Nezaboravni filmski poljupci

Ovi filmski poljupci otopili su srca i najstrožim kritičarima

Nezaboravni filmski poljupci

Bez obzira na to voliš li romantične filmove ili ti idu na živce zajedno sa ženama koje plaču i smiju se na njih, moraš priznati da si se barem jednom uhvatila u trenutku (svojom voljom ili ne) kada te je neka romantična scena ganula. 

Dok smo bile malene djevojčice maštale smo o ljubavi slušajući čarobne priče o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi, ali i o njihovim prinčevima na bijelim konjima. Sada kad smo odrasle tu i tamo si priuštimo trenutak čarobne ljubavi gledajući romantične filmove, iako smo u duboko u sebi svjesne da su te scene daleko od realnosti.

Mi ti donosimo malenu dozu najčarobnijih filmskih poljubaca koji nikoga nisu ostavili ravnodušnima. 

1. Romeo i Julija


Iako mnogi ovu ljubavnu priča smatraju klišejom, mi vjerujemo da su klišeji postali klišeji s razlogom. Uostalom, malenoj djevojčici u tebi je nekada još uvijek potreban trenutak vjere u neizmjernu ljubav koji ti ovaj film nudi.

Julija s osmjehom bježi od dosadne majke i zaručnika kojeg ne voli, a Romeo ju povlači za sobom u dizalo gdje napokon dobivaju miran trenutak za sebe, a magija se osjeti čak i preko malih ekrana. U jednoj sekundi svima staje dah, osmijeh se pojavljuje na licu, a zatim se nastavlja jednako dobra tragična priča.

2. Prljavi plesJohnny i Baby su strastvenim plesnim pokretima osvojili srca mnogih gledateljica diljem svijeta. Osim zabranjene ljubavi, zarazne glazbe i strastvenih scena, ovaj klasik će u tebi uvijek probuditi onu malu bojažljivu djevojčicu koja još uvijek želi zaplesati i doživjeti strastveni, zabranjeni poljubac.

3. TitanicZnamo da si ovaj film vjerovatno pogledala više puta nego što si spremna priznati, no bez brige. Ovo je jedan od najromantičnijih filmova koji je ganuo i najoštrije kritičare. Rose i Jack su nam dokazali da je ljubav jača od života i smrti, i da te jedan poljubac može promijeniti zauvijek.

4. TjelohraniteljIako vjerojatno više ne možeš smisliti pjesmu Whitney Houston - "I will always love you", scena na kraju ovog ljubavnog klasika će zauvijek ostati jedna od najromantičnijih scena u filmskoj povijesti. Koja djevojka ne bi voljela da netko zaustavi avion samo kako bi ju mogao poljubiti?

5. The NotebookPoljubac Noe i Allie na kiši će zauvijek ostati jedan od najprepoznatljivijih poljubaca u filmskoj povijesti. Svakoj ženi i ponekom hrabrom muškarcu je srce zastalo u ovom trenutku. Ova ljubavna priča nikoga nije ostavila ravnodušnim, a ovaj poljubac nam je zauvijek ostao urezan u pamćenju kao definicija prave ljubavi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.