patnju. Kao što možemo naučiti neko novo gradivo, tako možemo i naučiti kako živjeti život s više radosti i zadovoljstva“, kaže dr. med. mag. univ. psihoterapije.

shimmer fallback

Stasiow otkriva kako joj je sudjelovanje u emisiji 'Brak na prvu' bio izazov koji je objeručke prihvatila kako bih mogla upoznati ljude i njihovo ponašanje u drugačijim okolnostima te ponajprije kako bi sudionicima mogla pomoći u snalaženju u neizvjesnoj situaciji eksperimenta da prebrode određene prepreke i probleme.

„Rad s ljudima vrlo je zahtjevan i da bi dobro mogla obavljati svoj posao, potreban je istinski interes za ljude i njihovo razmišljanje i ponašanje“, kaže stručnjakinja i otkriva kako joj je bila tijekom samog rada na emisiji.

shimmer fallback

„Snimanje je ostvarilo sva moja očekivanja, odličnu suradnju s kolegama ekspertima, svi kandidati su vrlo zanimljive i različite osobnosti koji će svojim ponašanjima i razmišljanjima prenijeti zanimljiva i poučna iskustva gledateljima.“

Drugu sezonu popularnog showa 'Brak na prvu' pratite od utorka, 12. listopada od 21.15 sati na RTL-u!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.