Najpoznatija reality mama: Od stjuardese do milijarderke

Mama šestero djece i 'master mind' cijelog Jenner- Kardashian klana, Kris Jenner definitivno je žena koja je svoj život podredila obitelji. Nakon dijagnoze raka i dva propala braka Kris je čini se u sedmom desetljeću života sretnija no ikad

profimedia-0631999643.jpg
Foto: www.profimedia.hr

"Hladna, proračunata, svoje zaposlenike tretira kao robove, potpuni control freak", samo su neki od epiteta koji se posljednjih nekoliko godina vežu uz majku Kardashian - Jenner klana, Kris Jenner, koja 5. studenog slavi rođendan.

No, nepobitna je činjenica da je upravo Kris zaslužna za mega uspjeh reality showa "Keeping up with Kardashians" jer je upravo ona 2007. godine potpisala ugovor za reality show s kablovskom televizijskom kućom E!. Serijal je preko noći postao hit. Službeno ima 20 sezona, a svi članovi ovog danas megapopularnog klana postali su milijarderi. No, tko je zapravo Kris? Majka šestero djece koju u Americi zovu 'momager' ilitiga mama menadžer koja zapravo vuče sve konce.

Iza sebe ima dva braka, s pokojnim odvjetnikom Robertom Kardashianom te s bivšim zlatnim olimpijcem Bruceom Jennerom koji je promijenio spol i danas je Caitlyn Jenner. No, propali brakovi, šestero djece, dijagnoza raka u ranom životu, kao i često seljenje zbog propalih ljubavi njezine majke, Kris nikada nisu pokolebali.

Danas jedna od najuspješnijih žena nije uvijek imala lagan život.

Rano djetinjstvo

Kris je rođena je 5. studenog 1955. u San Diegu u Kaliforniji punog imena Kristen Mary Houghton. Njezin otac Robert bio je inženjer u zrakoplovstvu, a nakon što su se, kada je imala sedam godina, njezini roditelji rastali, ona i mlađa sestra Karen nastavile su živjeti s majkom Mary Jo Shannon. Samo godinu nakon što su joj se roditelji rastali Kris je dijagnosticiran tumor kostiju, no, nasreću, uhvaćen je na vrijeme i saniran operacijom.

Krisina majka se u međuvremenu udala za  Harryja Shannona, a tri mjeseca nakon preseljenja obitelji u Oxnard njegov im je poslovni partner pokrao sav novac, zbog čega su se morali vratiti u San Diego. Krisina majka imala je trgovinu s dječjom odjećom,a Kris je radila ondje kako bi si mogla priuštiti stvari koje je željela. Nakon završene srednje škole 1973, Kris nije željela na fakultet, sanjala je o udaji i o tome da postane majka.

Dok je čekala onog pravog, godinu dana točnije 1976 je radila kao stjuardesa.

Udaja za Roberta

Krisin san da postane suprugom i majkom brzo se ostvario jer se 1978. sa samo 22 godine udala se za odvjetnika Roberta Kardashiana. Inače, Robert koji je danas pokojan bio je vrlo uspješan u svom poslu, a jedan od najboljih prijatelja bio mu je 'zloglasni' O.J. Simpson. Kris i Robert su bili poprilično dugo u sretnom braku. Naime, dobili su četvero djece, kćeri Kourtney, Kim i Khloe i sina Roberta. Brak je potrajao do 1991. kada su podnijeli su papire za razvod. Samo mjesec dana nakon razvoda, Kris se udala za uspješnog Olimpijca Brucea Jennera.

Kada je O.J. Simpson bio optužen za ubojstvo svoje supruge, njegov najbolji prijatelj RobertKardashian bio je u njegovom odvjetničkom timu. Odjednom je sve vezano uz Roberta postalo zanimljivo, pa i njegova djeca i bivša supruga.

Udaja za Brucea

Samo mjesec dana nakon razvoda, Kris se udala za uspješnog Olimpijca Brucea Jennera. Par je u braku dobio dvoje djece, točnije dvije kćeri Kendall 1995. and Kylie 1997. Kris je Kendall dala srednje ime Nicole i to u spomen na svoju preminulu prijateljicu Nicole Brown Simpson.

Kris i Bruce su bili IT par 90-ih. Živjeli su glamuroznim životom, a Kris je postala Bruceova menadžerica. Počela je raditi na njegovom PR, pregovarala je sa sponzorima i promovirala njegovu karijeru vozača automobilskih utrka.

"Kada sam upoznala Brucea, postala sam mu odmah menadžer jer on nije znao ništa o tome. Vidjela sam potencijal u njemu, no on ga nije znao unovčiti. Nitko ga nije angažirao ni za što, a onda sam se dosjetila kako mu pomoći", rekla je jednom Kris.

Par je ostao zajedno do 2013 kada su se razišli,no razvod je finaliziran tek u ožujku 2015. Nedugo nakon toga, Bruce je rekao kako se osjeća kao žena. Promijenio je ime u Caitlyn i promijenio spol. Kris je rekla kako zna da je od 1980 uzimao hormone, no "nikada nije potegnuo pitanje spola".

Dogovor s Ryanom Seacrestom

Kris je uspješno izgradila Bruceovu karijeru, a onda joj se život potpuno preokrenuo 2007., kada je upoznala producenta Ryana Seacresta. U nekoliko sastanaka dogovorili su Keeping Up with the Kardashians’, reality show koji je 14 godina točnije 20 sezona pratio živote cijelog klana Kardashian-Jenner.  Show je iako kritiziran da je namješten, lažan i niske kvalitete, postao globalni hit, a svi članovi klana milijarderi. Iz samog showa nastale su mnogobrojne sestrinske emisije poput Kourtney and Khloe Take Miami’, ‘Kourtney and Kim Take New York’... a Kris je sve to 'hendlala' i uživala u plodovima 'svog' odličnog nosa za biznis.

Savršen nos za biznis

Potaknuta globalnom slavom reality showa, Kris je osnovala svoju PR kompaniju, no osim toga 2017. s kćeri Kim je osnovala KKW Beauty. Lani je slavni konglomerat June 2020 Coty Inc. kupio 20% dionica i platio ih gotovo 200 milijuna te je danas KKW procijenjen na milijardu dolara. Kris je u tom trenutku imala 8% dionica točnije 80 milijuna dolara samo od toga.

Kris je osim toga i 'tiha partnerica' i kompaniji svoje druge kćeri Kylie Jenner. To se saznalo kada je Coty Inc, kupio 51% dionica 2019. Kris je tada otkrila da ima 10% dionica te je prodala 5% i zaradila 30 milijuna dolara. Još ima 5%, dakle još barem 30 milijuna dolara.

Sretna s 25 godina mlađim

Nakon 2 propala braka, Kris je sreću našla s u vezi s 25 godina mlađim biznismenom Coreyjem Gambleom, Naime, Corey je rođen 1980. iste godine kad i njezina kći Kim. Upoznali su se 2014. na Ibizi gdje su oboje bili na partyju kojeg je Kanye West napravio za 40. rođendan slavog dizajnera Riccardo Tiscija. Iako su mnogi prognozirali kako njihova ljubav neće potrajati, zasad su dokazali da su godine samo broj i u njihovom slučaju.