Image
Foto: Profimedia.hr
Marilyn Monroe
Foto: Profimedia.hr

Marilyn Monroe

Kovrče je nosila pop ikona i jedna od najseksi glumica svih vremena, slavna Marilyn Monroe. Retro uvojci kakve je lijepa plavuša nosila sredinom 20. stoljeća i danas se smatraju elegantnim klasikom i bezvremenskom frizurom koja je idealna u svakoj prilici.

Veronica Lake
Foto: Profimedia.hr

Veronica Lake

Veronica Lake i danas se smatra jednom od najpoznatijih i najljepših holivudskih glumica iz zlatnog doba Hollywooda, a osim glumom, bavila se i manekenstvom. Veronica je bila prava 'femme fatale' i ubrzo je postala sinonim za ljepotu i seks simbol onog vremena, no karijeru su joj uništili alkoholizam i mentalne bolesti. Blago valovita frizura kakvu je glumica tada nosila bila je inspiracija mnogim ženama, a i danas se smatra klasikom.

Bette Davis
Foto: Profimedia.hr

Bette Davis

Bette Davis bila je slavna američka glumica čiju su karijeru pratili i usponi i padovi, no nastavila je glumiti sve do duboke starosti. Više je puta bila nominirana za Oscara, a Američki filmski institut uvrstio ju je u svoju listu 100 najvećih glumica svih vremena. Dotjerana frizura kakvu je holivudska diva nosila i danas se smatra simbolom elegancije i glamura, a idealan je izbor i za žene s nešto kraćom kosom.

Diana Ross
Foto: Profimedia.hr

Diana Ross

Popularna soul pjevačica i glumica deset je godina bila glavni vokal skupine 'The Supremes', a tijekom svoje karijere često je mijenjala imidž. Ipak, njezina frizura u afro stilu vjerojatno je najpoznatija i najsnažnija od svih, a Diana je tijekom svoje bogate karijere postala prava stilska ikona i inspiracija mnogim ženama diljem svijeta.

Susan Sarandon
Foto: Profimedia.hr

Susan Sarandon

Talentirana holivudska glumica i oskarovka tijekom svoje je glumačke karijere ostvarila čitav niz zapaženih uloga, a danas se smatra jednom od najcjenjenijih glumica svoje generacije. Nonšalantne kovrče u smeđoj boji oduvijek su bile glumičin zaštitni znak.

Jennifer Grey
Foto: Profimedia.hr

Jennifer Grey

Američkoj glumici slavu je donio kultni film 'Prljavi ples' u kojem je glumila uz legendarnog glumca Patricka Swayzeja. Osim nezaboravnih plesnih pokreta, javnosti je u sjećanju jako dobro ostala i upečatljiva kovrčava frizura kakvu je Jennifer nosila u spomenutom filmu.

Andie MacDowell
Foto: Profimedia.hr

Andie MacDowell

Lijepoj glumici i bivšoj manekenki, gusta i kovrčava kosa oduvijek je bila zaštitni znak, a mnoge je oduševila nakon što je odlučila pustiti sijede s kojima izgleda još ljepše i privlačnije. 65-godišnja Andie svojim je potezom samo potvrdila da na crvenom tepihu nije nužno uvijek nositi elegantne i zaglađene frizure te da i neukrotive i pomalo divlje kovrče mogu izgledati itekako privlačno i zavodljivo.

Julia Roberts
Foto: Profimedia.hr

Julia Roberts

Na spomen kovrčavih ljepotica mnogima je prva asocijacija upravo glumica Julia Roberts i frizura koju je nosila u jednom od najpoznatijih filmova s početka devedesetih, 'Zgodna žena'. Iako je glumica do danas često mijenjala frizure, njezina bujna i kovrčava crvena kosa mnogima je najviše ostala u sjećanju. Danas majka troje djece, 55-godišnja Julia svoju je nekadašnju 'grivu' zamijenila blagom valovitom frizurom, ali i dalje izgleda neodoljivo.

Keri Russell
Foto: Profimedia.hr

Keri Russell

Američkoj glumici Keri Russell prekretnicu u karijeri donijela je uloga u tinejdžerskoj seriji 'Felicity', a upravo je radi te uloge njezina kovrčava kosa postala planetarno popularna. Nakon toga uzela je malu pauzu od glume, a nedavno smo je opet imali priliku gledati na malim ekranima, i to u seriji 'Diplomat'. No danas lijepa glumica više nema kovrče, već nosi ravnu kosu.

Frčka, frčkica

Jesu li ovo najljepše slavne žene s kovrčavom kosom svih vremena?

Žene s ravnom kosom oduvijek su zavidjele ljepoticama s kovrčama, no kovrčave cure znaju da imati kovrčavu kosu ima i svojih prednosti i mana. Iako kovrče djeluju uistinu šarmantno, potrebno ih je znati pravilno održavati. Stoga nas i ne čudi da brojne žene s prirodnim kovrčama često ravnaju svoju kosu. Ipak, u posljednjih nekoliko godina trendovi su se promijenili i prirodni look je opet postao IN i pa su tako brojne kovrčave ljepotice odlučile prihvatiti i osloboditi prirodnu teksturu kose. I tijekom povijesti, bujna i kovrčava kosa smatrala se sinonimom za slobodu i neobuzdanu seksepilnost, a i brojne su ankete pokazale da pripadnici muškog spola ustvari preferiraju žene s kovrčavom kosom. Prirodne kovrče oduvijek su bile simbol ženstvenosti, a i među slavnim damama puno je onih s kovrčavom kosom. Među najpoznatijim kovrčavim ljepoticama zasigurno je Julia Roberts kojoj su na početku karijere upravo kovrče bile zaštitni znak, a iako slavna glumica danas nosi drugačiju frizuru, mnogi je pamte upravo kao jednu od najljepših žena s kovrčavom kosom. U galeriji u nastavku izdvojile smo još neke slave dame koje se često navode kao najljepše kovrčave žene svih vremena.

M.G.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.