Doma je uvijek posebno

Nakon 20 godina Daleka obala zapalila Gripe: "Nima Splita do Splita, noć je bila prekrasna“

Bilo je dovoljno nekoliko taktova da splitska publika u glas zapjeva s novim frontmenom Jakšom Kriletićem Jordesom. Bend je pokazao da rock'n'roll Daleka obala živi i dan danas.

dalekaobala-18.jpg
Foto: Antonio Mirko Macan

Pjesmom ‘Brodovi’ Daleka obala započela je svoj koncert na Gripama. ‘Roza’, ‘Tonka’, ‘Ona zbori’ samo su neke od legendarnih hitova uz koje je splitska publika plesala i pjevala tijekom tri sata koncerta.

Dečki iz Daleke obale nakon 20 godina nastupali kod kuće, a kakav je osjećaj najbolje zna Boris Hrepić Hrepa: „Naš koncert u Splitu bio je splitski u svakom smislu. Daleka obala u ostalim dijelovima Hrvatske je legendarni bend s pregrštima hitova, ali u Splitu smo daleko više od toga, tu smo nešto što je daleko veće i od samih nas, a i čak od naših pjesama. Na neki način spadamo u kategoriju Hajduka ,Jugoplastike, Miše Kovača i nerazdvojni smo dio Splita kao Dioklecijanova palača. Zato je Splitu i falila Daleka obala svih ovih godina dok nismo djelovali. Naši su nam fanovi zamjerali na raspadu, da ko je nama dao pravo da se raspadnemo bez da njih pitamo, ko je nama dao pravo da njih ostavimo bez nas. Tako da nam je i te kako bio važan nastup na Gripama pred našom publikom, i hvala Bogu sve leglo na svoje mjesto.“

Image
Foto: Antonio Mirko Macan

Dobro znani hitovi do ponoć su odzvanjali gradom, a jedan od vrhunaca večeri dogodio se kada je proslavljeni košarkaš Roko Ukić sjeo za bubnjeve koje u bendu svira njegov otac Zoran.

Uz novog frontmena Jakšu Jordesa, za raspjevanu atmosferu pobrinuli su se Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu, Jadran Vušković na gitari i mlađi član benda Neno Belan te time još jednom oživjeli glazbeni duh hitova koji su obilježili generacije.

 „Hvala i Neni Belanu i Roku Ukiću šta su dali ruke i dodatne splitske vibre. Stasala je i nova generacija koja nije imala sreću vidjet Daleku obalu iz onih vremena, i došli su zajedno s nama ponovno oživjeti tu našu bogatu pjesmaricu. Pjevali su svaku našu pjesmu zajedno s nama, i nije im bilo važno sta nema Šurjaka, tu je sad Livaja i Hajduk opet pobjeđuje. Hvala Splite!“