Mala sirena i Pocahontas imaju nastavak? Pronašle smo manje poznate Disneyeve crtiće koje vrijedi pogledati

Mnogi Disneyevi animirani filmovi dobili su svoje nastavke, a neki su toliko dobri da nadmašuju čak i original

Mala sirena i Pocahontas imaju nastavak? Pronašle smo manje poznate Disneyeve crtiće koje vrijedi pogledati

Disneyevi animirani filmovi bezvremenski su klasici u kojima uživaju svi, kako oni mladi, tako i oni stariji. Od "Ljepotice i zvijeri" i "Male sirene", pa sve do "Aladdina" i "Kralja lavova", teško je odabrati koji je Disneyev klasik najbolji od najboljih, jer svaki od njih nosi posebnu poruku.

Image

Animirani filmovi nisu samo za djecu: Izdvojile smo nekoliko najboljih u kojima ćeš i ti uživati


Ono što možda nisi znala jest da spomenuti filmovi, kao i mnogi drugi Disneyevi animirani filmovi imaju svoj drugi, a neki od njih čak i treći nastavak. Svi znamo za nastavke novijih filmova, poput "Spasitelja u Australiji" koji je nastavak filma "Spasitelji", ili "Snježnog kraljevstva", no jesi li znala da i "Kralj lavova" i "Aladdin" imaju čak dva nastavka? 

Pronašle smo osam manje poznatih nastavaka Disneyevih animiranih filmova, počevši od onog najboljeg. A neki od njih su toliko dobri da nadmašuju i original.

"Kralj lavova 2: Simbin ponos" (1998.)

I dok "Kralj lavova" korijene vuče iz Hamleta, "Kralj lavova 2: Simbin ponos" temelji se na Romeu i Juliji. Priča oko borbe za kraljevstvo se nastavlja, Simbina se kći Kiara zaljubi u Kovua, člana neprijateljskog čopora koji izgledom podsjeća na Scara. Ono što Kiara i njeni roditelji ne znaju jest da je Kovu Zirin sin, sin protjerane sljedbenice Simbinog strica Scara. Ona planira odgojiti Kovua da svrgne Simbu i postane novi kralj, a prijateljstvo između Kiare i Kovua stavlja na test odnos Simbe i njegove kćeri.

"Aladdin i kralj lopova" (1996.)

Aladdin će konačno oženiti princezu Jasminu. Unatoč prisutnosti i ohrabrenju njegovih prijatelja, Duha, Tepiha i majmuna Abua, on je uplašen i anksiozan. Najviše ga brine kakav će biti otac, kada svog oca nije ni poznavao. Ali kada 40 lopova poremeti vjenčanje pokušavajući ukrasti čarobni talisman, Aladdin se upušta u opasnu potragu da zaustavi lopove, ali i da pronađe svog davno izgubljenog oca.

"Kralj lavova 3: Hakuna Matata" (2004.)

Treći i zadnji nastavak "Kralja lavova" odvija se kroz oči Timona i Pumbe. Timon i Pumbaa počinju gledati prvi nastavak "Kralja lavova", ali Timon inzistira da se krene od početka, kako bismo mogli vidjeti gdje su bili on i Pumba prije nego što je započela njihova priča. Pumbaa predlaže da publici ispričaju svoju priču, koja počinje puno prije nego što počne Simbino putovanje. Upoznajemo Timonovu majku i ujaka Maxa, otkrivamo zašto je napustio koloniju merkata, gdje je naučio za Hakuna Matata i kako je upoznao Pumbu.

"Ljepotica i Zvijer: Božićna čarolija" (1997.)

Belle priprema dvorac za božićne praznike, protiveći se željama Zvijeri i pokušavajući mu donijeti sreću u vrijeme blagdana. Za to vrijeme, Forte, glazbenik koji je začaran i koji se pretvorio u orgulje, boji se kako bi Bellini planovi mogli okončati prokletstvo. Forte koristi Fife, flautu koja očajnički želi nastupati kao solo izvođač, kako bi uništila Belline planove i riješila je se.

"Povratak Jafara" (1994.)

Sultan priprema Aladdina kako bi postao novi vezir i nasljednik prijestolja Agrabe, izazivajući nemire u palači. Bivši vezir-uzurpator Jafar protjeran je i zarobljen u džepnoj svjetiljci, ali kada ga lopov uspije iskopati, Jafar uspije izmanipulirati njegove tri želje kako bi mogao povratiti snagu i vratiti se u Agrabu radi osvete. Njegov bivši papagaj Jago već je uspio vratiti povjerenje u palači, a kada mu se bivši gospodar otkrije, nađe se između dvije vatre. Duh se napokon vratio i mora započeti čarobni dvoboj protiv Jafara, čiji prljavi trikovi Aladdina i Jasminu odvode u tamnicu.

"Mala sirena 2: Povratak u more" (2000.)

Nakon što je pronašla čarobni medaljon koji prikazuje kraljevstvo Atlantike, Melody odluči pobjeći od kuće i pronaći istinu koja stoji iza njega. Ariel na kraju od Sebastiana otkriva da je njezina kći pobjegla i primorana je pretvoriti se natrag u sirenu kako bi još jednom ušla u more i pronašla svoju nestalu kćer. Međutim, Ursulina sestra Morgana namjerava preuzeti kontrolu nad cijelim oceanom. Ariel i njezini prijatelji moraju spriječiti Morganu da izvrši misiju koju Ursula nije uspjela i spasiti Melody.

"Pocahontas II: Putovanje u novi svijet" (1998.)

Kada vijest o smrti Johna Smitha stigne u Ameriku, Pocahontas je slomljena. Ona kreće u London s Johnom Rolfeom kako bi se sastala s engleskim kraljem na diplomatskoj misiji: da stvori mir i poštovanje između dviju velikih zemalja. Međutim, guverner Ratcliffe još uvijek je tamo; želi se vratiti u Jamestown i preuzeti ga, bez obzira na cijenu i neće prezati ni pred čim da diskreditira mladu princezu.

"Legenda o medvjedu 2" (2006.)

Kenai, još uvijek u obliku medvjeda, i Koda, čvrsto vjeruju da im ne treba nijedna djevojka, već da samo trebaju jedan drugoga. Kenai sanja Nitu, djevojku koju je upoznao i spasio kad je bio vrlo mlad. Tada se pojavljuje Nita, sada odrasla i lijepa, i priprema svoje vjenčanje. Međutim, preci nisu zadovoljni, jer je Nita već vezana za Kenaija. Jedini način da Nita prekine vezu i sretno se vjenča je putovanje do samog mjesta gdje joj je Kenai dao amulet. Dok Kenai, Nita i Koda zajedno putuju do tog mjesta, Koda je zabrinut hoće li ga Kenai zbog Nite potpuno napustiti.