Zgodni i talentirani

Neodoljivi sjevernjaci: Jesu li ovo najzgodniji skandinavski glumci?

Zgodnih glumaca nema samo u Hollywoodu, a dokaz tomu su i ovi danski, norveški i švedski glumci koji su zgodni koliko i talentirani

skandinavski-glumci.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Već smo pisale o najzgodnijim glumcima s našeg područja, o najzgodnijim talijanskim, britanskim, ali i turskim glumcima. No, oni koji dolaze iz nešto sjevernijih zemalja kao da padaju u drugi plan, a ne bi smjeli - riječ je, naime, o skandinavskim glumcima od kojih su neki već ostvarili i zapanjujuću holivudsku karijeru, a mogu se pohvaliti i odličnim izgledom.

Image
Fatalni Talijani

Ciao, Belli: Šarmantni talijanski glumci za kojima uzdišu žene diljem svijeta

Da žene diljem svijeta uzdišu i za njima nije tajna (u što ćeš se uvjeriti i sama kada vidiš koliko dobro izgledaju), a ovi zgodni glumci već imaju i dosta zavidan životopis. Neki od njih već su ti vjerojatno dobro poznati, neke ćeš tek upoznati, a u nastavku ti donosimo nekoliko najzgodnijih glumaca s područja Danske, Norveške i Švedske.

Nikolaj Coster-Waldau

Poznatiji kao Jaime Lannister iz megapopularne "Igre prijestolja", Nikolaj Coster-Waldau danski je glumac i producent koji engleski ima u malom prstu. Uloga s kojom se proslavio u Danskoj bila je ona u filmu "Noćna straža", a u Americi je debitirao u ratnom filmu "Pad crnog jastreba". Nakon toga je imao zapaženu ulogu kao protagonist TV-serije "New Amsterdam", a zatim je glumio i u "Igri prijestolja".

Joel Kinnaman

Švedsko-američki glumac i model Joel Kinnaman stekao je prvo priznanje za svoje uloge u švedskom filmu "Laki novac" i kriminalističkoj seriji "Johan Falk". I on je postao poznat diljem svijeta zahvaljujući ulogama u američkoj seriji "Kuća od karata", a zatim i u filmu "Odred otpisanih" i njegovom nastavku. Sada tumači glavnu ulogu u američkoj seriji "For All Mankind".

Christian Hillborg

Šveđanin Christian Hillborg najpoznatiji je po ulogama u serijama "Posljednje kraljevstvo", "Fleabag" i u švedskoj seriji "Most". Nije se probio u Hollywood kao neki od ostalih glumaca s ove liste, ali je zato u svojoj zemlji ostvario nekoliko značajnih uloga.

Alexander Skarsgård

Jedan od brojne glumačke braće Skarsgård, Alexander je švedski glumac koji je počeo glumiti sa sedam godina, da bi prestao s 13. Nakon što je odslužio u švedskoj vojsci, Skarsgård se vratio glumi i dobio svoju prvu ulogu u američkoj filmskoj komediji "Zoolander", nakon čega smo ga gledali u još nekim filmovima i serijama, kao što su "Male laži", "Legenda o Tarzanu" i "Sjevernjak".

Gustaf Skarsgård

Alexanderov mlađi brat Gustaf možda je mlađi, ali ne manje poznat. On se pojavio u ulogama u filmovima "Evil", "The Way Back" i "Kon-Tiki", a možda ga najbolje pamtimo po HBO TV seriji "Westworld", kao Merlina u Netflixovoj TV seriji "Prokleti" i kao Flokija u seriji "Vikinzi".

Alex Høgh Andersen

A Gustafov kolega iz serije "Vikinzi" je i 28-godišnji danski glumac, model i fotograf, Alex Høgh Andersen. Najmlađi Skandinavac s naše liste studirao je na Sveučilištu u Kopenhagenu, no ispisao se kako bi glumio u "Vikinzima", gdje je tumačio ulogu vikinškog vođe Ivara Bez kostiju.

Martin Wallström

Švedski televizijski i filmski glumac Martin Wallström vrlo je uspješan u svojoj domovini jer je gotovo u potpunosti radio na švedskoj televiziji i filmu, kao i u drugim nordijskim i njemačkim produkcijama. Ipak, postao je svjetski poznat po svojoj debitantskoj ulozi u američkoj seriji "Mr. Robot", gdje je glumio uz rame s Ramijem Malekom.

Dolph Lundgren

Možda najzavidniju holivudsku karijeru od svih s liste ostvario je Šveđanin Dolph Lundgren, kojeg pamtimo po ulozi Ivana Drage u filmu "Rocky 4", kao i u "Creedu II", ali i "Plaćenicima". No, osim što je poznati glumac, Lundgren je itekako svestran - on je ujedno i kemijski inženjer i tehnolog te majstor borilačkih vještina.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.