Savršeni prijedlozi za subotu navečer

Ne znaš što gledati? Ove romantične komedije koje nam nikada ne dosade

Romantične komedije omiljen su žanr koji možeš gledati baš uvijek, a ove su naši favoriti

filmovi.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Romantične komedije - voljela ih ili ne, jedno je sigurno - ne možeš ih mrziti, jer su one uvijek prava stvar za ugodnu večer provedenu kod kuće, a uz njih uvijek možeš naučiti jednu ili dvije životne lekcije. Također su vrlo svestrane: ​​u dobroj romantičnoj komediji možeš uživati bez obzira na raspoloženje, bila sretna ili tužna, a možeš ih gledati s gotovo bilo kim u svom životu, od dečka preko roditelja do najbolje prijateljice.

Image
Bude jesensko raspoloženje

'Feel-good' filmovi koji odmah bude jesensko raspoloženje

Upravo zato ni ne čudi da nam je ovo jedan od omiljenijih žanrova, jer nema ništa bolje nego opustiti se nakon napornog radnog dana uz dobru romantičnu komediju koja će ti pomoći da pobjegneš od stvarnosti. A ako ovu večer planiraš provesti kod kuće i ne znaš što gledati, imamo nekoliko prijedloga - izdvojile smo nekoliko romantičnih komedija koje nam nikada ne dosade i uvijek vrate osmijeh na lice.

"Moj najbolji prijatelj se ženi" (1997.)

Klasik s Julijom Roberts, Dermontom Mulroneyjem i Cameron Diaz u glavnim ulogama uvijek volimo pogledati. Kada joj dugogodišnji prijatelj otkrije da je zaručen, ona shvaća da ga i sama voli i odlučuje da ga želi osvojiti, sve to samo nekoliko dana prije njegovog vjenčanja. Zvuči kao prava zavrzlama - i baš zato ovaj film toliko volimo.

"10 razloga zašto te mrzim" (1999.)

Lijepa, popularna tinejdžerica ne može izaći na spoj sve dok to ne učini njezina "zločesta" starija sestra - tako otprilike kreće ovaj, mnogima omiljen film koji bismo uvijek mogle gledati. Od legendarnog Heatha Ledgera i scene u kojoj njegov lik pjeva "I Love You Baby" do Julije Stiles i njezinog lika Kat Stratford koji toliko volimo, sve to čini ovaj film omiljenim među svim uzrastima.

"Kad je Harry sreo Sally" (1989.)

Radnja ovog filma prati Harryja i Sally, vrlo dobre prijatelje koji se poznaju godinama, ali se boje da bi seks uništio njihovo prijateljstvo. Zanimljiva romantična komedija s Meg Ryan i Billyja Crystala nastala iz pera Nore Ephron savršen je recept za subotnju večer provedenu kod kuće.

"Ja u ljubav vjerujem" (1999.)

Još jedan klasik s Julijom Roberts u glavnoj ulozi, no ovoga puta pridružuje joj se Hugh Grant. Radnja prati život jednostavnog vlasnika knjižare koji se promijeni iz korijena kada upozna najpoznatiju filmsku zvijezdu na svijetu.

"Imaš poruku" (1998.)

Film s Meg Ryan i Tomom Hanksom u glavnim ulogama je "must-watch" za jesenske dane. Magnat knjižarske trgovine, Joe Fox i vlasnica neovisne knjižare, Kathleen Kelly, zaljubljuju se jedno u drugo preko interneta, ni ne poznajući se, oboje nesvjesni da je on pokušava izbaciti iz posla.

"Kako se riješiti frajera u 10 dana" (2003.)

Početak 2000. iznjedrio je neke od najboljih naslova kada su u pitanju romantične komedije, a među njima je i ova - radnja prati Benjamina Barryja koji se dogovara se sa svojim konkurentima da može natjerati ženu po njihovom izboru da se zaljubi u njega za 10 dana. Dolazi Andie Anderson koja, zauzvrat, piše priču o tome kako se riješiti u 10 dana. Tko će od njih dvoje uspjeti?

"Ljubav nema pravila" (2003.)

Simpatična i drugačija od drugih, ova romantična komedija uvijek nas razveseli. Radnja prati Harryja Sanborna, ostarjelog direktora glazbene industrije s naklonošću prema mlađim ženama poput Marin, njegove posljednje djevojke. Stvari postaju pomalo neugodne kada Harry doživi srčani udar u domu njezine majke Erice. Ostavljen na brigu Erice i njegovog liječnika, nije ni svjestan da će se naći u ljubavnom trokutu.

"Od klinke do komada" (2004.)

Jenna Rink na svoj trinaesti rođendan zaželi želju, a sutradan se probudi kao tridesetogodišnjakinja - ovo je priča još jedne romantične komedije s početka dvijetisućitih koju toliko volimo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.