Najteži najmlađi kandidat svih sezona Filip Mrčela: 'Nisam imao djevojku. Teško je voljeti drugog ako ne znaš voljeti sebe'

Na izoliranoj lokaciji u srcu Gorskog kotara počela je šesta sezona 'Života na vagi' u kojoj će natjecatelji ući u borbu sami sa sobom; borbu s kilogramima i borbu za novu priliku. Voditeljica Marijana Batinić pozdravila je natjecatelje koji su prije ulaska u kuću, odnosno show, morali proći prvi veliki izazov.

Filip Mrcela_1.PNG

Čim su stigli pred natjecatelje, treneri Maja Ćustić i Edo Mehmedović otkrili su kako su i oni uzbuđeni zbog početka showa, a potom su im objasnili njihov prvi izazov. Pred trenerima je bilo 20 natjecatelja, a svaki je trener trebao odabrati samo osam za svoj tim! Natjecatelje je to malo obeshrabrilo, ali su komentirali da će dati sve od sebe kako bi baš oni bili odabrani. Prvi veliki izazov bio je spinning program, što su treneri smatrali da je idealna aktivnost za sami početak zato što postoji najmanji rizik od ozljede, a i odmah će znati kako stoje s natjecateljima. Kako je Filip u ovoj sezoni najteži kandidat, njemu je bilo i najteže voziti bicikl, a i ostalima nije bilo nimalo lako.

Nakon izazova Zuzani je bilo loše tako da joj ekipa Hitne pomoći odmah priskočila u pomoć, a treneri su odabrali svoje timove. Maja je u plavi tim odabrala Filipa, Dragicu, Nikolu, Tomu, Josipa, Mariju, Zuzanu i Mateu, a Edo je u crveni tim odabrao Željku, Dominika, Šteficu, Ivanu, Dalibora, Anju, Roka i Luku. Četiri kandidata koja nisu uspjela proći prvi izazov bili su Lara, Lea, Jure i Boris. „Poslije razočaranja emocija je bila ljutnja“, govorio je iskreno Boris, a Edo im je objasnio kako to za njih nije kraj te da će imati podršku svih ljudi koji sudjeluju u 'Životu na vagi'.

Prva je na vagu stala Štefica Sever (40), koja dolazi iz Varaždina i radi kao administratorica u jednoj javnoj službi. „Fizički sam aktivna pa mi nije baš jasno otkud mi ta kilaža!“ rekla je Marijani i dodala kako je stalno u pokretu te u šali dodala kako možda ima problema sa zrakom i vodom. Kasnije je iskreno priznala kako je u njezinu životu dosta važna - lijenost. Štefica se 20 godina bavila teškom atletikom - bacala je kladivo i kuglu, a otkako se ne bavi sportom, kilogrami su se počeli gomilati. Otkrila je kako su jedino majka i ona jake u obitelji i tata ih stalno upozorava na to te da joj je 40. rođendan bio okidač za najvažniju promjenu u životu. „Kolegica mi je donijela tortu i kad smo je pojeli, rekla sam: 'Ovo više nema smisla. Molim te, kolegice, otvori stranicu i prijavi me u 'Život na vagi'. Vaga je pokazala da Štefica ima 157,6 kilograma, a ona se nada da će doći ispod 100 kilograma.

Druga natjecateljica koja je išla na vagu bila je najstarija kandidatkinja svih sezona Dragica Ceković (60), koja dolazi iz Kravarskog, radi kao kuharica u osnovnoj školi, na čelu je Udruge žena Općine Kravarsko i politički je aktivna. U šali je rekla kako ona kao kuharica mora probati svu hranu koju skuha, a potom otkrila da su njezini problemi s kilogramima počeli poslije njezine dvije trudnoće. Ponosna supruga, majka i baka kaže kako je odlučna u tome da napravi nešto po pitanju svojih kilograma. „Odlučila sam se prijaviti u 'Život na vagi' kad sam primijetila da su mi kilogrami počeli smetati i zahvalna sam što sam dobila priliku da si pružim šansu za bolji i dulji život“, rekla je Dragica kojoj su najveća podrška za skidanje kilograma suprug, djeca i unučad, a kad je stala na vagu, vidjela je da ima 121,7 kilograma.

Image

Na vaganje je došao i Filip Mrčela (25) koji dolazi iz Splita, radi u turizmu i on je najmlađi kandidat s najviše kilograma tijekom svih dosadašnjih sezona. Filipu je bilo neugodno i osjećao se anksiozno, a potom je otkrio kako su ga zbog debljine maltretirali i vrijeđali u srednjoj školi. „Teško je misliti o takvim stvarima kad ste to desetljećima potiskivali“, iskreno je rekao i nastavio: „Rođen sam sa 5500 grama, imam dokazanu genetsku predispoziciju za pretilost i jedna je stvar vodila drugoj. Nisam se pazio, fokusirao sam se na pogrešne stvari u životu.“ Priznao je da ima i apneju, što mu remeti san i normalan život zato što bi ponekad zaspao na predavanjima, čekajući autobus…, tako da je postao ovisan i o kavi energetskim pićima. Filip nikada nije imao djevojku i kaže: „Teško je voljeti drugog ako ne znaš voljeti sebe.“ Prvo vaganje Filipu je pokazalo 234,6 kilograma! Za kraj je rekao kako mu nije cilj pobijediti, nego izgubiti kilograme.

Sljedeća je bila Ivana Radoš Kruškić (32) koja dolazi iz Vinkovaca, majka je četvorice sinova i po zanimanju je čistačica. Ivana se počela debljati tijekom svoje prve trudnoće, kada je dobila 30 kilograma. „Zbog svoje djece i zdravlja prijavila sam se u 'Život na vagi'. Moja su mi djeca najvažnija. Volim ih, želim im pružiti sve. Najmlađem sam sinu rekla da idem vježbati, a on mi stalno govori da sam lijepa, ali nisam sebi lijepa. Želim biti sebi lijepa pa onda njima! Voljela bih da moja djeca u meni vide sretnu osobu, zadovoljnu i da s ponosom nosim svoje kilograme“, kaže Slavonka dodajući da su je njezini ukućani pokušali motivirati da krene sa zdravim životom. Na prvom vaganu Ivana je imala 114,8 kilograma.

Željka Mateša (40) sljedeća se pridružila Marijani. Dolazi iz Duge Rese i radi kao blagajnica u jednom trgovačkom centru. Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu su njezina djeca jer ju je suprug ostavio nakon 17 godina braka zbog druge žene, a i majka joj je nedavno umrla. Željka se želi naučiti drukčije nositi sa svojim problemima i čvrsto vjeruje kako će joj 'Život na vagi' pomoći. „Ne volim se baš! Izbjegavam ogledala, izloge, gledam ravno…, smiješim se ljudima da ne obraćaju pažnju na ostatak“, iskreno je rekla i dodala kako je spremna zavoljeti sebe: „Predivna sam iznutra, a želim da se to i vani vidi. Svi me vole, govore mi da sam simpatična i draga, ali želim biti seksi!“

Koje ćemo još natjecatelje upoznati - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Života na vagi' u 21.15 sati na RTL-u.